Svensk-Amerikanskt bröllop i Stockholmsidyll: Talia och Olof

För dig som gillar att lägga krut på dekorationer, kommer här en bröllopsberättelse med mycket tips om var du kan hitta bland annat personliga vimplar och skyltar.

Talia och Olof gifte sig 27 juni 2015 på Hällberga Gård i Tyresö och delar idag med sig av tips och tankar kring sitt bröllop som så vackert har dokumenterats av bröllopsfotografen Matilda SöderströmTalia berättar

Det är svårt att summera en av de bästa och viktigaste dagarna i våra liv eftersom den var fylld av så mycket känslor och förväntan och den blev verkligen så som vi hade hoppats och att vi fick uppleva den tillsammans med våra gäster som flög från andra sidan jorden. Vi hade sådan tur att allt blev precis som vi hoppats. Solen sken, alla var glada, lokalen var perfekt och såg ut precis som ett vykort. Hällberga var en idyll och vi är så glada att vi hittade dit, precis utanför Stockholm. Det var en utmaning att blanda svenska och amerikanska traditioner så vi möttes i mitten kring hur vi ville ha vår bröllopsdag. Talias tips till blivande brudpar

1. Använd Pinterest och Etsy!
Jag spenderade många timmar på Pinterest och Etsy för att hitta idéer till vårt tema. Jag vet inte vad jag hade gjort utan de sidorna. Pinterest gav oss så många fantastiska idéer och tips på ställen att köpa dekorationer från. Pinterest är inte bara gratis att använda, det fylls hela tiden på med nya bilder/länkar/idéer så du kommer aldrig få slut på inspiration. Jag skulle säga att 90% av våra dekorationer var köpta från Etsy (se leverantörslistan längst ner i inlägget). Det är en fantastisk plats att hitta idéer och inspiration från och många unika handgjorda saker. För att involvera resor i vårt tema försökte jag hitta en vintage resväska som jag lyckades hitta på en secondhand affär samt några ramar som vi hängde upp bilder på oss tillsammans i. Secondhand affärer är perfekt för att hitta billig rekvisita som du inte planerar att använda igen. 

2. Börja planera i god tid
Vi började planera ungefär ett år i förväg och jag vet inte hur många timmar vi satt och planerade, tänkte, letade, googlade och gjorde exceldokument. Men all tid vi spenderade och pengar vi sparade från det gjorde att vi kunde skapa vårt drömbröllop som blev den bästa dagen i våra liv. 

3. Leta efter utgångna modeller på klänningar
Affären jag köpte min brudklänning från i USA hade brudklänningar från 2014 inne som de ville bli av med och jag lyckades få min klänning på 60% rea! Jag hade aldrig haft råd med min drömdesigner klänning om det inte var för detta kap. Jag hade samma tur med mina skor.


MatildaSöderström03.JPG

Talia om bröllopsfotografen Matilda Söderström
 

När vi valde vår fotograf kände vi att vi ville ha någon som passade vår avslappnade stil och någon som vi kunde lita på. En god vän till oss, som också gjorde våra arrangemang för bröllopsblommorna, gifte sig för två år sedan och rekommenderade oss att prata med deras fotograf. Jag besökte Matildas hemsida och visste direkt att vi ville ha henne utan att ens ha sett våra vänners bilder. Jag blev såld så fort vi besökte första sidan och såg alla andra underbara bröllopsbilder. Om vi inte hade fått henne som vår bröllopsfotograf vet jag inte vad vi hade gjort men hon var ledig och vi bokade henne för 7 timmars fotografering. Hon var helt enkelt bäst – det enda jag ångrar är att vi inte bokade henne för fler timmar. Fotograf: Matilda Söderström
Lokal: Hällberga Gård i Tyresö
Brudklänning: Lea-Ann Belter Bridal
Styling: Salong Tid
Smycken: Michael O´Dwyer
Catering: Piccolo Metro 
Blommor: Hötorgets marknad
Inbjudningskort och program: Sweet Bella Stationary
Skyltar: Paper Tangent & Gingerbread Shoppe
Placeringskort: The DIY Store
Fotodekorationer: Square Snaps
Banners: Crafty Earth
Papperslyktor: Paper Lantern Store
Handmålade vaser: Distress Decor


Andra berättelser:

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin

Lantligt bröllop med fest i vackert magasin

Somrigit lantbröllop

Somrigit lantbröllop

Förlovningsfotografering i Österrikiska Alperna

Förlovningsfotografering i Österrikiska Alperna