DIY: Strutar & konfetti

Det finns många fina och roliga dekorationer man kan göra med bland annat silkes- och paketpapper och ofta får man lite småbitar över. Vad gör man då? Konfetti så klart! Dessa kan man antingen använda istället för ris eller torkade blommor efter ceremonin, men kanske passar de allra bäst på dansgolvet för att inte skräpa ner i naturen.

konfetti_bröllop.jpg

Konfetti gör du enklast genom att klippa papprer i småbitar. Vill man ha runda konfetti kan man använda sig utav en hålslagare istället. Strutarna görs bäst av fyrkantiga bitar så att du får ett "lock" som kan tejpas igen så att konfettin stannar i struten tills det är dags att kasta ut dem. 

DIY strutar

Du behöver
Paketpapper av valfri sort
En sax
Lim

Gör så här
1. Klipp paketpappret i kvadratiska bitar. Hur stora du gör är upp till dig.
2. Forma till strutar och limma fast i kanterna.
3. Fyll med konfetti och tejpa igen struten. 

Foto & utförande: Zanna Metzer

Gillar du DIY-inlägg? Klicka här för att se fler.