Personligt bröllop vid Mälaren: Jessica och Jacob

Idag får vi följa med Jessica och Jacob på deras personliga och inspirerande bröllop i Mälarens skärgård. De gifte sig den 4 augusti 2014 på Asknäs gård på Ekerö och fotografen Anette Bruzan har förevigat dagen. Ni hittar både Asknäs gård och Anette Bruzan i vårt arkiv. Jessica och Jacob delar här med sig av sina upplevelser inför och under bröllopet.


Jessica berättar

Bröllopsklänningen

Att hitta den där perfekt bröllopsklänningen var lättare sagt än gjort, jag hade som många andra en bild i huvudet av hur jag ville att den skulle se ut; något mellanting av en lång typisk brudklänning och en vit vanlig H&M sommarklänning. Efter mycket letande insåg jag att det var omöjligt att hitta det jag sökte (om jag inte ville betala flera tusen kronor för en designklänning ifrån Paris eller London) så jag blev tipsad att kontakta en svensk designer.

Då hittade jag Regina Rönnkvist (www.reginadesign.se) som designade sina egna kläder samt bröllopsklänningar. Hon gjorde ett fantastiskt jobb med att designa och sy den klänning som jag hade tänkt mig! Tillsammans ritade vi upp ett förslag och valde tyg samt material för de olika delarna av klänningen.

Vigseln och festen

Att hitta det där perfekta stället där vigseln och festen skulle hållas var nog det svåraste. Antagligen för att vi hade en hel del krav.

Eftersom vi båda växte upp nära vattnet fast på olika sidor av jordklotet (Kalifornien och Stockholm) var det viktigt för oss att vigseln skulle hållas någonstans nära havet. Helst på en gård med en lantlig/rustik känsla. Drömmen var att hitta ett ställe där vi kunde anordna vår egen mat, dricka, dekoration och att gästerna kunde sova över! Vi ville göra det så personligt som möjligt och försöka undvika dessa bröllopspaketpris som många lokaler har.

Efter mycket letande hittade vi Asknäs Gård (www.asknas.com) ute på Ekerö som passade oss perfekt. Ett lantligt hus med över 30 bäddar som omringades av en stor grön trädgård precis vid havet. De två tjejerna som ägde stället; Elin och Annika var mycket hjälpsamma och hjälpte till med allt ifrån catering till dekoration.

Vigseln hölls nere på bryggan vid havet där vi hade med vår egen musik och präst. Senare blev det brudskål uppe vid trädgården där alla gäster fick små uppdrag till att hitta sin bordsgranne till middagen.

Vi hade dekorerat med pastell färgtema, tryckt egna små stickers till en välkomstöl med datum av bröllopet på ena sidan och roliga bilder på oss på andra. Ute i trädgården hade vi ett Photo Booth där alla gäster kunde få ta en rolig bild för att föreviga denna dag tillsammans med oss.

Fotografen

Det är en djungel av fotografer där ute och många av dem tar väldigt höga priser, vi hittade Anette Bruzan (www.anettebruzan.com) av en ren slump och efter första mötet kändes det verkligen rätt. Hon hade stenkoll hur man får den där emotionella känslan på bild och hade erfarenhet av många lantliga utomhus bröllop. Vi hade ett kort möte, växlade några mail och sedan under bröllopet skötte hon allt galant på egen hand, vi litade fullt ut på att hon visste vad vi var ute efter och vi blev mer än nöjda med resultatet!

Tips för att planera ett bröllop

Det är super kul att fixa allting själv med dekorationer, mat, klänning osv men det tar tid, energi och pengar! Däremot gör du förhoppningsvis endast detta en gång i ditt liv så enligt mig är det värt det. Kom däremot ihåg att va ute i god tid och ta hjälp av vänner och familj. Om du vill ha en rolig fest efteråt, satsa på en bra DJ och använd er inte av en hemmagjord spotifylista.

Fotograf: Anette Bruzan
Festlokal: Asknäs Gård, Ekerö
Catering: Asknäs Gård, Ekerö
Brudklänning: Regina Design
Brudtärnornas klänningar: Nelly


Andra bröllopsberättelser:

Bröllop i Stockholmsidyll: Talia och Olof

Bröllop i Stockholmsidyll: Talia och Olof

Lantligt bröllop: Elinor och Johan

Lantligt bröllop: Elinor och Johan

Somrigt lantbröllop: Josefin och Karl

Somrigt lantbröllop: Josefin och Karl