Drop in-vigslar på Sigtunastiftelsen

I våras tipsade vi om Drop in-vigslar på Sigtunastiftelsen i ett blogginlägg och nu har det äntligen blivit dags att se hur det faktiskt blev den där majdagen 2021. På plats i vad som kan vara den vackraste bröllopsplatsen i Sverige, sa sju par ja till varandra i en miljö som påminner om Italien.

Vi på Sisters in Law har själva bott på Sigstunastiftelsen och kan vittna om den storartade miljö som detta hotell och retreat bjuder på. Vi blev faktiskt så förtjusta i platsen att vi har bestämt oss för att åka tillbaka dit för en workshop som vi anordnar tillsammans med Way up North. Läs mer om den här: Fotoworkshop för bröllopsfotografer i Sigtuna.

För att anordna en drop-in-vigsel för sju par under samma dag behövs noggrann planering. Och vem kan det bäst om inte en bröllopskoordinator? Bakom detta drop-in-koncept står Karolina och och Madeleine från Atelier M&K och vi måste säga att de har briljerat!

Karolina berättar mer om drop-in-vigseln på Sigtunastiftelsen nedan och vi kan hinta om att fler drop-in-vigslar kommer ske framöver. Läs mer om det längst ner i inlägget. Vi kan även hinta om att redan nu på måndag den 2 augusti delar ett av dessa sju brudpar med sig av sin bröllopsberättelse härifrån. Det får ni inte missa!

Fotograf: Birgit Walsh

Fotograf: Birgit Walsh

Bröllopskoordinatorn Karolina Wahlman berättar

Drop-in vigslarna som hölls på Sigtunastiftelsen den 15:e maj 2021 blev något utöver det vanliga. Vår tanke var från början att det skulle kännas som helt egna och personliga bröllop, alltså inte ett event där man står på kö för att få viga sig. Det lyckades vi åstadkomma och dagen blev verkligen ännu mer fantastisk än vad någon vågat hoppats på.

Fotograf: Birgit Walsh

Fotograf: Birgit Walsh

Redan när paren bokade började vi den personliga kontakten då vi gick igenom vilka färgval de önskade, vad de älskar mest med varandra, hur de möttes och såklart vad som var deras anledning till att vilja gifta sig på en drop-in vigsel. Det var fantastiskt att få arbeta tillsammans med varje par och känna att vi skapade vigslar som blev helt skilda från varandra trots att de ägde rum på samma dag och på samma plats.

Fotograf: Birgit Walsh

Fotograf: Birgit Walsh

Vi erbjöd paren två olika vigselplatser att välja mellan och de var tillåtna att ha med sig upp till 18 gäster (som såklart delades upp i grupper om fyra då restriktionerna fortfarande höll i sig vid det tillfället). 

Fotograf: Birgit Walsh

Fotograf: Birgit Walsh

När vi på Atelier M&K satte ihop det här konceptet var det med tanke på alla de inställda bröllop som blivit påverkade av pandemin. Det som gjorde oss oerhört glada var dock när vi insåg att hälften av de par som bokade gjorde det för att de väntat på ett tillfälle som detta i flera år. Många av dem berättade att önskat gifta sig men inte velat spendera de pengar, den tid och energi som går åt till att planera. De ville dock inte heller “bara” gå till Stadshuset då det kändes lite för opersonligt för dem. Vad vi erbjöd med vår drop-in vigsel blev det perfekta mellantinget. 

Att planera ett bröllop behöver nämligen inte ta flera år och det går att göra det väldigt personligt och intimt med små medel. Tack vare att vi hade en kontakt med varje par innan kunde vi skräddarsy brudbuketterna, trycksakerna och vissa delar av dekorationen efter deras enskilda önskemål och smak. Då vi som satte ihop det har arbetat med bröllopsplanering och eventstyling i många år visste vi vad som var viktigt att fokusera på. 

Fotograf: Birgit Walsh

Fotograf: Birgit Walsh

Alla ceremonier skilde sig åt eftersom musiken valdes av paret och vigselförrättaren hade fått ta del av deras kärlekshistorier innan vilket gjorde att de kunde väva in detta i talen.

Fotograf: Maria Wideman

Fotograf: Maria Wideman

Fotograf: Birgit Walsh

Fotograf: Birgit Walsh

Utsmyckningarna som dekorerade lokalen var noga utvalda och vackert sammansatta. En av fördelarna med den här typen av vigsel är att man får njuta av ett bröllop som annars skulle hamnat i de högre budgetklasserna utan att det märks i plånboken.

Fotograf: Birgit Walsh

Fotograf: Birgit Walsh

Vi såg till att det fanns ordentligt med tid för varje par så de kunde göra sig iordning i lugn och ro, få uppleva en first look med sin fotograf innan det var dags för ceremonin och sedan porträttfotografering. Det följdes av möjligheten att kunna fira på plats med mingel, afternoon tea eller middag tillsammans med gästerna eller på tu man hand. 

Fotograf: Emma Eriksson

Fotograf: Emma Eriksson

Av de sju par vi välkomnade var det två som gifte sig utan några gäster närvarande. Trots att jag (Karolina) har arbetat med bröllop i femton år blev jag helt tagen av just de två eftersom de var så makalöst vackra och intima.

Genom att göra vigselceremonierna så personliga blev det så fantastiskt mycket mer känsla i dem än vad det kan bli på exempelvis rådhuset.

Fotograf: Emma Eriksson

Fotograf: Emma Eriksson

För frågor eller för att boka er vigsel kontakta Atelier M&K info@byatliermk.com.