Stadshusbröllop med fest i koloniträdgård: Astrid + Daniel

I torsdags skrev jag att denna bröllopsberättelse nog är min favorit under året som gått och det håller jag fast vid. Det är så härligt att se brudpar gå sin egen väg och anordna en bröllopsdag som är precis som deras relation - unik. Det är den göteborgsbaserade bröllopsfotografen Amanda Falkman, även kallad Frkn Falkman, som har följt med Astrid och Daniel under dagen. Amanda har något unikt med sitt bildspråk och sätt att fånga ögonblick. Det är inte konstigt att hon därför är en av de bröllopsfotografer som rekommenderas i arkivet med bröllopstjänster.

Men nu, över till Astrid som berättar om sin och Daniels dag.

Förlovningen

Vi började samma utbildning på Göteborgs Universitet och satt bredvid varandra dom första dagarna i skolan. Det smög sig fram ett intresse från bådas sida och ganska fort in på utbildningen tvingade jag, Astrid, med mig själv hem till Daniel efter en kväll på Rio Rio. Efter det flyttade jag aldrig hem igen. Daniel friade året därpå på nyårsafton.
Bröllopsfotograf Göteborg

Vigseln

Först och främst vill jag bara nämna, och det kommer att komma fram under berättelsens gång också, att vårat bröllop var vad man kan kalla planerat oplanerat. Vi ville ha ett väldigt okrystat bröllop där det viktigaste var att alla skulle ha så jäkla kul snarare än att vi skulle firas för att ha ingått äktenskap. Så sådant folk traditionellt kanske lägger mycket fokus på skippade vi helt och maxade istället budgeten för party. Vi bjöd endast vänner (utan partner!) och familj (utan barn!) för att det var så VI ville ha det. Vi vigdes på tu man hand, mötte sen upp våra gäster i vår koloniträdgård för mingel och bubbel, sen middag i en lokal på området och avslutade kvällen med en megahemlis vi peppat alla på långt innan bröllopet... partybuss!! En omgjord röd dubbeldäckare där all inredning blåsts ut och ersatts med ljud- och ljussystem och dansgolv. Sååååååååå roligt!
Men ja, vigseln. Vi vigdes den 30 juli 2016. Ingen tanke bakom datumet mer än att vi egentligen ville gifta oss den 20 juli (vår sons födelsedag) och det var först den 30 juli som lokalen vi ville vara i var ledig. Vår fotograf Amanda var med men släkt och vänner fick snällt vänta till festen började.
Borglig vigsel Göteborg
Borgligt bröllop Göteborg
Frkn Falkman
Bröllopsinspiration
Bröllop
Stadsbröllop
Bröllopsfotograf Göteborg

Klädsel

Min brudklänning hittade jag på Myrorna i Göteborg ca 2 år innan bröllopet. Något datum var inte satt då och jag vet faktiskt inte ens om Daniel hade friat men jag visste att den ska jag ha den dagen jag gifter mig. Min ring köpte vi vintage hos en guldsmed i Göteborg. Om jag använder örhängen till vardags använder jag bara stora ringar så det fick det bli även på bröllopet (som ändå gick sönder under dagen men vad gör väl det). Daniel fick sina kläder utprovade på familjeföretaget Hans Allde i Stockholm. Han behöll sin förlovningsring. Vi valde att ha VANS båda två som bröllopsskor.
Bröllopsblogg
Bröllop
Bröllopsfotografering
Unikt bröllop

Dekorationer

Temat för festen var att gästerna mer skulle få en känsla av trädgårdsfest än bröllop. Så mycket vildblommor, olikmönstrade dukar, färgglada vimplar och belysning etc. Hårfin gräns mellan trädgårdsfest och barnkalas men vi fick en bra balans! I princip allting var DIY och det kan rekommenderas OM man verkligen tycker det är kul och om man har tid. Tex bröllopshäftet gjordes i google docs och det är lätt att lägga till fler typsnitt än standardutbudet. Sen användes det typsnittet till allt - skyltar, placeringskort, tårtdekoration etc.
Dekorationer bröllop
Bröllopssida
DIY bröllop
Bröllop
Vimplar bröllop
Bröllopsblogg
bröllopsdekorationer
festlokal Göteborg.jpg
Sisters in Law
low_frknfalkman_astriddaniel_Q2A6986.jpg
Bröllopsdukning
DIY bröllop
koloni Göteborg
Bröllop.jpg
Trädgårdsbröllop
Bröllopsfotograf Göteborg

Om fotografen

Vi fick tips om Amanda knappt en vecka innan bröllopet (hej bra planering) och valde henne främst för att hennes stil på fotografier, vi gillade att dom inte förmedlade känslan av glatt carpe diem utan lite mer allvarsamt tjusiga. Men vi valde även Amanda för att hon förstod känslan vi ville få fram och gick igång på vår "typ av bröllop". Även om man kanske inte tycker att man är en 100 poängare i spegeln så vill man ju att ens bröllopsbilder ska vara det och Amanda fick bilderna precis så pinterestiga och fantastiska som vi önskade. Tror tom vi skrev i mailet till henne att "vi vill bara se jävligt snygga ut".
Frkn Falkman

Fotograf: Frkn Falkman
Mat: Dukat bord, Göteborg (svingott!)
Styling: Vänner
Brudbukett: En kruka hortenisa från Ica Majorna som jag klippte av till en liten bukett strax innan vigseln (som sagt vissa grejer prioriterade jag inte alls...)
Trycksaker: DIY