Inspiration Till Lantligt Höstbröllop Med Rustika Influenser

Inlägget innehåller adlinks

Fotograf Emilia Dalén utgår från Asklanda i Västra Götaland, men reser gärna i sitt jobb som fotograf. Den plåtningen vi idag ska få äran att dela med oss av till er gjorde hon däremot på hemmaplan. “Den här fotograferingen är resultatet av att några småföretagare i min byggd ville göra något kreativt ihop”, berättar Emilia. Vi fullkomligt älskar initiativet, entreprenörer som stöttar varandra och tillsammans skapar magi som vi i vår tur får ta del av är en riktigt ynnest. Tillsammans med sina modeller Frida och Henrik begav sig Emilia till Ollestad gård som passade deras höstinspirerade tema perfekt. Följ med så spanar vi in bilderna!

Ollestad Gård + rustikt + bröllopsinspiration
högt gräs + äng + lantligt

Gräset har fortfarande en hint av grönt och höstlöven har inte fullt spruckit ut i brandorange ännu - mitt i skiftet mellan årstiderna fångade fotograf Emilia en klart romantiskt stämning med melankoliska drag. Brudens böljande klänning balanseras med en stickad tröja som håller henne varm och ökar mysfaktorn i bilderna. Brudgummen har fått en polotröja under kavajen som återspeglar höstlövens färger.

höstlöv + höstbröllop
äng + lantligt + romantiskt

Är du sugen på en stickad tröja till bröllopet? Spana in dessa härligheter!


modeller + fotografering + fotograf

Gräset på ängen är nästan lika högt som våra modeller är långa, vilket ger en dramatisk effekt och en ombonad känsla. Bruden har en blomsterkrans i håret som hintar om sommaren som varit och matchar både brud- samt bröstbuketten.

höstbukett + bukettinspiration
fall wedding sweden.jpg
bröstbukett + höst + höstinspiration
couple + Frida + Henke

Vi fortsätter in på Ollestad gård för en stämningsfull miljö med lantliga, rustika vibbar. Leverantörerna satte upp ett litet och intimt dukad bord, perfekt för dig som planerar ett elopement i en liknande miljö. Runt om i Sverige finns massor av gårdsbutiker och lanthandlar som kan agera backdrop för en liknande plåtning eller ett faktiskt elopement eller mindre bröllop. Gör din research och våga kontakta butiker i ditt område! De kanske bara inte blivit tillfrågade förut?

blomsterkrans + höstblommor + blomster

Accessoarer till bröllopet


inbjudan + tryck + invite
dukat bord + table setting + bordsdukning

Blandade naturmaterial, vävda detaljer och torkade blommor = rustik romantik när den är som bäst! Levande ljus passar oavsett årstid, men är en nästan oundviklig detalj under de mörkare månaderna, åtminstone här i Sverige. Titta lite extra på bröllopstårtan som dekorerats med torkade höstlöv, vi uppskattar verkligen detaljrikedomen och det vill vi belysa så att inte ni, våra läsare, går miste om inspirerande detaljer.

hösttårta + höstbröllop
höst + tårta + bröllop
photoshoot + fotografering + Emilia
dukning + porslin + dekorationer
kalligrafi + trycksaker + placeringskort

Stort tack säger vi på Sisters in Law till dagens leverantörer som satt ihop denna mysiga, varma höstplåtning! Vårt mål är att dela med oss av bröllopsinspiration från hela världen, men det värmer hjärtat lite extra att få dela frukten av hårt arbete som lagt ner på hemmaplan.

kram + Frida + Henke
Fotograf Emilia + Sverige + fotograf

Fotograf: Fotograf Emilia
Plats: Ollestad gård
Florist: Blommor och Jord
Tårta: Alboga choklad
Styling och dukning: Storegården
Trycksaker: Grenskan
Brudens kläder: Zetterberg Couture & H&M (tröja)
Brudgummens kläder: Oscar Jacobson, Eton, J. Lindeberg