Gnistrande vinterbröllop i Vemdalen: Erika + Jacob

Att bo i ett land med skiftande säsonger är underbart! Vintern som årstid är kanske inte så vanlig att gifta sig i jämfört med övriga säsonger, men det kan bli väldigt stämningsfullt och sagolikt. Mysfaktorn är hög, med snötäckta landskap, levande ljus i vintermörkret och kanske en och annan filt att värma sig under.

Här ser ni ett gnistrande vinterbröllop i Vemdalen, där Erika och Jacob gifte sig. Den Sundsvallsbaserade bröllopsfotografen David Schreiner var där och fångade deras dag och passade samtidigt på att fråga lite om deras planering.

Fotograf David Schreiner berättar

Erika och Jacob träffades på gymnasiet men började dejta först ett par år senare. Jacob flyttade till Upplands Väsby för jobb och hockey och samma dag som flytten gick skickade Erika av en slump ett meddelande. Efter det pratade de varje dag och till slut flyttade Jacob in. Bröllopsplaneringen börjande direkt efter frieriet på stranden i Australien 11 november 2014. Eftersom Erika jobbar på butiken Bröllopskällan i Stockholm har hon fått mycket tips om planering av andra brudar hon kommit i kontakt med genom jobbet, och sen hon träffade Jacob hade hon drömt om att få planera deras eget bröllop.

Var det svårt att fixa bröllopet i Vemdalen från Stockholm - hur gjorde ni?

Det var svårt att planera ett bröllop på annan ort. Det blev några resor dit upp för att mäta, planera, testa och ta ordentligt med bilder. Personalen på Vargens Fjällanläggning var otroligt hjälpsamma. Vi åkte upp en vecka innan bröllopet för att stämma av och åka skidor. Jätteskönt att kunna koppla av och njuta av bröllopet fullt ut.

Varför ett vinterbröllop?

Vår första jul tillsammans firade vi på Vargen (festlokalen) och blev helt förälskade i lokalen och landskapet, det var därifrån idén kom om ett vinterbröllop.

Bröllopsblogg
Sisters in Law
Brudklänning vinter
David Schreiner
Vinterbröllop bukett
Bröllopsfotograf
vinterbröllop
vinterbröllop
bröllopsblogg
vigsel
bröllopslokal vemdalen
winter wedding
vinterbröllop
vinterbröllop
vinterbröllop
bröllopsfotograf Sundsvall

Vad var bäst med bröllopet?

Att alla hade så kul tillsammans. Allt stämde och flöt på så bra, det var bättre än förväntningarna. Pricken över i:et var att vi hade otroligt fint väder, ja listan kan göras lång.

bröllop vemdalen

Tips till andra som planerar sitt bröllop

  • Börja i god tid med planeringen.

  • Ta hjälp från familj och vänner.

  • Ha kul och njut av dagen, den går alldeles for fort!

Fotograf: David Schreiner
Festplats och middag: Vargens fjällanläggning, Vemdalen
Brudklänning: Sydd av bruden
Smoking: Cavaliere
Blommor: Blomsterfröknarna i Sundsvall
Makeup: Av bruden själv
Hår: Gabriella Daniele
Häst och släde: Äventyr och Konferens i Vemdalen
Bröllopstårta: Klövsjö Stenugnsbageri