Klassiskt engelskt möter lantligt svenskt: Ronja och Matt

Idag får vi följa med Ronja och Matt på deras bröllop med inslag av både klassiskt engelskt och lantligt svenskt. Anna Reljanovic har fotograferat bröllopet och bjuder på inspirerande bilder av fantastisk kvalitet. Som om det inte vore nog finns det även massor av inspiration och idéer att hämta när det gäller bröllopsdekoration. Med detta önskar vi er en trevlig måndag!

Ronja berättar

Matt friade till mig på min 25-årsdag som vi spenderade på semester på Kuba. Jag som älskar att planera ville börja direkt, vilket blev svårt då vi inte hade något internet på hotellet. Jag spenderade en stor del av semestern rastlös för jag ville hem och berätta för alla att jag skulle gifta mig med min bästa vän! Matt var väldigt involverad i planeringen och hjälpte till med all stora bitar, men de små detaljerna lämnade han glatt över till mig, vilket helt ärligt talat passade mig utmärkt. Matt är engelsman (vi träffades när jag bodde i England) och vi ville blanda både svenska och engelska traditioner, och försökte göra en mix av ett engelskt klassiskt bröllop med ett svenskt lantligt.
Vi hade “favours” på bordet och en London dubble decker som hämtade upp gästerna och körde dem från kyrkan till festlokalen. Även vid minglet hade vi både svenska canapees och engelska scones. Ceremonin i kyrkan var blandad både på engelska och svenska och även talen var blandade. Vi tror att alla svenskar uppskattade alla engelska detaljer och vi vet att våra engelska gäster uppskattade det lite mer lättsammare svenska traditioner, som slå i glasen och skoleken.
Många av våra detaljer på bröllopet var handgjorda utav oss, det vi var mest nöjda med var våra inbjudningskort. Jag älskar att läsa och ville ha någon slags bok som inbjudan. En dag när vi var i en second hand butik såg vi små barnböcker och det var då vi fick idén, vi spenderade många många timmar med att göra dem! Vi hade sen äldre klassiska böcker på alla borden som dekoration.
Allt gick perfekt och vi hade inte kunnat haft en bättre dag. Min stress och nervositet släppte på morgonen på bröllopsdagen, och jag såg bara fram emot dagen. För min del fanns det ingen mening med att vara stressad mer då det inte fanns mer jag kunde göra, plus när jag såg mig omkring och såg alla leenden och skratt visste jag att det skulle bli en succé! Min pappa var supernervös för att gå ner med mig i kyrkan, och Matt var nervös fram till efter talen då han äntligen slappnade av och bara hade det roligt. Min mamma var mindre nöjd då jag och Matt hade bett henne att ha ett blomdiadem/hatt på sig som är en engelsk tradition. Jag tror hon var väldigt nöjd när kyrkan och fotona var över och hon fick ta av sig diademet! Många av våra inbjudna gäster kom ifrån långa vägars håll (England och Stockholm) och det var en stor glädje att se att så många kom för att fira vår dag med oss. Våra toastmadames gjorde ett utmärkt jobb och alla gäster älskade dem!
Det bästa med dagen var att jag gifte mig med min bästa vän, och fick fira den här speciella dagen med våra familjer och bästa vänner! Vårt bästa råd är att lita på sig själv och sina egna idéer, det är ert bröllop och det ska vara precis hur ni vill ha det! Gör så mycket som möjligt i god tid så att de sista dagarna inte blir för stressiga, och acceptera hjälp när era vänner erbjuder sig (jag var inte särskilt bra på det!). Njut av att se fram emot er dag, ta en massage bara mys! Plus, har ni gäster som har rest en lång väg och kanske är där ett par dagar innan, försök att ha en träff kvällen innan bröllopet, så ni hinner prata och umgås med alla era gäster, för ni kommer inte hinna med kvalitetstid med all gäster på den stora dagen. På bröllopsdagen släpp allting och njut, eran dag kommer bli perfekt!

Bröllopsleverantörer:

Fotograf: Anna Reljanovic
Brudens klädsel: Justin Alexander
Brudens skor: New Look England (bruden klistrade även fast sötvattenspärlor från ett trasigt armband)
Brudgummens klädsel: Next
Smycken: Pandora
Kyrka: Laholms Kyrka
Festlokal: Villa Aster i Genevad, strax utanför Halmstad


Charmigt slottsbröllop

Charmigt slottsbröllop

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin

Avskalat och personligt bröllop i Stockholms skärgård

Avskalat och personligt bröllop i Stockholms skärgård