Lantligt bröllop på Strömma Farmlodge: Hanna och Johan

Hanna och Johan gifte sig den 30 juli 2016 på Strömma Farmlodge i Tvååker, utanför Varberg. De hade en utomhusvigsel vid en vacker å där gästerna satt på höbalar precis intill. Bröllopsfotografen Louise Johansson (www.wildstories.se) var med och fångade den härliga stämningen och det är en ren fröjd för ögat att få se dessa bilder idag.

Tack Hanna och Johan för att ni delar med er av er dag här på Sisters in Law! Nu lämnar jag över ordet till er.


Hanna berättar

Vi träffades på juldagen 2006 på Eksjö Stadshotell, en klassisk hemvändarkväll. Johan studerade vid tillfället i Göteborg och var hemma hos familjen för att fira jul. Jag (Hanna) bodde just då i Eksjö och var på hotellet med ett gäng kompisar för att dansa. Förra året firade vi alltså 10 år tillsammans.
Vi förlovade oss i Miami 2011. Det var en fantastisk kväll på en restaurang ute på en ö som heter Coconut Groove där Johan gick ner på knä och frågade om jag ville dela resten av livet tillsammans med honom. Han fick ett tveklöst JA till svar.

Klädsel och styling

Jag visste att jag inte ville ha en klassisk brudklänning, just för att jag kände att det inte var min stil. Jag har alltid gillat Ida Sjöstedt och har tidigare köpt klänningar från henne så hon var redan från början storfavorit. Jag gick faktiskt aldrig till en affär med brudklänningar utan spontanköpte min klänning från Ida Sjöstedt helt själv en fredag efter jobbet när jag egentligen var på stan helt i ett annat ärende. Men jag visste direkt när jag såg den att det var the one. Att mina skor inte var vita var också något som jag bestämde från början. Att det sedan blev ett galet budgetkap från H&M var oväntat, men tacksamt. Armbandet är min farmors gamla som tyvärr inte är i livet och det betydde mycket för mig att få bära det på vår stora dag. Örhängena är från Lily and Rose. Jag har tidigare arbetat som makeup artist så att jag själv skulle stå för makeup var givet, men håret fick min frisör Camilla från Otium i Göteborg stå för.
Ida Sjöstedt brudklänning
Brudbukett bröllopsblogg
Johans kostym kommer från Tiger och det var också den första och enda kostym som han provade. Han visste direkt att svart inte var ett alternativ och det kändes så bra när han hittade en i en blå perfekt färg. Det tog betydligt längre tid att komma fram till vilken fluga som skulle få pryda det hela, men tillslut landade han i en svart enkel variant. Skorna fick inte var för prydliga och valet av Sneaky Steve, vilket är Johans och mitt favoritmärke när det kommer till skor, var relativt enkelt. Manchettknapparna från Ben Sherman är en gåva från mig sedan flera år tillbaka. Vi var båda väldigt överens om att inte vara så klassiskt klädda utan verkligen klä oss precis utefter den stil vi har var och en. Eftersom vi tycker väldigt lika så var vi aldrig oroliga över att inte matcha varandra. Att färgmatcha var inget för oss.
Bröllop blogg

Dekorationer

Temat var en blandning mellan amerikanskt the barn bröllop och svensk industriell stil. Vi förmedlade våra tankar och bilder till vår dekoratör Anna och bröllopskoordinator Carolin på Strömma Farmlodge och de lyckades skapa en känsla som verkligen var mitt i prick och helt enligt våra önskemål. De enda dekorationerna som vi gjorde själva var små mintpåsar som varje gäst fick till bords och en fotogirlang som hängde på toaletterna. 


Tips till andra som planerar sitt bröllop

Om möjlighet finns, ta hjälp av dekoratör och bröllopskoordinator! Jag och Johan jobbar mycket och vår dotter var vid tidpunkten för vigseln 2 år så vi hade verkligen fullt upp och hade aldrig kunnat finna tid till att ordna med allt själva. Det är helt klart vår bästa tips. I övrigt kan jag tipsa om att våga leta bröllopsklänning i andra butiker än klassiska butiker för brudklänningar, iaf om det inte är just en klassisk klänning du är ute efter. Det finns så mycket fint och som absolut inte behöver kosta så mycket.

Ett annat tips är även att satsa på en professionell fotograf, så värt det! Vi har magiska bilder från hela vår dag tack vara vår fotograf Louise. Men var noga i valet av fotograf och se till att välja en som verkar kunna förmedla den stil ni är ute efter.

Om fotografen

Louise är en varm och härlig fotograf och redan vid första mötet spred hon ett lugn som vi behövde för att känna oss trygga med fotograferingen av vårt bröllop. Louise har en förmåga att förmedla en känsla i sina bilder som vi tycker är något utöver det vanliga. Louise är lyhörd, engagerad och mycket professionell i sitt arbete. Vi är fantastiskt nöjda med bilderna från vårt bröllop och vi kommer även i framtiden att använda Louise som fotograf.

Leverantörer
Fotograf: Wild Stories
Brudklänning: Ida Sjöstedt
Hannas skor: H&M
Örhänge: Lily and Rose
Kostym: Tiger
Skjorta: Eton
Johans skorSneaky Steve
Klipp skägg och hårSharper of Sweden
Dekorationer & blommor: Anna Siemonsen på Strömma Farmlodge
Plats: Strömma Farmlodge