Bohemiskt bröllop med fest på dansbana: Marcus och Rebecca

Idag ser ni ett bröllop i bohemisk anda som är fotograferat av fantastiska Emily Dahl. Middagen och festen hölls i en gammal dansbana från 60-talet, där brudens föräldrar träffades. Så himla läcker plats att vara i!

Se även ett annat bröllop som också är dokumenterat av Emily, nämligen: Lantligt och bohemromantiskt bröllop: Emma + Niklas

Rebecca berättar

Jag och Marcus träffades för 10 år sen i Växjö ute på en klubb. Det klickade direkt på dansgolvet och vi har hängt ihop sen dess. Han gick ner på knä efter 4 år ihop framför Teleborg slott, ett riktigt sagoslott i Växjö, och efter en rätt lång förlovning där vi även hann med att bo i Stockholm en sväng och skaffa två barn bestämde vi oss för att äntligen gifta oss nu i sommar.

Klädsel & styling

Min klänning blev lite startskottet bakom alltihop tror jag. Vi hade precis varit på bröllop och blev lite sugna tidigt förra sommaren men så hittade jag den där klänningen på Asos av alla ställen! Märket är Fame and partners och jag köpte den direkt, jag blev helt förälskad i spetsärmarna och ryggen och att den kändes väldigt unik trots att den kom från Asos! Sen ville jag vara en bohemisk brud. Jag ville ha enkla accessoarer och skorna från Indiskas samarbete med Moheda-tofflor passade perfekt. Jag bär inte så mycket smycken privat så jag valde ett par enkla örhängen från & Other Stories som mina enda smycken, ja förutom ringen då!
Jag hittade en bild på Pinterest på en blombukett som jag gillade och visade den för floristen som gjorde en helt fantastisk tolkning och skapade en blomsterkrans som nog är det vackraste jag burit tror jag. Jag ville att den skulle kännas lite ”sensommar” med nästan lite höstliknande färger men med blekrosa inslag då våra näbbklänningar hade ett rosa sidenband. Ett plus var att det även fanns med dahlior vilken är en av mina absoluta favoritblommor.

Vigseln

Vi ville gifta oss i ”min” kyrka i Alvesta där jag är uppvuxen. Kyrkan är från medeltiden med vackra väggmålningar som jag alltid har älskat ända sen jag var liten och hade alla mina skolavslutningar där. Det kändes väldigt stämningsfullt och vackert att gifta oss i den kyrkan som har betytt mycket för mig hela mitt liv, det var även den kyrkan vi döpte vår dotter Elsie i också.
Som ingångsmusik valde vi en fiolversion av soundtracket till The Princess Bride vilken är en av våra favoritfilmer och som betyder väldigt mycket för oss. Annan musik vi hade i kyrkan var ”The Quiz” av Hello Saferide och ”Thinkin out loud” av Ed Sheeran.
Arsenik fotografi
bröllop
Bröllopsinspiration
Bröllopsfotograf
Emily Dahl

Om fotografen

Vi var stensäkra på tre saker under hela vår planering och det var klänning, vigsel/fest-plats och fotograf. Jag hade följt Emily Dahl på webben länge och jag älskade hennes bröllopsfoton och drömska stil så det var lite av en fantasi jag hade att hon skulle bli vår bröllopsfotograf. När vi väl hade bestämt oss för att gifta oss skickade jag iväg ett mail på direkten och jag är så glad att hon var tillgänglig och kunde föreviga vår dag! Hon fick oss att känna oss så avslappnade och hon hittade så fantastiska miljöer att fotograferas i. Vi är så nöjda!
Bröllopsblogg
Bröllopsporträtt
Bröllopsinspiration
Bröllopslokal
bröllopssida
Festlokal Småland

Dekorationer

Vi ville ha ett bohemiskt bröllop som skulle kännas lite DIY och som en stor härlig fest helt enkelt. Det var viktigt att det skulle kännas att man var på VÅRT bröllop, att festen skulle kännas som oss. Eftersom våra barn är små skulle de vara med tillsammans med ett gäng andra barn också så vi ville även att det skulle kännas lekfullt och härligt för barnen också. Vi valde ju att gifta oss på Tyrolen, en gammal dansbana från 60-talet där mina föräldrar träffades och miljön var så häftig redan från början så vi lade inte ner jättemycket jobb på dekorationerna. Vi satsade på lite pompoms, lite färgklickar här och där och vackra blommor på borden och fick hjälp av familj att dekorera festlokalen. Vi gjorde mycket själv, både våra festprogram och vigselprogrammen i kyrkan satt vi och knåpade med den sista veckan!
Dukning bröllop
Bröllopslokal
Bröllop
Tyrolen Småland
bröllop småland
Tyrolen

Tips till andra som planerar sitt bröllop

Var ute i god tid och kolla runt på nätet efter inspiration! Vi var inne mycket på Pinterest och Green Wedding Shoes förra sommaren och då tyckte jag att man vet ganska snabbt vilket slags bröllop man vill ha. Ha koll på budgeten också, det lär dra iväg på slutet så att man är beredd på det och framför allt NJUT av dagen!
Bröllopsblogg

Leverantörer
Fotograf: Emily Dahl / Arsenik Fotografi  
Festställe & Catering: Tyrolen i Blädinge, Småland
Brudklänning: Fame and Partners, köpt hos Asos
Brudskor: Indiska i samarbete med Mohedatofflor
Kostym: Tiger
Brudgummens skorSteptronic
Bukett och blomsterkrans: Flora PM & Vänner
Blommor & näbbuketter: Flitiga Lisas Blommor
Hår och makeup: Le Lac 
Trycksaker: Vistaprint 


Du följer väl Sisters in Law i sociala medier?