Lekfullt och färgglatt bröllop: Louise och Tobias

Åh, det är så härligt med måndagar tycker vi! Det är ju då vi får ta del av bröllopsberättelser att inspireras av. Idag är det Louise och Tobias som berättar om sitt vårbröllop som fotografen Frkn Falkman har förevigat i bilder.

Frkn+Falkman

Louise och Tobias berättar

Kortfattat kan vi säga att vi träffades genom musiken. Tobias spelade i band och Louise gillade att lyssna på musik. Efter lite sms:ande under hösten 2007 när Louise pluggade i Brighton hade vi tillslut vår första dejt i slutet på december 2007, den varade i 15 timmar!

Förlovningen

Vi har under en ganska lång tid skojat om att vi skulle gifta oss den 29 maj (pga ett skämt från tv-serien Nile City) och Louise har velat gifta sig i en ruin. Vi insåg dock att inget av detta förmodligen skulle ske, så istället friade Tobias till Louise vid Ragnhildsholmens slottsruin på Hisingen den 29:e maj 2014. På eftermiddagen åkte vi ut och picknickade lite. När det strax var dags att åka hem igen och Louise äntligen också ställde sig upp sa Tobias "Jag tänker inte gå ner på knä, men jag har gjort den här" och så räckte han fram en hemmagjord ring av ståltråd och en liten tygblomma.
Bröllopsfotograf+Göteborg
Herrfluga
manschettknapp+bröllop

Klädsel och styling

Louise hittade sin klänning av en slump ca ett år innan bröllopet. Märke Chi Chi London, skor från Converse och bolero från Esprit. Tobias jakt på kläder pågick säkert ett halvår. Kostym från Tiger, skjorta från Velour, väst från MQ, fluga från Åhlens, strumpor från Boomerang och hemmagjorda manschettknappar.
Converse+Bröllop
Bröllopsblogg
Weddingblog
Bröllopinspiration
Bröllop
Vi ville att färgtemat (rött, blått och gult) skulle gå genom hela bröllopet. De tre tärnorna hade på sig samma typ av klänning, men i olika färger enligt temat: en hade röd, en hade blå och en hade gul klänning.
Brudtärnor
Bröllop+inspiration
Brudbukett
Färgglatt+bröllop
Bröllopsfotograf
Blommor+bröllop
Bröllopslokal
Fest+Lindholmen
Borglig vigsel

Ceremonin

Vi hade en borgerlig vigsel den 16 april på Stallet vid Lindholmen, där även festen hölls. Följet gick in till en marsch som skrevs av Louise morfar till hennes föräldrars bröllop. Marschen spelades upp från en kassett inspelad under föräldrarnas bröllop. Några vänner spelade tre låtar som vi valt (en gemensam samt varsin) och vigselförrättaren läste en dikt av Povel Ramel.
Bröllopsblogg
Sisters in Law
Efter att Louise sett en bukett på Pinterest bestämde vi oss för färgerna rött, blått och gult som tema, och mycket spets! Vi beställde några enfärgade vimplar som vi hade vid vigseln samt ballonger. Louise gjorde också egna vimplar med alla tre färgerna, både inne i festlokalen och på innergården. Annars har vi främst köpt på loppis: spetsgardiner, ljusslingor, småvaser och burkar. Vi gjorde även några skyltar själva samt ljusbokstäver från Panduro + batteridrivna ljusslingor från Ikea. Vi beställde även en stämpel från Etsy med våra initialer samt datumet som vi stämplade på servetterna.
Dekorationer+bröllop
Inbjudningar, festhäfte och placeringskort designade vi själva och beställde från Optimal print, det fungerade väldigt smidigt. Placeringskortshållarna är gjorda av zenitlera.

Om fotografen 

Vi valde mellan säkert 10-15 stycken och tittade igenom deras hemsidor en i taget och "betygsatte" varje. Den som båda tyckte allra mest om var Amanda Falkman och efter att ha träffat henne var valet ännu mer självklart. Hon är varm och lätt att ha att göra med. Och har en pepp som lätt smittar av sig, vilket är väldigt härligt!

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Börja i tid, framförallt om du vill göra mycket själv. Undersök och jämför t.ex. lokaler, frisör, fotograf etc. Vi har hämtat mycket inspiration från andra, framförallt från bilder. Pinterest är ett himmelrike med inspiration! Vi tyckte det var viktigt att det skulle finnas saker för gästerna att göra, bl.a. när vi var iväg och fotograferades. Photo Booth, gamla barnbilder på oss, saker att fylla i i festhäftet etc. Gör det som ni själva vill och lyssna inte för mycket på andra eller "hur det ska vara".

Leverantörer
Fotograf: Frkn Falkman
Lokal: Stallet, Lindholmen
Brudklänning: Chi Chi London
Brudgummens klädsel: Tiger, Velour
Brudtärnornas klänningar: Etsy
Blommor: Ljungh's blommor
Trycksaker: DIY / Optimal print
Dekorationer: DIY, Partykungen, Etsy
Catering: Food trucken Rollin' Bistros


Gillade du den här bröllopsberättelsen? Se även:

Soligt och färgglatt skogsbröllop: Outi och Masa

Soligt och färgglatt skogsbröllop: Outi och Masa

Färgstarkt bröllop i charmig lagerlokal

Färgstarkt bröllop i charmig lagerlokal

Lekfullt bröllop med starka färger

Lekfullt bröllop med starka färger