Vår uteplats får en makeover

fotograf-amanda-freskgard.png

Det bästa med att bo på bottenvåningen i ett lägenhetshus är ju att man får en liten trädgård. Jag kan ibland dock sakna vår balkong i förra lägenheten för det var så mysigt att fixa till den, men nu kan jag ju plantera mer på riktigt och det är verkligen toppen! Direkt snön smälte bort så tog vi fram våra utemöbler och sen har jag fixat och ordnat varje helg nästan för att få det mysigt. Jag hade så svårt att bestämma mig hur jag skulle göra med pallkragarna så jag har flyttat runt och lagt till, men nu är jag äntligen nöjd. Och jäklar vad mycket jord man behöver köpa!

Så här tråkigt såg det ut innan.

Vi hade en stackars liten pallkrage på sidan av uteplatsen, men det var egentligen ingen bra placering för där såg man ju nästan inte blommorna. Istället flyttade jag den precis utanför dörren och köpte en till för att rama in det hörnet. Blev genast mycket bättre!

Efter pallkragen lämnades en rätt tråkig jordhög som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Dessutom har de kapat ner flera stora tallar och granar i området så det är inte lika mysigt som det var förut. Vi bestämde oss för att sätta upp en insynsskydd (som ju också funkar som vindskydd) och det blev så bra.

web-6466.jpg

I pallkragarna är det en blandning av perenner från förra året och nya grejer som jag köpt i år. Håller tummarna att allt överlever flytten så vi får ett lummigt hörn av uteplatsen!

web-6460.jpg