Avskalat och personligt bröllop i Stockholm skärgård: Amanda och Andy

Amanda och Andy träffades på pendeltåget till Stockholm en söndagkväll i augusti 2009 när brittiska Andy var i Sverige på semester. Idag berättar de om sitt septemberbröllop och det är Sara Kollberg på Blåval fotografi som har förevigat deras dag. Visst är det underbart med den svenska sensommaren?

Vill du också dela med dig av ditt bröllop? Kontakta oss på info@sistersinlaw.se tillsammans med några bilder från er dag. 

Förlovningen

Sommaren 2011 åkte vi på semester till Frankrike med Andys familj. Vi hade planerat att åka till Monaco några dagar senare men den här dagen öste regnet ner och jag tyckte att vi lika bra kunde åka denna dag istället för att sitta inne och trycka. Jag fick starkt motstånd men fick till slut min vilja igenom. Efter att ha promenerat på hustaken i Monte Carlo råkade jag och Andy smita in på en takterrass med utsikt över havet, där vi egentligen inte alls fick vara. Där gick Andy ner på knä och friade till mig. Totalt oväntat!
6.Blåval_SaraKollberg_A&A.jpg
Dagen innan åkte vi ut med hälften av gästerna för att vakna upp på plats på bröllopsdagen och det blåste storm och ösregnade. Men på självaste bröllopsdagen var det som en sommardag och vi gifte oss på klippor precis vid vattnet. Det var jättevackert med endast björkstubbar med dynor på för gästerna att sitta på. Men det jag tyckte mest om med våran vigsel var att vi stod med ryggen mot vattnet och såg våra familjer och vänner.
Andy bar en mörkblå kostym från Filippa K och jag bar en klänning som min väninna Sara sydde till mig. Jag älskar den än idag! Till det bar jag platta skor eftersom vi gifte oss utomhus. Vi ville inte vara för uppklädda på vårat bröllop. Hade varken passat in på ön, men också för att vi ville se ut som oss själva.
Sara Kollberg på Blåval fotografi var ett självklart val eftersom hon är bästa vän till min syster och den bästa fotografen jag stött på. Hon var med oss från morgonen fram till kvällen. Vanligtvis tycker jag att det är jobbigt att bli fotograferad men hon fick oss att känna oss bekväma hela dagen och vi har fått fantastiska minnen från våran dag!
Vi har sådan tur som har så kreativa vänner och familj omkring oss som hjälpt oss mycket. Inbjudan har min väninna Martine gjort och hår och smink skötte min kusin som är frisör och make up artist. Kändes inte som vi behövde planera så mycket eftersom värdshuset på Lidö hade stenkoll på allt. Rummet vi åt middagen i var så vackert i sig så det behövdes inga dekorationer. Vi hade endast någon enstaka ros på borden. Samma som i min brudbukett.

Fotograf: Sara Kollberg på Blåval fotografi
Lokal: Lidö Värdshus
Brudgummens kostym: Filippa K
Brudens klänning: Sydd av brudens vän Sara


Andra bröllopsberättelser:

Bohemiskt bröllop i rustik lada

Bohemiskt bröllop i rustik lada

Somrigt lantbröllop

Somrigt lantbröllop

Personligt bröllop vid Mälaren

Personligt bröllop vid Mälaren