Avslappnat Novemberbröllop I Palmhuset: Isabella + Patrik

Även om majoriteten av bröllop i Sverige sker under de varmare månaderna av året så finns det mycket som talar för bröllop off-season. Bröllopet mellan Isabella och Patrik är ett bevis på det! Paret gifte sig den 13 november 2021 i Palmhuset, Trädgårdsföreningen i Göteborg. Det blev ett intimt, avslappnat och personligt novemberbröllop i mysig atmosfär bland nära och kära. Bröllopsmiddagen skedde sedan i parets lägenhet. Bakom kamera står Göteborgsfotografen Frkn Falkman som fångat vackra porträtt samt vigseln mellan Isabella och Patrik. I vanlig ordning såhär på måndagar lämnar vi över ordet, denna gången till bruden Isabella, som får berättar mer om sitt och Patriks höstbröllop.

Så träffades brudparet

Isabella: Vi träffades på det "gamla hederliga sättet, på internet. 3 år senare friade Patrik vid vårat smultronställe på några avlägsna klippor vid Mälaren. Det var påsk och isen låg fortfarande kvar över sjön medan vi satt insvepta i massa filtar och drack varm choklad. Jag fyller år runt påsk och brukar alltid få något speciellt i ett påskägg av Patrik. Den här gången var det en vacker ring i vitt guld med diamanter och en lapp där han frågade om jag ville gifta mig med honom.

Platsen för bröllopet

Isabella: Vi ville inte ha ett kyrkligt bröllop och eftersom vi skulle gifta oss i november kollade vi runt på inomhuslokaler men med utomhuskänsla, och föll direkt för Palmhuset i trädgårdsföreningen. Stylingen var simpel som möjligt. Jag sminkade mig själv och satt bara upp håret i en tofs.

Alla våra gäster skulle komma hela vägen från vår hemstad på andra sidan Sverige, så vi ville även göra bröllopet lite ”göteborgskt”. Efter vigseln hade vi abonnerat en gammal spårvagn från 1920-talet som skulle ta oss på en tur genom Göteborg, medan vi hade första skålen och mingel innan den släppte av oss vid festlokalen, vår lilla lägenhet.

Om klädseln

Isabella: Jag var i en butik och provade några bröllopsklänningar men kände väldigt snabbt att det inte var något för mig. Jag fastnade istället för ett märke med lite mer vardagliga klänningar, Ivy & Oak. Av en ren slump hade jag råkat klickat hem en blommig klänning, vilket inte var planen. Jag tänkte att jag lika gärna kunde pröva den, och när den var på var det ingen frågan om saken. Det var min bröllopsklänning.

Patrik hade redan en väldigt fin mörkgrön kostym som han hade köpt till vår dotters dop samma år. Kostymen med en brun skjorta blev så fint tillsammans och de fick fram en känsla av hösten.

Höstbröllop

Isabella: Det började närma sig vintermånaderna men vi ville verkligen ha ett höstbröllop. Därför valde vi att plocka från höstens mustiga färger bland annat i kläderna och dekorationen i festlokalen.

Om bröllopsfotografen

Isabella: Jag hade följt Amanda på Instagram ett bra tag innan vi ens började planera vårt bröllop, man kan lugnt säga att jag var ett fan! Jag älskar verkligen allt med hennes fotografier, dem är mättade och mörka samtidigt som dem lyser. Enligt oss kan ingen få november att se så mjukt och vackert ut som Amanda.

Vi valde att ta våra porträtt innan vigseln och Amanda fick oss verkligen att känna oss såå bekväma framför kameran. Det var den perfekta och mysigaste starten på vår bröllopsdag.

Vigseln

Isabella: Vi gick upp på balkongen i Palmhuset där våra gäster satt och väntade oss, till låten Valborg av Håkan Hellström. Under vigseln spelade musikerna även A Young Summers Youth av Joel Alme och sen gick vi ut till How Sweet It Is (To Be Loved By You) av Marvin Gaye.

Vigselringarna

Isabella: Våra förlovningsringar är i vitt guld. Vi ville därför ha vigselringarna i vanligt guld, så att vi kan variera beroende på humör. Jag har aldrig varit förtjust i att ha två ringar på samma finger samtidigt så det här blev den perfekta lösningen för oss.

Middag/Fest

Isabella: Vi gjorde om vårt vardagsrum till vår middag/fest lokal. Något vi känner var det bästa beslutet någonsin. Vi tog bort allt, soffa, tv, rubbet. Vi hängde upp ljusslingor och gjorde iordning torkade blombuketter som skulle täcka hela långbordet. Ingen av gästerna viste att vi skulle vara i vår lilla lägenhet, det blev en underbar överraskning och det var så kul att se alla så chockade över att det verkligen inte såg ut som vår lägenhet längre.

Tips till andra

Stressa inte. Vi bestämde oss tidigt att bara ta det som det kommer. Det gör inget om maten skulle brännas, då beställer vi pizza. Det gör inget om håret inte blir som man vill, alla kommer ändå tycka man är jättefin. Er bröllopsdag kommer vara den bästa dagen någonsin ändå

Fotograf: Amanda Falkman + frknfalkman.se
Brudklänning: Ivy & Oak
Kostym: Kostym: Riley Skjorta: Oscar Jacobson Fluga: Notch
Plats: Hemma