Överraskningsbröllop med vikingatema: Nina + Åsa

Veckans bröllopsberättelse kommer från Nina och Åsa, som anordnade ett underbart unikt bröllop, med bröllopsfotografen Tove Lundquist bakom kameran. Gästerna blev inbjudna till en 40+40-årsfest men brudparet hade en överraskning i bakfickan - ett bröllop. Nina och Åsas stora gemensamma intresse är viking reenactment, så valet av tema var enkelt för dem. Deras bröllop är ett fint exempel på hur du kan tänka i din bröllopsplanering. Vilka intressen har ni som par och hur kan ni implementera det i ert bröllop för att göra det personligt? 

Tack Nina och Åsa för att ni delar med er av er dag!

006-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg

Nina och åsa berättar

Vi hade gått i samma meditationsgrupp ett år när det sa "klick". Vi hade väl kastat några intresserade ögonkast på varandra innan, men båda var stadgade på vars ett håll med fru respektive man och tre barn. Men när vi väl släppte fram känslorna gick det inte att stoppa. Inom två månader bodde vi ihop.
bröllopsberättelse
Vi förlovade oss i S:ta Gertruds kyrkoruin i Vä. Det blev kanske inte riktigt så romantiskt som det var tänkt. Vi hade planerat en mysig picknick och ceremoniellt utbyte av ringar, men vi hann knappt plocka fram maten innan barnen behövde kissa. Det avhjälptes i skogen, men strax därefter utbrast minstingen "Jag är bajsig också!" Så snabbt byte av ringar och en halvdålig gruppbild, sen bar det av mot en toalett. Välkommen till småbarnslivet liksom! 
vikingabröllop
016-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
Eftersom vårt stora gemensamma intresse är viking reenactment var valet av bröllopstema enkelt. Fast vi valde att även ta med medeltid och fantasy för att göra klädstilen mer flexibel. Våra och barnens kläder sydde vi själv. Åsas klänning är viking, Ninas och tjejernas är fantasy och sonen hade medeltidsstil. Vi bjöd gästerna till 40+40-årsfest och höll bröllopet hemligt för alla utom våra föräldrar. Men de flesta gissade vad som var på gång.
Bröllop Skåne
026-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
033-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
021-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
022-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
017-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
Festen hölls i vikingabyns stora långhus, vilket vi fyllde till bredden. Borden där är extremt smala och gav tyvärr inte plats för så mycket dekorationer. Vi valde långa slingor av murgröna. Placeringskorten skrevs med runor och en guide att översätta dem till latinska bokstäver fanns tryckt i programbladet. Vi delade även ut en lista över samtliga gäster med en kort träffande beskrivning av alla.
018-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
052-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
Bröllopet och festen hölls i vikingabyn "Vikingatider" i Löddeköpinge på midsommardagen. Återigen blev inget som planerat. Väderleksrapporterna var motstridiga in i det sista och vi höll tummarna för uppehåll. Det mesta skulle ske utomhus; Välkomstmingel, överraskningsvigsel, tipsrunda och möjlighet att prova på olika vikingalekar. Men när regnet fortfarande vräkte ner 30 minuter innan gästerna skulle komma, blev vi tvungna att snabbt ändra planerna. Vigseln hölls till slut under ett provisoriskt tak och regnet hade lättat så pass att gästerna kunde stå utanför. Alla tyckte ceremonin och kringarrangemangen var fina och märkte inte att vi panikändrat allt precis innan.
051-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
Vikingabröllop
Vigselförrättaren är en nära vän till oss; Johanna Stjerndahl. Hon är även silversmed och har gjort ringarna efter våra skisser. Ceremonin hade vi själv utformat, med inspiration av rosenceremonin i boken "Samtal med gud".
061-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
056-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
062-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
039-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
067-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
068-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg
069-sisters-in-law-tove-lundquist-vikingabrollop.jpg

Fotograf: Tove Lundquist
Kläder: Sydda av Åsa och Nina
Lokal: Vikingatider
Håruppsättningar: Salong by Catzy
Smink: Alexandra Rydberg
Ringar: Stjernhem Design i samarbete med brudparet
Blommor: Center Syd Blommor
Tårta: Café Uven
Musik under vigseln: Teo Törnqvist & Eta Christensson
DJ: Tommy Malmberg