Höstliga blomsterarrangemang med Skillad floral design

Vi har en ny gästbloggare här på Sisters in Law! Hon heter Nika Wahren och ska dela med sig av blomstrande inspiration samt tips och trix kring när det kommer till blommor. Idag delar hon med sig av sina bästa hösttips. 


Hej på er! Jag heter Nika Wahren och driver Skillad floral design som är ett frilansande blomsterdesignföretag med studio i Midsommarkransen i Stockholm. Det ska verkligen bli kul att blogga här på Sisters in Laws inspirerande sida lite då och då! Jag tänkte dela med mig av inspiration och tips här på bloggen och denna gång bjuder jag på en höstig dukning utomhus. Fotograferat har Ceen Wahren gjort.  
Denna hösten har ju varit helt fantastisk fram till för någon vecka sen med sol nästan varje dag. Då passar det perfekt att ha bröllopslunch eller middag utomhus. Vi har dukat upp under äppelträden med mässingsljustakar och blomsterdekorationer. Lägg fram filtar, bjud på varm dryck och tala om för gästerna att klä sig ordentligt! Låt ett höstligt arrangemang välkomna gästerna i trädgården. Plocka vackra fröställningar och gräs och blanda ut med blommor på snitt. Och ingen höst utan solrosor!
Bukett bröllop
En favorit på hösten är för mig chokladblomman. Den har mörkt vinröda blommor som nästan ser svarta ut och har en lång smal stjälk vilket gör att jag gärna låter den sticka upp från arrangemanget lite. Röda rosor använder jag sällan men tillsammans med andra mustiga, höstliga färger så passar dom fint in. 
Florist
En het bröllopstrend just nu är ha grönt i mitten av bordet som en löpare. Här har jag gjort en girlang av salalblad som ringlar längs med bordet. Salal håller mycket bra utan vatten och kommer att se fräsch ut hela middagen och längre. 
Bröllopsblogg
Låt träden blomma! Rävsvans är en rolig blomma som har hängande växtsätt och kan därför användas till roliga saker! Här har jag hängt upp svansarna i äppelträden och får ett vackert tak av hängen och höstlöv över matbordet. 
Bröllopsinspiration
Jag använder mig nästan alltid av vår natur och det som finns att plocka ute när jag gör buketter och arrangemang. Ta tillvara på säsongens växter och färger. Här har jag tagit vass och blandat med puderrosa rosor, visst blev det en fin kombination?
Blomsterarrangemang
Frukt är fint att duka med. Både frukt och blommor ska vara efter säsong så långt det är möjligt. Använd frukten som dekoration som även kan ätas upp om någon blir sugen under dagen. Fikon är min favoritfrukt, det har så otroligt vackra färger både hel och uppskuren. 
Skillad floral design
Hoppas att ni har blivit inspirerade och lycka till med höstmyset! Vill du se mer inspo så kolla in min Instagram där jag heter: @skilladflorals
Ha det fint till nästa gång!
/Nika
Höstinspiration bröllop

Tack Nika, för att du delade med dig av denna fina höstinspiration idag!