Skogsnära och avslappnat bröllop: Josefin + Daniel

Josefin och Daniel träffades via Daniels syster. Efter en tids smusslande, avslöjade de för systern hur allt låg till och idag är de man och fru. Deras bröllop höll till i Luleå och då många reste långt för att ta sig dit, anordnade de en tillställning som varade under tre dagar. Så gjorde även jag och min man när vi gifte oss. När vänner och bekanta skulle resa så långt, ville vi få ut så mycket tid som möjligt av deras vistelse. 

Med mycket grönska, naturfärger och loppisfynd är Josefin och Daniels bröllop vackert på så många sätt. Det eleganta möter det avslappnade och jag är extra förtjust i tandemcykeln som skapar en lekfull stämning.

Nu berättar Josefin om deras dag som bröllopsfotografen Erika Linnea så fint har förevigat. 

JOSEFIN + DANIEL-17.jpg

Josefin berättar

Vi gifte oss i Luleå den 22 juli 2017. De flesta reste långt för att komma till bröllopet, därför valde vi att göra det till en tredagarsfest. Fredagsgrillning vid havet, i Brändö stugby där de flesta gästerna bodde. På lördagen var vigseln och festen. Och så avrundades det hela på söndagen med trädgårdslunch hos mina föräldrar på Brändön.
JOSEFIN + DANIEL-6.jpg

Om klädseln

Vi ville båda känna oss uppklädda men inte utklädda. Jag gick runt till några av de större brudklänningsbutikerna i Stockholm men kände smått panik över allt puff och fluff. När jag hittade By Malina landade jag. Jag valde en enkel klänning i spets, med långa ärmar och djup rygg. Jag ville ha blomkrans och stor yvig bukett, så i övrigt höll jag nere på accessoarerna, förutom ett tunt armband.
Bröllopsklänning
By Malina
Brudklänning
Daniel har aldrig varit någon kostymkille så han hittade en mörkblå kavaj med lite struktur och ett par ljusbeiga chinosjeans på J.Lindeberg. Till det - mörkblåa moccaskor, ljusblå vävd fluga och en klocka med brunt skinnarmband.
Kostym brölllop
bröllopsfluga
Bröllopsberättelse
Bröllopsinspiration blogg
Vi ville ha ett avslappnat och personligt bröllop, en rolig fest. Vi bor i Stockholm, men eftersom jag ursprungligen kommer norrifrån kändes det roligt att bjuda våra vänner till en del av Sverige många av dem inte varit till. Många timmar av lokalletande ledde oss slutligen till en bygdegård i en by strax utanför Luleå. Den hade den där charmiga äldre känslan, men samtidigt ljus och tacksam för dekorering.
Jag har jobbat på eventbyrå i massa år och vi gillar båda att skapa saker själva, så vi formgav alla trycksaker och pysslade ihop det mesta i sann diy-anda. Svårigheten var nog snarare att ”göra lagom”, så att det inte skulle trilla över från roligt till övermäktigt.
Vi jobbade med mycket grönska, naturfärger och loppisfynd. Kransar i taket av blåbärsris, som också återfanns som dekor på borden. Vi sydde servetter utav vita linnedukar och färgade lakan ljusgrå för att använda som dukar. Det tog bort den där stela känslan som vita dukar kan ge. På borden trängdes mässingsljusstakar, små vaser med vinröda dahlias och vid varje plats handskrivna namntaggar i naturpapper som knöts med hampasnöre runt servetterna.
JOSEFIN + DANIEL-148.jpg

Vigseln

Vigseln hölls i ett litet kapell vid Luleå älv. Vi ville ha en avslappnad vigsel med mycket musik och som tur är har vi många musikaliska vänner. Entré gjorde vi till ”Rivers flows in you” på piano och cello. Mäktig och overklig känsla när dörrarna öppnades och allas blickar vändes mot oss. Den känslan går inte att öva sig på. Innan och efter vigselakten hade vi två solosånger; ”Into the wild” och ”Make you feel my love”.
Utgången gjorde vi till ”All you need is love” med fullt ställ musiker och en adderad ukuleleorkester, som alla tågade efter oss när vi gick ut. I kapellet höll vi dekoreringen enkel, vita risbollar i taket och blommor i fönstren. Utomhus handskrivna vägskyltar på väg till platsen och välkomstskylt i trä utanför. Vid entrén fick gästerna en liten papperspåse med programmet printat på utsidan. Den innehöll några lösa blad med psalmtexter och en handfull blåbärsblad, som slängdes över oss när vi gick ut.

Om fotografen Erika Linnea

Vi letade länge efter fotograf och fick tips om Erika av en gemensam kompis. Hon bor i Göteborg, men kommer norrifrån så jag gjorde en chansning och vi hade tur! Trevlig att ha att göra med, bra på instruera under själva fotograferingen och vi är fantastiskt nöjda med bilderna!
JOSEFIN + DANIEL-175.jpg

Bästa minnet från dagen

Mitt bästa minne är nog när vi plötsligt tittar på klockan som slagit fem, solen håller på gå upp över ett daggigt fält, skor har bytts ut mot danstofflor, några byxor är spruckna och vi är ett gäng tappra kvar som egentligen inte haft en tanke på att det var dags att åka hem.
By Malina

Tips till er som planerar era bröllop just nu

  • Börja i tid, det är mer att göra än många tror! Men försök också att bestämma när ni planerar och när ni gör annat, så det inte blir det enda ni pratar och umgås kring året innan. Ett bröllop kostar mycket pengar, så gör tidigt en detaljerad budget, där ni hellre tar höjd så att den får överraska med att gå ner än tvärtom. Det är lätt att gå lite bananas, men kom ihåg att alla detaljer är just fina detaljer, det är inte avgörande för att det ska bli en minnsvärd och lyckad dag – det är ni och gästerna som kommer göra det i slutändan.
  • Också bra tips om man inte hittar ett band eller DJ som du känner till – fråga några av dina vänner med bra musiksmak att köra ett kort DJ-pass var. Det gjorde vi och det kunde inte ha blivit bättre!
Nordic wedding

Leverantörer
Fotograf: Erika Linnea Persson
Brudklänning: By Malina
Kostym: J.Lindeberg
Fluga: Zara
Klocka: Triwa Klinga. Med armband från Daniel Welington
Hår och makeup: Jannice Tiger, Barberdoll
Catering: Systrarnas Söta
Tryckeri: TMG Stockholm
Ringar: SMID Stockholm
Lokal: Rutviks bygdegård
Kyrka: Efs Sundet Luleå