En bohem-romantisk sommardröm: Jenni + Nils

Jenni och Nils gifte sig den 29 juli 2017, strax utanför Linköping. Deras bröllop var en blandning av det bohemiska, lantliga och klassiskt romantiska och det finns så mycket fint att inspireras av här, både gällande styling och dekorationer. Det märks tydligt hur mycket tid brudparet har lagt på planeringen, för allt är så himla fint matchat och det är ingen överdrift att detta bröllop är en sommardröm.

Bröllopet har verkligen allt! Det bohemiska, det lantligt, det romantiska och unika detaljer så som vita henna-målningar som accessoarer. Dagen är ljuvligt fångad av Photosdesign by Mathilda & Fredrik och det är en fröjd att få inspireras av dessa bilder!

photodesign_jn004.jpg

Jenni berättar

Vi har en ganska oromantisk bakgrund. Vi sågs för första gången på en fest 2008, i vår hemstad Linköping, hos gemensamma vänner. Jag hade precis skaffat pojkvän och inlett ett nytt förhållande, men tyckte att Nils var väääldigt snygg/vacker. Vi pratade inte ens den kvällen men blev senare taggade i samma fotoalbum på Facebook. Jag trodde väl inte riktigt på att mitt nya förhållande skulle hålla utav olika anledningar och lade pinsamt nog till Nils som vän på Facebook.
Jag minns att jag tänkte: "Han kan vara bra att ha någon dag i framtiden..."  Sen glömde jag i princip bort att han fanns. Två år senare så hade det dåvarande förhållandet tagit slut och jag låg raklång i soffan, nyinflyttad i min relativt tomma lägenhet. Det var den 30:e April 2010 och jag minns hur jag bara låg där och kände mig ensam och tyckte att livet var allmänt tomt och tråkigt. Plötsligt så plingade det till i datorn. "Nils August Sandberg" skrev på Facebook-chatten och det tog ett tag innan jag förstod vem det faktiskt var. "Den där snygga killen från festen med det långa blonda, lockiga håret och den brunbrända muskulösa kroppen!". 
photodesign_jn007.jpg
Vi började prata med varandra, det ena ledde till det andra och vi började att träffas. Nils jobbade i Oslo på den tiden men kom hem så fort han var ledig. Han var lugn, trygg i sig själv och hade ett fint hjärta. Jag var äldre, oblyg, säker i mig själv, rolig och spännande tyckte Nils.
photodesign_jn001.jpg
Efter tre månader så flyttade han hem från Norge, in i min lägenhet och vi blev sambos. Efter flera resor, två barn, ett husköp och sju år senare så kände vi att det var dags att gifta oss. Vi pratade om det tillsammans och det var ingen utav oss som gick ner på knä. Vi skippade förlovningsringar och gifte oss "direkt" istället. Vi kanske inte är så romantiska, men kärleken vi känner för varandra är stark.
Vigselringar.jpg
Vi ville ha enkla ringar. Många tjejer drömmer om en riktigt gnistrande dyrgrip på fingret, men jag är inte en utav dem. Jag är ingen smyckesmänniska. Nils ring är en simpel ring i platina. Min ring är nätt och tunn, 18 K vitt guld med en pytteliten diamant. 
Brudskor.jpg
Jag och tärnorna dekorerades med vit henna utav en kvinna vid namn Maria. Är det "boho-bröllop" så är det. Jag tycker att vit henna är vackert! 
photodesign_jn009.jpg
Brudklänning
photodesign_jn013.jpg
photodesign_jn015.jpg
photodesign_jn018.jpg
Bröllopsfotografer.jpg
Bröllopsberättelse
Till min förvåning så grät vi båda utav glädje under vår "first look". Nils fällde även tårar vid vigseln. Vi är ett jäkligt bra team och har aldrig bråkat under våra sju år tillsammans. Vi har tack och lov gått igenom småbarnsåren, enkelt och utan skavsår i relationen. Det ville vi fira stort med livets fest (bröllop) och ett gemensamt efternamn för att sluta familjecirkeln. 
photodesign_jn022.jpg

Klädsel och styling

Nils avskyr verkligen kostym. Han känner sig obekväm i det och är ingen uppklädd människa. Jag är precis likadan. Går hellre ut och äter middag i jeans och sneakers än i klänning och klackar. Jag har aldrig fallit för stiliga män i kostym utan går snarare igång på smutsiga hantverkare i bar överkropp och blåställ. Haha! 
Lantligt bröllop
Nils arbetar fysiskt som plåtslagare. Men vi tänkte väl åtminstone att vi kunde mötas halvvägs på vår stora dag. Ett par slimmade chinos med uppvik, ett par hängslen samt en vanlig vit skjorta på Nils blev avslappnat uppklätt.
Jag valde en enkel klänning i chiffong, med tunna axelband och djup rygg. Vi satsade på ett lantligt, naturnära och lite bohemiskt tema då det är "vi" till 100 %. Vi lade inte mycket pengar på kläderna. Vi behöver inte dyra kläder för att känna oss fina. Min klänning är måttsydd, köpt via Karen Wu (Etsy.com) som driver ett mindre företag som heter LaceBridal. Hon sydde upp den åt mig och klänningen kostade endast 2.700 :- med frakt. 
Lantligt bröllop blogg
Bröllop blogg
photodesign_jn034.jpg

Vigseln

Vi vigde oss borgerligt i en skogsglänta vid vattnet, några meter från ladan där middag och fest hölls. Vi tycker att äldre kyrkor är fantastiskt vackra byggnader. Men vi är inte troende och det kändes därmed inte rätt att gifta oss i kyrkan. En officiant från kommunen kom och vigde oss. Vi skrev våra egna löften som vi läste för varandra. Officianten höll ett lättsamt och vackert tal om äktenskapet, kärleken och sade även några mer personliga meningar till oss. 
Bröllop
Brudtärnebuketter bröllop
Nils väntade framme vid vigselbågen tillsammans med sina två bestmen. Gästerna satt uppradade. Det fläktade friskt i gläntan. Det var en molnig men varmt eftermiddag. Vågorna skvalpade i bakgrunden. Det höga gräset böjde sig för de ljumma vindarna. Vår vackra ingångslåt började att spelas.. Secret Nation - You are mine. Nils ögon tårades där han stod förväntansfull. Han grät. Flera gäster grät. Jag, mina tre tärnor och våra två blomsterflickor (min äldsta dotter och systerdotter) stod redo, skymda och väntade på att gå in mot gläntan.
Vigsel
Vi ställde upp bänkrader i gläntan och klädde in dem i vita Knoppa-lakan från Ikea. Vigselbågen i björk som Nils och svärfar byggt dekorerades med vitt, skirt, böljande tyg och eucalyptus. Jag och Nils valde att ha vårt första möte på förmiddagen efter att ha sovit isär under natten och gjort oss i ordning på varsitt håll under morgonen. Det blev ett tårfyllt möte och det var så fint att få den stunden för oss själva.. Nåja, nästan. Våra trevliga filmare och fina fotograf hängde på och dokumenterade allt! Tack vare att vi hade fått mötas och mysa innan vigseln så var vi båda någorlunda avslappnade när det väl var dags. 
Vigselceremoni
När vi närmade oss gästerna och jag såg alla ansikten och deras blickar vändas åt vårt håll så kände jag mig oerhört rörd och lycklig. Det är inte ofta i livet, om ens någonsin igen, som alla ens närmsta är samlade på det sättet. Att därefter få se Nils stå där framme, åh! Det kändes som att det alltid varit menat att livet skulle föra oss dit. Till den där skogsgläntan, just den dagen. Allt kändes så lätt och rätt.
photodesign_jn048.jpg
photodesign_jn046.jpg
Bröllop ceremoni
Bohemiskt bröllop
Efter applåder då vi förklarats man och fru så började vår utgångslåt spelas. Några droppar regn duggade försiktigt ner på oss precis efter att vi hade sagt ja till varandra. Det duggade lite lätt, kanske en minut under vigseln. De säger ju att regn betyder tur och det var en härlig känsla när de ljumma pyttedropparna landade på mina axlar. Utgångslåten var det ja, "Mumford and Sons - There will be time" hade vi valt.
Våra gäster radade upp sig i två led och bildade en gång i gläntan. De hade varsin "wedding-wand" som de vevade med högt i luften så att tygbanden fladdrade i vinden. Min mamma hade gjort stavarna åt mig. Vår 1-åriga dotter placerades i Nils famn och vår 5-åriga dotter anslöt sig till oss när vi gick iväg tillsammans, till vår favoritlåt, hela familjen.
photodesign_jn053.jpg
photodesign_jn054.jpg
photodesign_jn058.jpg
Bröllopstårta
Nils är en "bonna-pojk" uppvuxen bland urskog och djur i Stjärnorp. Hans föräldrahem ligger några minuter från Sandviks Herrgård som stället vi gifte oss på heter. Herrgården är belägen bredvid sjön Roxen, omgärdad utav skog, hagar och åkermarker. Vi ville så gärna gifta oss i en lada och det var av en ren slump som vi fann den invändigt vitmålade, nyrenoverade ladan med högt i tak, ett stenkast från Nils föräldrars lilla gård.
photodesign_jn062.jpg
Det känns extra kul att ingen annan hade vigt sig varken i skogsgläntan eller haft bröllopsmiddag/fest i ladan före oss. Vi fann vårt eget ställe i vackra, lilla Stjärnorp. Jag hade googlat frenetiskt efter lador i hela Östergötland utan något vidare napp. Så dök plötsligt den här ladan upp, i lilla Stjärnorp. Det var menat för oss, kände vi och blev ännu mer taggade inför vårt bröllop.
photodesign_jn065.jpg
Vimplarna går i creme och ljusbeige färg. De är handgjorda från Italien, i skirt tyg, från märket Numero 74. Vi lånade ett trettiotal ljusstakar i mässing/guld utav vänner och bekanta. Vi köpte 140 stycken Knoppa-lakan från Ikea och med hjälp av mina tärnor och andra vänner så knöt vi dem runt stolarna och lade ut dem på borden som dukar.
Vi ville ha mycket grönt i ladan och satsade på ett helt hav utav eucalyptus och diverse blommor i vitt, creme och ljuslila som vi beställde i buntar hos floristen. Vi lade ut eucalyptus på borden, klädde in takkronan i eucalyptus, band våra kransar och buketter själva, gjorde egna minibuketter till alla småvaser på borden. Jag köpte udda vintage-porslin på olika loppisar.
Festlokal bröllop.jpg
Kaffekoppar, kaffefat, tårtfat, förrättstallrikar, huvudrättstallrikar, stora runda silvriga tårtbrickor i silver och antika tårtspadar i silver. Det blev många turer med bilen och en hel del kånkande på skramlande banankartonger. Att pilla bort klistriga prislappar från porslinet till 60-70 pers var lagom kul. Men det var helt klart värt det. 
Vintageporslin
Jag köpte även stora förgyllda, snirkliga tavlor på loppisar. Med hjälp av svart griffelfärg och masonitskivor så förvandlades de till "Bordsplaceringstavla" lutad mot laduväggen och till "Photobooth-tavla". Jag textade dem själv med vit blackboard-penna. Jag köpte guldiga små ramar från Ikea, laddade ner ett guldskimrande alfabet samt siffror från Etsy.com och skrev ut bordsnummer som jag ramade in. Jag köpte större guldiga ramar från Ikea som blev till "PUB" och "BAR-skyltar"
photodesign_jn070.jpg
photodesign_jn068.jpg
bohemiskt bröllop

Om fotograferna Photodesign by Mathilda & Fredrik

Mathilda och Fredriks bilder är ljuvliga! Mathilda var den som fanns med oss från morgon till kväll och fotograferade. Hon har verkligen känsla för det vackra. Öga för detaljer. Deras redigering är grym. Ljuset, mättnaden och färgskalorna tilltalar mig väldigt mycket och vi är oerhört nöjda med allt som hon förevigade den dagen. Hon hjälpte oss med vinklar ibland, kom med tips på poseringar om vi "fastnade", samtidigt som vi även rörde oss och förde oss själva, naturligt som vi ville. En kombination. 
photodesign_jn088.jpg
Berlocken som fästes i brudbuketten innehåller ett porträtt utav min pappa som gick bort i höstas, för ett år sedan. 

Berlocken som fästes i brudbuketten innehåller ett porträtt utav min pappa som gick bort i höstas, för ett år sedan. 

photodesign_jn086.jpg
photodesign_jn083.jpg

Bästa minnet från dagen

Vårt bästa minne är nog när trubaduren plockar fram gitarren, ljusstakarna brinner, skymningen smyger sig på, de superstora tomteblossen tänds och tonerna till "vår" låt börjar spelas i en omgjord, lugnare akustisk version utav "Kings of Leon - Use somebody". Vi minns hur vi ser varandra i ögonen, kysser varandra och hur kära och glada vi känner oss när vi dansar vår tryckare i mitten av alla våra fina gäster. 
hennatatuering

Tips till andra som planerar sitt bröllop

  • Mitt tips är kanske lite klyschigt. Men jag vill be er att delegera bort så mycket utav alla måsten/att-göra-grejer som ni bara kan. Släpp kontrollbehovet, våga be om hjälp dagarna innan och under bröllopet så att ni kan njuta och vila mer än vad jag själv gjorde. Försök att inte ha för höga förväntningar på dagen. "Det blir som det blir" var mitt motto och det blev ju helt fantastiskt! Till min lättnad.. Men hade en tårta gått sönder eller om jag hade snubblat på näsan i gräset så hade jag bara skrattat åt det. Min klänning var smutsig under vigseln, pga. att vi hade fotograferat oss i ett havrefält under förmiddagen. Nils har dyslexi och tappade ord när vi läste upp våra löften för varandra. Men vad gör det? Vi fick vårt drömbröllop. ️Perfekt är tråkigt och opersonligt. Det som sker det sker och det blir bra det också! 
     
  • Mitt andra tips fick jag utav vår fotograf. Hon berättade att en ny trend är att servera tårtan direkt efter vigseln, om man har en lite tidigare vigsel som vi hade. Vi vigde oss 14.00 och vad passar bättre än halv-tre-fika? Gästerna är mer sugna på något sött vid den tiden än sent på kvällen när de är proppmätta och onyktra. Dessutom blir det finare bilder i dagsljus än när tårtan fotograferas inne i en dunkel lokal sent på kvällen. Våra tårtor bakades av en vän till mig och dekorerades med levande blommor. Den fick sin rätta uppmärksamhet under minglet. Innan middagen. 
     
  • Mitt sista tips är: Lägg pengar på en bra fotograf och filmare. Det är de enda minnena som ni egentligen har kvar efter er stora dag som susar förbi alldeles för fort. Många är de brudpar som blir missnöjda med sina bilder då de valt billigast möjliga fotograf, många är de brudpar som ångrar att de ej hade filmare på bröllopet. Äter ni hellre upp 50-100.000 :- på ett par timmar eller kan ni tänka er att lägga mindre pengar på mat för att ha råd med filmare eller anlita den där extremt duktiga fotografen? 
photodesign_jn081.jpg
photodesign_jn082.jpg

Tusen tack Jenni och Nils för att ni delade med er av ert bröllop här på Sisters in Law! Det är så härligt att få njuta av underbara bröllop som detta och få läsa om tankarna bakom dagen.

Vill du också dela med dig av ditt bröllop? Skicka ett mail till info@sistersinlaw.se för att ta reda på mer!

Missa heller inte att gå med i vår nystartade Facebookgrupp Bröllopsinspiration - Planera ditt drömbröllop, där du kan diskutera och inspireras tillsammans med andra som ska gifta sig!

photodesign_jn097.jpg

Leverantörer

Blommor och eucalyptus: Adolfsnäs Handelsbod i Ljungsbro + Plantagen
Filmare: Locksenvisuals.com
Vit henna (kroppsmålning): Marias Henna Art på Facebook
Catering: Vreta Klosters Golfklubb 
Ljud och ljus fixade Nils kusin: Petter Jonsson
Tårtorna bakades av min vän: Emelie Staaf
Sminket gjorde min tärna: Emmelie Abelsson, FACE.
Håret gjorde min vän som är frisör:  Ida Törnroth
Plats för förberedelse: Idingstad Säteri
Vigsel och middag/fest hölls på: Sandviks Herrgård

Fotograf: photodesign.nu
Brudklänning: LaceBridal via Etsy.com 
Graverad gästbok i trä: WoodPresentStudios via Etsy.com
Graverad ringask i trä:  HappyWeddingArt via Etsy.com
Ringar: Guldfynd
Graverade vita klädgalgar (till mig och tärnorna): BridesmaidHangers via Etsy.com
Frystorkade, äkta lila rosblad: RosePetalsEverywhere via Etsy.com
Placeringskort, ivory: Myperfectday.se
Vimplar i tyg med mässingbjällror från Numero 74: Miniroom.se
Småvaser: IKEA
Stolsöverdrag och dukar: IKEA (Knoppa-lakan)