Avslappnat bröllop med ladufest: Hanna och Walti

Hanna och Walti gifte sig den 18 juni 2016 i Floda utanför Göteborg. Det var ett avslappnat bröllop med både vintage och lantliga influenser. Fotografen Linn Carlson var där för att föreviga deras dag och nu får vi njuta av hennes vackra bilder tillsammans med brudparets berättelse.

Bröllop

Hanna berättar

Vi hade börjat prata om att om vi någon gång skulle gifta oss så var det viktigt att dagen var full av energi och glädje, det viktigaste för oss var inte att vi skulle stå i centrum utan att alla på festen skulle känna sig om möjligt lika glada och delaktiga som oss. Vi hade bestämt att det skulle minsann inte vara en minut av tystnad eller stelhet. Maten skulle vara helt vegansk och lika färgglad som lamporna som skulle hänga i taket, vi skulle spela bra musik så att ingen skulle kunna motstå dansbegäret. Festen skulle vara den bästa vi någonsin haft och alla skulle komma ihåg bröllopet som kanske inte helt otraditionellt men typiskt oss!
Bröllopsblogg

Förlovningen

Sedan kom dagen, det var julafton 2013 och Walti hade gömt ett litet paket med ringarna i en ficka på ett jeansförkläde som låg i ett annat större paket. Han tyckte att vi skulle öppna paketen på morgonen ensamma och kanske inte ihop med hela släkten men jag förstod ju inte då att han antagligen var nervös och helst gjorde det lite mer stillsamt. Jag insisterade på att vi skulle öppna paketen ihop med dom andra och när första paketet öppnats tog jag på mig förklädet och väntade på att han skulle öppna sitt. Efter ett tag stack jag ner handen i fickan och upptäckte det lilla paketet, öppnade det och där låg ringarna och blänkte. Någon i familjen ropade – dom har förlovat sig! Sedan var alla tankar vi haft redo att förverkligas.
Bröllopsfotograf+Linn+Carlson
Bröllopsfoto
Vi hittade Slättens Gård i Floda utanför Göteborg och deras fantastiska loge ganska snabbt, det var betydligt lättare att börja planera på riktigt när man visste var man skulle hålla till. Vi bestämde oss för att ha både vigseln och festen i ladan och bokade in 18 Juni 2016. 
Slättens Gård Floda
Temat på dekorationerna och bords dukningen var lantligt, vintage och naturnära. Vi samlade närmare 50 olika små fina vaser från second handbutiker och köpte 35 meter spetstyg på rulle för att ha som duk. I vaserna ställde vi brudslöja och eukalyptus och så sydde vi bestick och servettpåsar i säckväv. Vi sparade även ihop 40 tomma vinflaskor som även dem kläddes i väv. Mörka flaskor fylldes med rött vin och genomskinliga med vitt.
Placeringskorten handskrevs vilket kändes mest personligt och så la vi ut ett par engångskameror på bordet med texten ”Ta en bild, var kreativ”. Dessa har fortfarande inte framkallats, känns kul att vänta lite med det.

Ceremonin

Vi hade en kort borgerlig ceremoni, där vänner och familj spelade och sjöng låtar som vi noggrant valt för att fånga dom känslor vi hade. Det blev ”Perfect Day” av Lou Reed och ”I Wanna Hold Your Hand” i en lugn version av Beatles som ingångsmarsch. Walti bar kostym och skjorta i linne och bomullsmix och matchande vita Vans var givet och jag en 60-70 tals inspirerad benvit klänning från Mrs Self Portrait. Våra brudnäbbar hade klänningar från Anïve for the minors.
Trots att regnet hängde i luften och vi både var nervösa över hur det skulle kännas att stå där framme så försvann all oro så fort vi svängde runt hörnet och in genom ladugårdsdörrarna. Där stod alla vi tycker om och vi skulle få dela vår kärlek med dem. Hela ceremonin blev enkel, lättsam och mysig. Precis som vi ville ha den.
Bröllopsinspiration
Bröllop+blogg
Allting går men visst var det lite knepigt att hitta någon som kunde laga god vegansk mat till 70 personer, dessutom ville vi ju ha den färgglad, spännande och det skulle finnas mycket av den. Tillslut hittade vi Solveig, hon försäkrade oss om att hon kunde laga vegansk mat som alla skulle älska. Det blev en härlig buffé av en mix mellan libanesiskt, mexikanskt och svenskt, helt utan animaliska produkter. Tårtan beställde vi från ett litet konditori på Eriksberg i Göteborg och även den imponerade på gästerna som trodde att ägg var en given ingrediens i tårtor.
Festlokal+Lada

Om fotografen

Att välja fotograf kan vara svårt men eftersom Walti själv jobbar som det var kraven specifika. När vi tillslut kontaktade hans kollega Linn så kändes det som en självklarhet, hon har ett enkelt men mycket professionellt sätt att jobba på och hennes bildspråk var precis det vi letade efter. Vi kunde inte varit mer nöjda, hon är otroligt duktig!
Bröllopet blev mer än vi någonsin hade kunnat drömma om, dagen gick alldeles för fort men varenda minut var fylld av lycka och vi kommer ihåg den som den bästa i våra liv.

Leverantörer 
Fotograf: Linn Carlson
Lokal: Slättens Gård, Floda
Brudklänning: Mrs Self Portrait
Kostym: J. Lindeberg
Brudnäbbsklänningar: Anïve for the minors
Brudens skor: ATP Atelier
Brudgummens skor: Vans
Hårstyling: Salong Bob, Göteborg


Fler bröllopsberättelser:

Bohemiskt höstbröllop med ladufest: Isabelle och Sebastian

Bohemiskt höstbröllop med ladufest: Isabelle och Sebastian

Lantligt och jordnära bröllop: Hedvig och Erik

Lantligt och jordnära bröllop: Hedvig och Erik

Rustikt och skogsnära bröllop: Lynn och Richard

Rustikt och skogsnära bröllop: Lynn och Richard