Tips för att spara in pengar på bröllopet

Ett bröllop kan bli väldans dyrt, men det finns många sätt att minska utgifterna samtidigt som du kan få ditt drömbröllop.

Handla secondhand

Mycket av dekorationer och porslin går att hitta på second hand. Om du har tur, även bröllopsklädseln. Det är dessutom något du förhoppningsvis kan sälja vidare senare. Ta också en titt i diverse säljsidor som Blocket och på Facebook. Där kan det finnas mycket att fynda. 

Hyr din klädsel / Vad finns hemma?

Hyr er bröllopsklädsel eller se vad du har hemma som du kan återanvända i ditt bröllop? Kanske har du redan en fin blus som du kan kombinera med en tyllkjol? 

Brudklänningar nedan är från Elsa Billgrens vintageuthyrning. Se mer från detta bröllop här: Lantligt och vintageinspirerat bröllop med ljusa pasteller: Emma + Lotti.

Fotograf:  Stina Gränfors

Fotograf: Stina Gränfors

Flytta runt dekorationerna

Tänker du ha dekorationer och blommor i kyrkan / ceremoniplatsen och vid bröllopsmiddagen? Köp inte för mycket! Dekorera ceremoniplatsen som du önskar och förflytta sedan dekorationer och blommor till festen. Då sparar du in en hel del på blomsterbudgeten. 

Skicka ut digitala inbjudningskort

Trycksaker och designen kring det är något jag själv brinner mycket för, men det kan ju faktiskt bli lika fint digitalt. 

Naturen

Använd det naturen har att erbjuda till dekorationer och buketter. Vill du ändå ha snittblommor, besök en torghandel som ofta har lägre priser på detta. Eller gör som Astrid som köpte en kruka hortenisa och klippte av till en liten bukett strax innan vigseln.

Foto:  Frkn Falkman

Se hela bröllopet här: Stadshusbröllop med fest i koloniträdgård: Astrid + Daniel.

Låna av vänner och familj

Låna porslin och andra detaljer till bröllopet från vänner och släktingar. Till och med blommorna kan ni samla ihop av från deras trädgårdar!

Maten

Laga viss del eller all mat själva. Här kan ni också ta hjälp från vänner som ofta gärna vill hjälpa till att baka en kaka eller två.

Lokalen

Gifter ni er under en varmare årstid kan ni anordna ett trädgårdsbröllop. Kanske har ni en familjemedlem eller vän med en större trädgård där ni kan vara?

Fotograf:  Alice Mahran

Fotograf: Alice Mahran

Se hela bröllopet här: Stämningsfullt bohemiskt bröllop.


Har du några tips till andra om hur man kan spara in på bröllopet? Dela med dig i en kommentar!