Lantlig bröllop: Emma + Adam

Det har blivit dags för årets sista bröllopsberättelse, som är från Emma och Adam. Det har verkligen varit ett fantastiskt år - fullt av härliga bröllopsberättelser från brudpar runt om i landet och till och även några utanför Sveriges gränser! Totalt har det varit 47 bröllopsberättelser under året, inklusive Emma och Adams idag. Wow! 

Passa på att verkligen grotta ner er i dessa härliga bröllopsberättelser under er julledighet. De är fulla av inspiration och här hittar du samtliga berättelser: Alla bröllopsberättelser.

Men nu lämnar vi över ordet till Emma och Adam, som berättar om sin dag som bröllopsfotografen Niklas E L Johansson så skickligt har förevigat.

eoab-3496.jpg

Emma och Adam berättar

Vi träffades på hösten 2008 på Nöjespumpen i Södra Vi, ett dansställe med partybar och dansband. Adam gick fram till Emma där hon satt och tog igen sig på en bänk vid baren. Han frågade ganska snart Emma hur gammal hon var och fick svaret att hon var -87:a. Därefter kom motsvarande frågor från Emma till Adam, hon trodde honom knappast när han upprepade hennes födelsedatum men efter jämförelser av körkort så konstaterades det att vi var födda exakt samma dag! Därefter dansade vi och föll för varandra ganska snabbt.

När vi förlovade oss 27/2 2016 var Emma gravid i nionde månaden, våran Majken skulle komma att födas knappt två veckor efteråt. Vi tyckte att det passade bra då vi fyllde 28,5 år den dagen. Vi är födda samma dag, vilket också ledde fram till datum för giftermål.
En tidig, frostig morgon gick vi ut till en av våra favoritplatser, Uvö norr om Oskarshamn. Där förlovade vi oss och skålade i svartvinbärsnektar i champagneglas med tubkikaren uppställd mot soluppgången och Blå Jungfrun.

Adam hade en ullkostym av märket These Glory Days, skjorta från Filippa K, bruna, flätade skinnskor från Playboy samt väst från J. Lindeberg. Vi letade länge efter något passande och ville inte ha nåt glansigt. Exempelvis skulle västen vara tygklädd runt om, alltså inte blankt tyg i ryggen. I och med att festen var på en loge så ville vi ha en mer lantlig, inte så stel stil.

brudklänning

Emma berättar

Jag var inne på att ha en kortare klänning eftersom att festen skulle hållas på en loge och det var torrdass som gällde. Dagarna innan bröllopet installerades dock både dam- och herrtoaletter på logen. Jag letade länge i bröllopsbutiker, vanliga butiker och på nätet. Beställde nog hem ett femtontal klänningar och blev mest nöjd med denna.

Efter lite justeringar (kortade klänningen och öppnade upp mer i halsen) blev klänningen kanon. Den är köpt på boozt.com och är av märket French Connection. Skorna, som egentligen är en danssko, köptes på Lundins Skor i Oskarshamn och är av märket Charlotte of Sweden. Örhänge och armband från Lily and Rose, och självaste ringen från Schalins.

eoab-3532.jpg
brudklänning
eoab-3528.jpg

Vi gifte oss den 26 augusti 2017. I början på året började vi planera för en 30-årsfest och då kände vi att vi kan väl lika gärna slå till med bröllop när vi ändå ska bjuda in folk vi tycker om. Datumet valde vi helt enkelt för att vi dagen efter vigseldagen, på söndagen, skulle fylla 30 år. Så efter tolvslaget var planen att vi skulle köra ett klädbyte, och så blev det också, dock med lite förskjutning.

eoab-3616.jpg

Om bröllopsfotografen Niklas E L Johansson

Vi var värdpar åt goda vänner för ett par år sedan då Niklas fotograferade dem. Vi fick bra intryck av honom då och bilderna han tog på dem var fantastiskt fina! Vi är otroligt nöjda med Niklas, bilderna blev mycket vackra, trots trilskande och tjutande barn, navigationsproblem och försenade brudpar.

eoab-3604.jpg

Bästa minnet

Adams bästa minne är när Emma höll tal, det var väldigt fint att se henne så vacker och stå och prata inför alla våra vänner och familj.

Emmas bästa minne är när vi blev överraskade vid tolvslaget av att bandet som Adams pappa spelar i, Lifvens, dök upp och körde en intim kort spelning med fullt ös och mycket känsla.

eoab-3571.jpg

Tips till andra som planerar sina bröllop

  • Om det är ett mindre antal personer som ni är tveksamma eller likgiltiga till att bjuda på festen, bjud dem så slipper man gå och fundera på det efteråt: på bröllop är alla trevliga!

  • Ta hjälp! Försök att fördela uppgifter till hjälpsamma släktingar och vänner i god tid både för eran och deras skull.

eoab-3631.jpg

Fotograf: Niklas E L Johansson
Brudklänning: Boozt.com
Brudgummens kostym, skjorta och accessoarer: VOLT
Väst: Zalando
Förlovningsringar: Jonathan Guldsmed
Vigselring; Schalins
Blommorna: Bands av brudgummens mor