Inbjudningskort till bröllop med skördefest

Fanny Lindén är en nygift industridesigner som har flyttat från Stockholm och ut på landet utanför Umeå tillsammans med sin man och två barn. De har satt igång med husrenovering och har påbörjat sin resa mot självhushållning, och mitt i allt gifte de sig i byakyrkan och hade bröllopsfest i sin ladugård! Fanny designade sina egna inbjudningskort som verkligen är något utöver det vanliga. Istället för att klämma ihop all information på ett blad så har hon delat upp det på flera sidor med enkel layout och detaljerade illustrationer. Idag delar hon med sig av sina tankar kring detta!

inbjudningskort+bröllop

Fanny berättar

Jag heter Fanny Lindén och är Industridesigner, utbildad på Designhögskolan i Umeå. Min bakgrund skulle jag beskriva som konstnärlig då jag läste Designprogrammet på gymnasiet, en termin bild & form samt keramik på Folkuniversitetet och ett fördjupningsår på Konstskolan Basis. Jag har alltid uttryckt mig kreativt på olika sätt men inom området design får jag även tillfredsställa problemlösaren i mig och jag bara älskar den kombinationen!
inbjudningskort+bröllop+Fanny+Lindén

Tema skördefest

Vi var överens om att försöka skapa en familjär och mer avslappnad känsla på vårt bröllop och därför valde vi temat skördefest, all mat som serverades var närproducerad men framförallt var dukning och pynt mer spartanskt och materialen i vår lada, där vi efter middagen slog upp portarna till bar och dansgolv, fick sätta prägel på resten av bröllopets uttryck.
bröllopsinspiration+kort

Om designen

Jag bestämde mig för att göra inbjudningskorten i glada kulörer. Eftersom temat var skördefest målade jag några av de olika råvaror som skulle serveras under kvällen och även ballonger. Jag ville redan här sätta stämningen på festen, därför försökte jag plocka fram det lekfulla/glada i både typsnitt, bild och layout. Dessutom valde vi att ha en mer lättsam klädkod, kalasfint och dansvänligt, för att alla skulle känna sig så bekväma som möjligt.
bröllopsfest+inspiration+inbjudningskort

Tips och råd

Mitt tips är att göra inbjudningskorten så snabbt som möjligt eftersom det också är ett tillfälle att sätta sig ned tillsammans och verkligen prata igenom det tema som ska symbolisera hela festen i tidigt skede. Det tar tid att planera och fixa inför ett bröllop men ju tydligare bild ni har av slutresultatet, desto lättare kommer det bli. 
inspiration+bröllop+inbjudningskort
Vi hade många långväga gäster så vi valde att bjuda på boende och därför fanns även information om vad som ingick i detta med på vårt inbjudningskort så som handduk, frukost och sängkläder. Det kan vara bra att tänka igenom vad ni vill lägga pengar på och informera ifall gästerna själva behöver lägga ut pengar under festen. 
Vi hade ett fantastiskt värdpar, några av våra allra närmsta vänner, som gästerna fick OSA till, detta underlättade något enormt för oss, då vi istället för att svara på alla mail kunde fokusera på att styra upp allting inför festen. 
Vi bjöd in till festen tre månader innan och dessutom var det hemma hos oss så vi hade rätt kort om tid att samla på oss saker men vi åkte runt på en hel del loppisar under sommaren för att köpa in stolar, silverbestick och annat pynt som gamla flaskor och mässingsljusstakar för att på så sätt spara in pengar men även få det att kännas som oss. Resten hyrde vi in.
Tänk er ett tema där era nära och kära nästan får känslan av att ha samlats hemma i ert kök, så kan jag garantera en lättsam och stämningsfull fest! Det är nog det viktigaste tipset jag kan ge, fundera över vad som symboliserar er två och försök förmedla känslan i varje steg, från inbjudningskort till vigsel och bröllop. Gärna med så små medel som möjligt, dra ned på kraven och har roligt tillsammans istället.

Om ni vill veta mer om Fanny och vad hon gör, hälsa på hennes blogg Hosted by Nature och på instagram med samma namn!


Mer inspiration med trycksaker:

Inspiration för inbjudningskort: Botaniskt och rustikt

Inspiration för inbjudningskort: Botaniskt och rustikt

DIY: Gör dina egna inbjudningskort

DIY: Gör dina egna inbjudningskort

DIY: Skapa placeringskort i akvarell

DIY: Skapa placeringskort i akvarell