Charmigt slottsbröllop: Josef och Katrine

Nu är det äntligen dags för vår tredje bröllopsberättelse. Den här gången får vi följa med Josef och Katrine på deras stora dag. De gifte sig den 3 oktober i Harplinge kyrka och hade sin fest på Fjelldalens Slott i Halmstad. 

Derek och Sandra på D&S Photography har varit med och fotograferat under hela dagen. Nedan ser ni ett urval av alla härliga bilder som finns från bröllopet. Josef och Katrine har också delat med sig av sina upplevelser inför och under bröllopet.

Bröllopsberättelse_inspiration
Bröllopsklädsel_fluga
Bestmen

Hur träffades ni och hur gick det till när ni förlovade er?

Vi spelar båda beachvolleyboll och träffades där genom gemensamma vänner. Vi förlovade oss 2009 i Brasilien utan ett frieri för att visa varandra att vi var seriösa i vårt förhållande men utan att då bestämma att det skulle leda till ett bröllop. Själva frieriet kom förra året i augusti i vår nyköpta lägenhet som vi höll på att renovera. När jag kom från jobbet på kvällen hade Josef lyst upp hela lägenheten med stearinljus (vi hade inga lampor) och så hade han dukat upp middag mitt i renoveringskaoset. Det var väldigt fint.


Styling_bröllop
brudklänning
klassisk_brudklänning
kyrkbröllop
brudtärnor
harplinge_kyrka

Vilken var den bästa stunden på er bröllopsdag?

Helt klart i kyrkan när vi sade ja till varandra.


bröllopsberättelse
bröllopsfotograf
bröllopsblogg
bröllopsinspiration
bröllopsfotograf
bröllopsfotografering

Vad har ni för tips till andra par som ska gifta sig?

Att ta hjälp av många om man kan, både familj och vänner, om man har mycket som behöver fixas. Att hålla kraven ganska låga, inte oroa sig över vad som kan gå fel och att inse att det viktiga inte är hur dukning, buketter eller vädret blir utan att man lovar varandra något väldigt stort och fint.


bröllopsfotograf
bröllopsfoto
bröllop_brudbukett
fjelldalens_slott

Varför valde ni Fjelldalens slott och herrgård till er vigsel?

Vi hade ganska många gäster, ca 120 stycken, och bara det gjorde det svårt att hitta ett lämpligt ställe. Sen ville vi kunna bestämma mat och dryck själva vilket i princip uteslöt alla ställen i och runt Göteborg. Till slut bokade vi kock först och då tipsade han om Fjelldalens Slott, och då valde vi det.


bröllop_catering

Hur har ni hämtat inspiration till ert bröllop?

Vi hade några riktlinjer, som att vi ville att bröllopet skulle kännas som en mysig och lättsam middag för 120 personer och att bordsdekorationerna inte fick skymma den som satt på andra sidan. Bordsplaceringen var också superviktig. Alla satt med folk man redan kände. Stilmässigt ville vi att det skulle känns äkta och inte tillgjort. Utöver det utgick vi bara från vad vi tycker om.