Personligt bröllop i pastellfärger: Stina och Nils

Stina och Nils gifte sig den 2 juli 2016 i Skärvs kyrka i Skara. Fotografen Linn Carlsson har fångat många kärleksfulla ögonblick och brudparet berättar öppenhjärtigt om sin stora dag som vi nu får ta del av. Trevlig läsning önskar vi er!

Förlovningen

Efter att ha spanat in varandra under de två första åren på gymnasiet blev vi tillsammans sista året. Sommaren 2012 åkte vi till Köpenhamn och förlovade oss i kungliga parken med en fantastisk lunch och sedan middag på kvällen. Då vi var studenter visste vi att bröllopet skulle vänta.

Klädsel

Hur våra bröllopskläder skulle se ut hade vi från början ingen klar bild av. Vi tittade runt på nätet på olika bröllopsklänningar men då jag aldrig har burit långklänning hade jag svårt att föreställa hur jag skulle se ut i alla vackra klänningar. Från början tänkte jag mig en klänning som var väldigt enkel men efter att ha vågat prova sådana klänningar som jag aldrig trodde jag skulle kunna bära, var valet av klänning en självklarhet. Jag förvånades av hur fin jag kände mig när jag fick på mig klänningen för första gången!

Vi hade pratat om att ha en ljus kostym till Nils. Även han fick bra hjälp och första kostymen som provades blev det. Där han köpte sin kostym fick vi rådet att matcha det ljusgråa med vinrött och brunt skinn. Detta kändes helt rätt! Vår tvååriga son hade liknande kläder som Nils.

Styling och accessoarer

Vi ville att vårt bröllop skulle kännas personligt. Så det försökte vi få fram även i stylingen. Min syster fixade frisyren och en nära vän sminket. På så sätt blev det exakt så som jag ville ha det. Avslappnat men ändå stylat.

Då jag inte bär smycken till vardags valde jag att bara ha örhängen. Örhängena fick jag låna av en kompis. Traditionen säger att om man bär något lånat får man med sig lyckan från en vän. Det kändes fint!

Buketten

Min brudbukett blev bättre än vad jag från började hade föreställt mig den. Jag berättade för floristen lite kort om våra tankar kring bröllopet. Sedan överlät jag resten till henne. Färgerna och valet av blommor symboliserade oss och sommar!

Dekorationer

Det vi ville få fram med vårt bröllop var oss. Vi ville att alla gäster som var där skulle känna att de var på vårt bröllop, att det var sommar och att vi skulle ha fest. Detta försökte vi genomsyra i allt, styling, dekorationer, mat, kyrka osv. Vi tog mycket hjälp av familj och vänner. Tack vare dessa skickliga vänner/släktingar omkring oss fick vi ett bröllop som var precis så som vi ville. Förrätt och efterrätt lagade vi själva.

Trycksakerna skapades av min brors flickvän. Vi bollade lite idéer och ganska snabbt växte våra personliga trycksaker fram.

Samma sak gällde dukning, vi sparade burkar och flaskor under en längre tid och dekorerade vissa sedan med spetsband och jutesnöre. Jutesnöret kom igen i festprogrammet och övriga dekorationer. I festlokalen hade vi mycket blommor, ballonger och björkar.

Om fotografen

Ingen av oss är speciellt bekväm med att vara framför en kamera så det kändes skönt att Linn fanns i vår bekantskapskrets. Hon hade dessutom fotat flera andra bröllop där bilderna tilltalade oss. Vi kände inte Linn väl innan bröllopet men efter en fikastund verkade hon ha läget klart för sig.

Det kändes som att jag och Nils pratade igenom oss hela fotograferingen, bytte platser lite då och då och sen rätt som det var, var Linn nöjd. Vi ville att bilderna skulle se naturliga ut och att de skulle lysa av glädje! Precis det lyckades Linn återskapa och det är vi väldigt glada för.

Vigseln

Vi ville att vigseln skulle bli så personlig som möjligt så kyrkan var dekorerad av egenplockade blommor. Solisterna var personer som stod oss nära. Låtarna ”av längtan till dig” och ”Halo” valde vi tillsammans med solisterna men viktigast för oss var att det kändes rätt för dom att sjunga låtarna. Båda gjorde det fantastiskt bra!

När vi pratade om vigseln innan bröllopet var Nils väldigt lugn medan jag var mer nervös. Jag har en tendens att lätt börja skratta när jag blir nervös och detta ville jag inte skulle hända. Vi kom till kyrkan precis när vigseln skulle börja så väl på plats hann man inte vara nervös. Men när vår ingångslåt ”visa vid vindens ängar” börjades spela på orgeln kom många känslor på samma gång. Att se alla fina människor som var på plats för vår skull var en underbar känsla! Vigseln fortsatte att vara känslosam med både gråt och skratt men när vi tänker tillbaka på den var det en av de bästa stunderna vi någonsin varit med om.

Tips till andra som planerar sitt bröllop

· Var ute i god tid.
· Var tydliga mot varandra om vad ni båda vill.
· Våga ta hjälp och lita på folk runt omkring er.
· Planera sista veckan så pass väl att ni hinner njuta även dagen innan.
· Om omöjlighet finns boka festlokalen en halvdag extra.

Leverantörer
Fotograf: Linn Carlson
Brudklänning: Dressed for Success i Skara
Kostym: Zara
Flugor: Slipsknuten i Göteborg
Brudbukett: Blomsterhallen i Skövde
Festlokalen: Ljungstorps bygdegård
Catering av huvudrätt: Golfrestaurangen i Skövde


Gillade du den här bröllopsberättelsen? Se även:

Avslappnat Norrlandsbröllop: Jessica och Pelle

Avslappnat Norrlandsbröllop: Jessica och Pelle

Avslappnat och jordnära bröllop: Hedvig och Erik

Avslappnat och jordnära bröllop: Hedvig och Erik

Lantligt Skånebröllop: Zanna och Nils

Lantligt Skånebröllop: Zanna och Nils