Lantligt och avslappnat bröllop: Elin + Mathias

Elin och Mathias gifte sig den 7 juli 2017 på stranden i Tvååker, utanför Varberg. De anordnade sin bröllopsfest i Rönnås Lada och med sig hade de bröllopsfotografen Louise Johansson som fångat deras lantliga bröllop på ett magiskt sätt. Jag älskar det lugn som finns i Louises bildspråk och hoppas att ni ska inspireras lika mycket som mig av detta vackra bröllop.

Jag lämnar över orden till Elin och Mathias som här berättar om sin dag.

Lokal bröllop

Förlovningen

Vi träffades på Göteborgs Universitetet när vi pluggade en kurs i Socialpsykologi. Andra dagen i skolan satt vi bredvid varandra på samma bänkrad, längst bak i klassrummet. I efterhand har det kommit fram att vi båda sneglade lite extra på den andra redan under dag två på kursen. Och som av en händelse råkade vi hamna i samma arbetsgrupp vilket gjorde att vi fick en anledning att på en gång byta nummer och träffas utanför föreläsningstid. 
Förlovningen skedde under nyår 2016/2017 i Värmland, i sällskap med våra nära vänner. Efter tolvslaget tog Mathias ordet och överraskade alla med ett välplanerat frieri! Vi alla grät av lycka och sen firade vi natten lång. 
Brudklänning

Klädsel och styling, Elin berättar

Jag hade ingen klar bild alls av vad jag ville ha på mig, det viktiga var att det skulle vara avslappnat, enkelt och bekvämt (och inte kosta särskilt mycket för den delen). Och framförallt att det skulle kännas som jag. Absolut inget fluff, gull eller glitter! Jag beställde hem ganska många klänningar från framförallt Asos och föll gaska omgående för en klänning från Mango som det dessutom var halva priset på. 
Jag ville ha en minimalistisk hårkrans och en ”slarvig” bukett. Jag ville inte ha för mycket accessoarer förutom halsbandet jag fick av min mormor som hon burit i alla år och som hon gjort själv av ett mynt från min morfars hemland.  
Blomsterkrans
Bröllopsfoto
Kostym bröllop

Mathias berättar

Jag gjorde en del research innan av vad jag ville ha på mig denna mycket speciella dag och hittade en del inspirationsbilder som jag sedan utgick från när jag valde kostym och för att matcha med min/mitt corsage. Hade en ganska klar bild tidigt hur det skulle se ut och att valet av märke på min kostym skulle vara svenskt och att passformen skulle vara så ”slim” som möjligt.
Är även nöjd med att jag hittade en passande fluga i samma märke som kostymen. För att inte min klädsel skulle uppfattas för uppklätt med tanke på bröllopets karaktär och Elins bröllopsklänning valde jag ett par skor som var lite mer avslappnade och att inte inte använda mig av några strumpor, dagen till ära. Kostymen inhandlades inte förrän cirka en månad innan bröllopsdagen.   
Kostym bröllop

Tema och dekorationer

Vårt tema var kort och gott ”avslappnat”, och att det skulle kännas som oss i alla delar av dagen. Vi hittade Rönnås lada och blev stormförtjusta i omgivningen, lokalen och inte minst i Pia och Bo-Inge som äger ladan. Vi hade även en dröm om en vigsel nära havet vilket det också blev. Mathias är uppväxt i Varberg och Elins familj har sommarhus i Björkäng så därav kändes det extra roligt att ha bröllopet i en omgivning vi har koppling till. 
Skärmavbild 2017-11-13 kl. 09.50.29.png
Lantligt bröllop
En del saker valde vi att pyssla ihop själva, men det mesta köpte vi. Men vi fick även stor hjälp av Elins svåger Love med att formge och trycka både vigselprogram och gäst-häfte. 
Vintageporslin bröllop

Vigseln

Gästerna skjutsades med traktorsläp mellan vigselplatsen och Rönnås lada. Precis i början när vi träffades visade Mathias en bröllopsfilm från en utomhusvigsel där gästerna satt på halmbalar med spetstyg på. Och det var den bilden vi hade som inspiration när vi började tänka på hur vår egen vigsel skulle kunna se ut. 
Lantligt bröllop
em_199.jpg
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop
Vi hade en ganska lång väg att gå över en äng ner till vigselplatsen och våra hjärtan slog bara hårdare och hårdare ju närmre vi kom. Det var en överväldigande känsla att komma fram och se alla gästerna som var där bara för vår skull. Vi hade fantastiska musiker med oss som spelade ”First day of my life” som in- och utgångsmusik”. Däremellan spelade de två solosånger ”Snurrar i min skalle” i Gaby and the Guns-version och ”True colors”.
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop
Vigsel
em_319.jpg
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop
Efter vigseln kramades och skålade vi i superbubblig citronlemonad med alla gäster nere på stranden innan de begav sig tillbaka till ladan för mingel och lekar. 
em_132.jpg
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop
Lantligt bröllop
Bröllopsfotograf

Om fotografen

Vi letade ganska länge efter fotograf då vi visste att detta var något vi kände var väldigt viktigt att det blev helt rätt. Det vi föll för först var Louises fantastiska förmåga att berätta en historia med sina bilder. Det fanns något otroligt avslappnat och äkta med känslan i bilderna, så valet blev inte särskilt svårt tillslut. Det har alltid varit väldigt enkelt med Louise och det kändes som vi verkligen förstod varandra från första stund. Hon fick oss verkligen att känna oss trygga och så bekväma vi kunde vara framför kameran. 

Tips till andra som planerar sina bröllop

Precis som alla säger är planeringen väldigt viktigt, och ju tidigare vissa saker görs desto skönare blir det. Under tiden fram till själva bröllopet försökte vi återkomma till frågan om ”Vad kommer våra gäster minnas av dagen? Är det den här detaljen eller är det stämningen och känslan över hela dagen som är det viktigaste?”. Svaret blev alltid väldigt enkelt och det gjorde det oftast lättare att fatta alla hundratals små beslut. 
Bröllopsmiddag

Bästa minnet från dagen

Ett av de finaste minnena från dagen är i slutet på middagen sent på kvällen. Våra toastmasters tal avslutades med gitarrspel och sång till ”Stand by me” översatt till svenska, och precis när refrängen började reste sig alla gäster upp samtidigt och stämde in i sången. Vi blev helt chockade och så rörda över att de hade övat in det här i smyg för oss. Det var en helt fantastisk överraskning och en sån otroligt fin present från alla våra gäster till oss som vi aldrig kommer glömma. 
Bröllopsfoto

Fotograf: Louise Johansson 
Lokal: Rönnås Lada
Musiker: Elina Ryd & Pablo Copa Hansson
Klänning - Mango
Halsband: Min mormors
Ringar: http://www.herrochfru.se & https://emmaisraelsson.com 
Brudens skor: Michael Kors
Brudens hår: Lizeth Berntsson 
Brudbukett, hårkrans & corsage: Marinette Månsson 
Kostym + fluga: Tiger
Skjorta: Whyred
Skor: Gant
Mat: Rönnås Lada
Trycksaker: Love Antell & Anna Göran 
Dekorationer, inklusive blommor: Rönnås Lada