Septemberbröllop i Skåne: Oskar + Miho

Veckans bröllopsberättelse är från Oskar och Miho som gifte sig utanför Helsingborg den 17 september i år. Deras dag dokumenterades av den Göteborgsbaserade bröllopsfotografen Frkn Falkman, som följde med dem från förberedelserna till sent på natten. 

Du vet väl att du hittar alla tidigare publicerade berättelser i menyn under Bröllopsberättelser?


Oskar berättar

Första gången vi träffades var på en internationell culture exchange fest i Tokyo. Vi höll kontakten ett par veckor och beslutade oss för att gå på en riktig date, bara vi 2. Förlovningen var maskerad som en middag på alla hjärtans dag 2016 då vi åt på Park Hyatt Tokyo's restaurang New York Grill där vi hade ett fönsterbord på 52a våningen med utsikt över Tokyo och ett upplyst Tokyo tower. Jag vet inte om något känner till restaurangen av bara det här men alla som har sett lost in translation känner säkerligen till baren som tillhör.
Vi gifte oss i Allerums kyrka den 17e september 2016. Det blev ett bröllop som hela familjen var med och skapade. Efter frukosten åkte jag och Miho iväg på vars ett håll för att göra oss i ordning. Miho med min syster och jag med min bror. Morsan och farsan fixade det sista i festlokalen och simpelt dekorerade kyrkan med blommor som matchade brudbuketten. 
Mohos brudklänning köptes i Japan. Den var köpt på Merry Marry i Tokyo där en av deras originalklänningar valdes och det gjordes ett par ändringar till den. Det är en butik som specialiserad på "Mermaid"-stilen av klänningar. Normalt vis hyr man klänningar i Japan men Miho valde att köpa en klänning istället, vilket är anledningen till att det blev denna butiken. De hyr inte ut något utan skapar endast nya klänningar på beställning som är gjorda efter kundens mått. Klänningen var vald utefter Mihos syn på Sverige och svensk kultur. En klänning i spets, inte för pampig utan så att man kunde röra sig och även vara med på dansgolvet under festen utan att oroa sig.
Mihos tankar bakom stilen var en elegant klänning med ärmar. Med ärmar hålls klänningen upp samtidigt som det ger ett plus till elegans. Som en bonus gömmer ärmarna det extra lilla fettet under armarna. Även om du funderar på att ha en klänning utan ärmar rekommenderar Miho starkt att du provar en då det kan vara bättre än du hade föreställt dig. På en klänning i spets syns det inte lika väl om man har vikt den. Därför kan detta rekommenderas till de som behöver resa en bit för att komma till sitt bröllop. Miho letade inte speciellt mycket efter en klänning utan visste vilken typ hon var ute efter och gick direkt till en butik som är känd för att leverera detta av en bra kvalitet.
Jag har den turen att jag har exakt samma storlek som min kusin så jag fick låna hans J. Lindeberg smoking och valde att hyra de få sakerna som saknades. Jag hade den turen att jag var i Sverige för jobb både i april och juli i år och passade då på att se ut det jag behövde på plats så att jag slapp ta med mig något från Japan. Flugan är egenknuten och utvald för att matcha brudbuketten. 
Efter vi hade gjort oss i ordning så tog vi vars en våning hemma hos mina föräldrar för att fixa till det sista innan vi satte upp vår första träff på favoritplatsen, precis framför huset med en underbar utsikt. Efter det bar det av till kyrkan där alla redan var på plats och väntade.
Själva vigseln var det jag med hjälp av min familj som planerade och det mesta hölls hemligt för Miho fram till den stora dagen där hon fick ett par goda överraskningar.
Vi hade ceremonin på både svenska och engelska. Vi valde att ha Mendelssohns som ingångsmusik då det är standardlåten i Japan, men som utgångslåt hade vi "Can You Feel the Love Tonight" med Elton John på orgel, vilket jag starkt kan rekommendera. 
Under vigselns gång blev vi överraskade av solister med deras egna version av Come What May från Moulin Rouge som rörde oss till tårar. Bruden tipsar om att använda vattentät eyeliner samt ha med sig ett litet safety kit. Man vet aldrig vad som händer!
Brudbuketten, blomman i brudgummens bröstficka, till best man, brudtärna, blommorna i kyrkan samt även alla blommorna i festlokalen var matchande. Vi hade en superbra florist som hjälpte oss göra i ordning allt efter Mihos önskemål i form av en bild. Trots att vi styrde upp detta från Japan blev det exakt som vi hade önskat.
Absolut sista detaljen som vi gjorde på festen. Vi fick upp alla gästerna till att tillsammans dansa till en japansk poplåt som vi sedan lät gå vidare till första dansen. På så sätt var alla redan uppe på sina fötter och igång till att dansen började. Det var en STOR succé!
Här är låten som referens - https://www.youtube.com/watch?v=dFf4AgBNR1E

Om fotografen

Vi rekommenderar en bra fotograf. Vi hade turen att ha med oss Amanda Falkman och vi har några av de bästa bilderna vi sett i vårt liv, och vi är själva med i dem! När vi visar bilderna för våra vänner i Japan är den vanligaste kommentaren att det är som att de ser ut att komma direkt från en film. Jag tror vi hade tur att vi träffade just Amanda. Hon har en helt underbar personlighet och är så otroligt enkel att ha att göra med. Även ifall det är första gången man träffar henne märker man direkt att hon har stenkoll på allt och har ett cool som smittar av sig. Det var inget stelt när vi tog bilderna utan det kändes helt enkelt naturligt. Amanda var med oss hela dagen från morgon till kväll. Inte bara fångade hon ögonblicken helt perfekt under dagen, utan hon valde även ut perfekta bilder och arrangerade de så att det känns som att man återupplever dagen när man går igenom bilderna igen. 

Fotograf: Frkn Falkman
Brudklänning: Merry Marry
Blommor: Tågaborgs Blommor
Hår och Makeup till Miho: Malin Schramm
Grooming och frisering till Oskar: Gents Barber & Shop
Catering: Nils H.