Julgodis

fotograf-amanda-freskgard.png

Jag är inte så mycket för att baka, men under julen kan jag inte riktigt låta bli. Jag vill ju bli uppslukad av all julstämning och då känns det som att bakning är ett måste! Det blir dock sällan storbak av bullar och massa kakor (undantag i år då jag ju faktiskt gjort saffransbullar), men jag gör gärna smågodis för det känns på något sätt lite enklare :)

I år har jag gjort några gamla klassiker som jag älskar, men också testat lite nytt.

Min favorit som jag gör varje år är pepparkaksbollar med dadlar och mandel. Här är receptet.

web-2712.jpg


Ädelostbollar med krossade pepparkakor var det längesen jag gjorde, men nu var det dags igen. Har dock inte följt något recept här, utan blandade bara en grönmögelost med färskost tills jag var nöjd med smaken. Krossade några pepparkakor och rullade bollarna i det. Väldigt enkelt och det gillar jag!

web-2694.jpg


Twix utan gluten och socker. Låter som kanske världens tråkigaste grej, men de är faktiskt väldigt goda. Här är receptet.



Polkagristryfflar är också superenkelt ju! Kör visst bara med enkla saker för jag har så dåligt tålamod haha! Här finns receptet jag har följt för att göra just dessa (plus några andra godisbitar man kan göra).



Lakritsrutor gjord på dadlar. Bara att slänga ner allt i en matberedare och sen skära upp i rutor. Superenkelt och gott! Här finns receptet.

web-2744.jpg
Amanda FreskgårdKommentera