En lovsång till det vackra

Emma-Klara Sandberg driver helhetskonceptet The Flowershop och har tillsammans med andra skickliga kreatörer skapat dagens magiska inspiration. Hon och Klara Häll har skrivit den vackert beskrivande texten där de tipsar om hur ett personligt bröllop kan se ut, och det är helt i vår smak.

Tack Emma-Klara och ni andra för att ni delar denna ljuvliga inspiration här på Sisters in Law! 


Snirkliga kristallglas från vitrinskåp, vaser från loppisar och blommor från mormors kolonilott. Genom att blanda gamla ting med grönska från naturen kan ni skapa ett bröllop som både är personligt och dynamiskt. Och som dessutom är snällt mot både miljön och plånboken.

Bröllop

Trägolvet på den gamla teatern Aftonstjärnan är sluttande och bär spår av fötter som gått fram och tillbaka genom åren. I våningen finns det kakelugnar med vackra detaljer, anrika tapeter och stuckatur i taken. Och i varje rum strilar mjukt sensommarljus in genom de höga vitmålade fönstren.

Att välja plats för sin bröllopsfest kan vara klurigt men det är ett viktigt val. Det kan vara en god idé att lyfta blicken från de stora etablerade festlokalerna och istället göra lite research bland stadens äldre byggnader. Kanske ägs er drömplats av en stiftelse eller förening? Då kan det hända att ni kan hyra den för en relativt billig peng. Och ni får till på köpet ett personligare bröllop som andas historia.

Brudbukett Göteborg

Från vildvuxna trädgårdar till snittblommor

Blommor och blad från vildvuxna trädgårdar, ängar och snittblommor bildar tillsammans en vacker bröllopsbukett. Låt pion, hortensia, syren, löjtnantshjärta och pilkvistar utgöra bröllopsbuketten. Om ni har ett höstbröllop går det lika bra med dahlior, blodek, luktärt och sensommarrosor.

Bind vackra kransar att hänga på väggen av kvistar och koppartråd, knyt gärna en halvrosett av skir spets och låt ändarna falla ner mot golvet. Kvistar kan också läggas över dörrkarmarna, vilket för tankarna till mistel och fina kärlekstraditioner.

När solens första strålar träffar golvplankorna och gästerna börjar leta efter sina rockar och kappor, samla ihop alla vaser och skicka med dem en blomma. Då slipper ni kasta några blommor och era vänner får något vackert att ställa i en vas på köksbordet.

Vintagebröllop

Dukning & dekoration

Det finns vitrinskåp vars skatter inte plockats fram på åratal; porslin med detaljrika kanter, champagneglas som skvallrar om en svunnen tid och guldbestick som ligger och samlar damm på någon hylla. Oftast finns dessa guldklimpar närmare än vad du kanske tror, hos släktingar eller vänner. Ett tips är att dricka en kopp kaffe hos de äldre i släkten. Vi kan slå vad om att ni går därifrån lite mättare och med massa spännande historier om gamla släktklenoder.

Ett knep när det kommer till dukning är att använda sig av kontrasten mellan olika material. Snirkliga tunna glas mot en grov linneduk och slitet träbord skapar en romantisk känsla. Har ni massa olika sorters tallrikar? Oroa er inte, genom att blanda udda porslin blir dukningen personlig. Ni kan till och med döpa varje bord efter den som snällt lånat ut sitt porslin.

Sisters in Law
Bröllopsblogg

Det behöver varken vara dyrt eller komplicerat att dekorera bord. Klipp ut vackra bordsservetter från ett linnetyg och knyt en bit tapet och hampasnöre runt- för extra stabilitet. Pryd borden med grönska, äpplen eller annat vilt som ni hittar ute i naturen.

Vintageporslin
Bröllopsdukning

Att bröllopsdagen ofta är hektiskt kan nog de flesta skriva under på, men glöm inte att avsätta lite tid för mingel. En stor fördel med gamla hus är att de ofta har gott om hörn och små vrår som kan användas för att skapa olika stämningar och oaser. Inred skrymslena med bekväma fåtöljer och ställ dit en whiskykaraff för att fixa ett sofistikerat hörn. Låt en gästbok ligga framme i ett av hörnen eller på en av fönsterbrädorna i trapphuset.

Zetterberg Couture
MUA Göteborg
Bröllopsfotograf Göteborg

Klänning & håruppsättning

Stylingen följer den romantiska dukningen och dekorationen. Linnea och Sanna har vintageinspirerade klänningar från den lilla Göteborgsbaserade butiken Zetterberg Couture. Den långärmade klänningen, Dagmar skirt light peach, pryds av en magisk tyllkjol. Den andra Julie light peach, är en kortärmad klänning gjord av chiffong och fina spetsdetaljer. Naturligt är finast. Låt håret få falla fritt och pryd det med en krans gjord på grönska och bunden med koppartråd. En lös kut kan också ge samma avslappnade men bohemiska känsla.

The Flowershop Göteborg

Minnen att sätta in i fotoalbum

Det handlar om att knyta ihop alla komponenter och fånga dessa på bild. En skicklig bröllopsfotograf ser detaljerna och lyckas förmedla dagen så som den kändes; alla skratt, den goda maten och din mormors förtjusning när er granne bjuder upp till dans. Dåtiden, nuet och framtiden flätas samman i en lovsång till det vackra. Och ni är med och formar er historia.

Stylad fotografering

Fotograf: Emma-Klara Sandberg / The Flowershop
Koncept: Emma-Klara Sandberg / The Flowershop
Blommor: Emma-Klara Sandberg / The Flowershop
Stylist: Karin Lindberg
Make-up artist: Julia Zidar
Skribent: Klara Käll och Emma-Klara Sandberg
Modeller: Linnea Holmberg & Sanna Pollare
Klänningar: Zetterberg Couture


Se också:

Stylad fotografering i Rosendahls trädgård

Stylad fotografering i Rosendahls trädgård

Inspirtionsfotografering: Vintagebröllop

Inspirtionsfotografering: Vintagebröllop

Stylad fotografering utanför Rom

Stylad fotografering utanför Rom