Bohemiskt bröllop med lila färgtema: Skai och Robin

Vi har blivit riktigt bortskämda med vackra och inspirerande bröllopsberättelser på sista tiden, och här kommer en till!

Skai och Robin gifte sig en solig sommardag den 27 juni 2015 på Kumla Herrgård i Tyresö och berättar idag om sin bröllopsdag samt om vägen dit. Bröllopsfotografen Cecilia Pihl står för de magiska bilderna som vi inte kan få nog av att titta på! Hur Skai och Robin träffades

Jag (Skai) är född i Sverige men min familj flyttade till Minnesota när jag var 5 år gammal. Jag är till hälften svensk och till hälften amerikan. Jag träffade Robin för första gången 2010. Jag bodde i Minnesota då men var på besök i Sverige under sommaren. Robins bror Daniel och min kusin Tara hade varit ihop i ett år. De skulle ta mig till stranden och frågade om Robin ville följa med. Efter det hade jag och Robin en liten sommarfling. I augusti 2012 flyttade jag till Stockholm som för att arbeta som au pair. Det sista mina föräldrar sa till mig innan jag åkte var "träffa inte en kille nu, då blir du kvar där." Två veckor senare hade Tara en fest och där träffades jag och Robin igen. Vår första officiella dejt blev på fredagen efter festen.

Det var ett gemensamt beslut att vi ville förlova oss men det blev officiellt i Alvik i april 2014. Robin hade sagt till mig att han inte skulle "fråga" förrän jag hade sett de tre första Star Wars-filmerna, så vi gjorde det först. Vi valde ringen (den med safir) tillsammans.


brollopsfotograf-ceciliapihl-kumla-herrgard-print-6.jpg

Inspiration

Vi fick mycket inspiration från Pinterest. Min (Skais) bror gifte sig i september 2014 och därifrån fick vi även en del inspiration ifrån.Skais accessoarer

Hårsmycket kommer från en butik i ett centrum nära där mina föräldrar bor. Jag har alltid tyckt att sådana smycken är så fina och köpte det "on a whim". Det blev helt perfekt. Handskarna beställde jag på nätet efter att jag blev inspirerad av några liknande handskar jag hade sett på Pinterest. Something old, something new... 

Guldhjärtat som jag bad runt halsen är min mammas. Hon fick den i doppresent av sin farmor så det var mitt "something old". Guldkedjan var en 25 års-present till min mamma från min pappa. Det var mitt "something borrowed". Mitt "something blue" var mitt strumpeband och mitt "something new" var ett par örhängen jag fick av min farmor.


brollopsfotograf-ceciliapihl-kumla-herrgard-print-432.jpg

Den bästa stunden på dagen

Robin: Den bästa stunden på vår bröllopsdag var vigseln. När vi kysstes. "När vi väl var gifta".

Skai: Om man få vara lite fräck var det nog bröllopsnatten. Det var bara så otroligt att vara själva tillsammans. Vi bodde på Grand Hotel och det var så romantiskt med utsikten, champagne och bara vara vi som äkta makar för första gången. Tips till andra par som ska gifta sig

Börja tidigt! Och börja med budgeten. Välj bara de traditioner ni vill ha med och glöm de andra. Det är er dag! Vi ville till exempel inte har något religiöst eftersom religion inte är viktigt för oss. Dock ville vi att Robin skulle stampa på glaset efter vigseln för att hylla Skais judiska bakgrund. Bröllopsdagen handlar om de som gifter sig, så gör det som ni vill och var beredda på att kompromissa med varandra.  Bröllopskläderna

Det gick snabbt och lätt att hitta kläderna. Vi åkte till USA sommaren innan bröllopet och bestämde oss för att leta efter kläder där eftersom priserna är oftast lite lägre i USA. Jag hittade min klänning på BCBG, det var alltså inte ens en "riktig" brudklänning. En vännina till min mamma som har arbetat som sömmerska lade till spetsdetaljerna åt mig och var tvungen att sy in klänningen tre gånger.

Kostymen tog lite längre tid att hitta. Robin ville ha en lite modernare stil och det var svårt att hitta men till sist gjorde vi det på Macy's. Vi beställde västen på nätet. Flera generationers gifta kvinnor

På bilden med alla händer som visar ringar är jag, min mamma, min mormor, min brudtärna och kusin Tara, min svägerska Mel och min moster Terese med. Det vill säga nästan alla gifta/förlovade kvinnor på min mammas sida av släkten.Om ceremonin och festen

Vi var på Kumla Herrgård i Trollbäcken, Tyresö. Själva ceremonin ägde rum utomhus och vi hade otroligt fint väder. Efter vigseln hade vi mingel, middag och sedan tårta. Slutligen hade vi efterfest i källaren.Bröllopsleverantörer:
Fotografi (alla bilder utom den på tårtan): Cecilia Pihl
Makeup och hår: Kim Ikonen Jennings
Florist: Syster Blom
TårtaLiv Sandberg
Skais klänning: BCBG
Robins kläder: Macy's
Skais förlovningsringAlbrechts guld
Skais vigselringMall of America
Robins ring: Shane Co. i Minnesota


Andra bröllopsberättelser

Somrigt lantbröllop

Somrigt lantbröllop

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin

Bohemiskt höstbröllop med ladufest

Bohemiskt höstbröllop med ladufest