Tips till makeup för vinterbröllop

Planerar du ett vinterbröllop? Här tipsar makeupartisten Emma Schatz om hur du kan tänka med din vintersminkning. 


Emma berättar

Vintern är en vacker årstid. Även fast jag inte är förtjust i kylan så uppskattar jag verkligen snön. Jag har alltid blivit inspirerad av vinterbröllop. Vit brudklänning släpandes mot snö och frost. Då tycker jag som makeupartist att det är perfekt att kombinera det skira vita med mörka röda läppar.
Jag ska ge er mina bästa tips till makeup för vinterbröllop. Inspiration till att våga fokusera på läppar och fransar i vinter. Till dig som ska göra din makeup själv eller inspiration att ge till din makeupartist.

Återfukta

Mitt grundläggande tips för en hållbar och bra makeup är att återfukta huden väl. På vintern är det vanligt att bli torr. En torr hud gör det inte möjligt för makeupen att sitta hela dagen. Därför är det viktigt att hitta en hudkräm som passar din hudtyp och återfuktar den väl. Glöm inte bort dina läppar. Eftersom hela stylingen kommer avslutas med färgstarka läppar behöver de även vara återfuktade för en bra grund.

Foundation

Mitt nästa tips är att använda sig av en täckande foundation. När vi fryser blir gärna näsa och kinder rosiga. Applicera en foundation som täcker rodnader och ge huden fin lyster. Ögonskuggor och rouge väljer du själv och anpassar efter vad du trivs i.

Fransar

För vackra naturliga fransar börjar jag med fransmarkering, ungefär som en eyeliner. Det blir den mörkar grunden på huden för fransarna. Det ger känslan av fransar med mycket volym. Trebensfransar (mindre lösögonfransar) är bra att använda sig av då man själv kan välja hur långa man önskar sina fransar. Jag applicerar längre fransar i ytterkanten av ögat och sedan övergår med kortare trebensfransar i inre ögonvrån. Tillsammans med vattenfast mascara ser resultatet helt naturligt ut.

Läppar

På väl återfuktade läppar, applicera läppenna. Måla läpparnas ytterkanter, välj sedan läppstift som går i harmoni med de övriga färgerna i makeupen. Våga testa mörkare läppar i vinter för att förstärka din makeup och matcha gärna läppfärgen med blommorna i brudbuketten för att skapa en helhet.
Emma Schatz
bröllop
bröllopsblogg
bröllopsinspiration

Fotograf: Gina Maria
Hår och Makeup: Emma Schatz
Hårsmycke: Made by P
Klänning: Videnvild