En kombination av trädgårdsbröllop och stadsbröllop: Malin + Alex

Som titeln avslöjar ska vi få ta del av ett bröllop som inspirerar till trädgårdsbröllop lika mycket som ett bröllop i pulserande stadsmiljö. Malin och Alex gifte sig den 22 augusti 2020 och bjöd in till en vigsel och lunch på Vintervikens Trädgårdscafé i Stockholm. Efter vigseln fortsatte sedan kvällen med närmaste vännerna i Stockholm innerstad, där de njöt av den varma augustikvällen och maten på den vegetariska topprestaurangen Rutabaga. Bakom kameran hittar vi fotografen Maja Brand på Brand och Brindle som har fångat dagen med stor skicklighet! Nu lämnar vi över ordet till brudparet som får ta oss genom deras dag.

fotografmajabrand_malinalex_bröllop_159_websize.jpg

Så träffades brudparet

Malin: Vi träffades på festivalen Peace & Love 2009. Vi var där med gemensamma vänner. Efter festivalen sågs vi på en glassdate i Gamla Stan och tappade tidsuppfattningen, och vips så hade tio år gått.

Vi firade vårt 10-årsjubileum i Paris, där vi även firade vårt första nyår tillsammans som nykära 18-åringar. Alex smög iväg från vårt airbnb tidigt en morgon innan jag vaknade och köpte baguetter, croissanter, pain au chocolat och allt möjligt gott. När jag vaknade stod Alex och lagade sin magiska äggröra och dukade upp en brakfrukost. Under frukosten tog han fram en hemmasnickrad ring av en blå piprensare och friade!

Bröllopsplaneringen

Malin: Från början planerade vi ett stort stadsbröllop med vigsel på den urmysiga biografen Bio Rio följt av middag och fest i en våning i Gamla Stan. Vi hade bjudit släkt och vänner från runtom jorden, men i och med corona blev det tydligt att det inte skulle gå att genomföra det så som vi planerat. Vi bestämde oss för att planera om det helt, så att vi fortfarande kunde gifta oss utan att det skulle kännas som en kompromiss. Vi bestämde oss för att ha ett mer intimt och avslappnat bröllop, utomhus med bara de allra närmsta. Sen bjöd vi våra bästisar, som är unga och friska, på en riktig pangmiddag på restaurang.

Klädseln

Malin: Från början hade vi tänkt ha traditionella javanesiska kläder på vigseln, och sen byta till västerländska bröllopskläder till middagen. Jag hittade en klänning som var perfekt för att dansa och äta massvis med mat. När vi planerade om blev middagsklänningen uppgraderad till vigselklänning och det kändes som att den passade fint till trädgårdsmiljön. Klänningen som fick hoppa in som middagsklänning är en vintageklänning som jag köpte på marknaden Les Puces i Paris samma dag som vi förlovade oss.

Alex: Jag ville ha någonting som kändes som jag. Jag hade länge suktat efter att bära en dubbelknäppt kostym. Det blev en måttsydd marinblå sådan, och till den en skjorta med mässingmanschetter och en grön grenadine-slips som matchade min boutonnière. På fötterna hade jag ett par mörkbruna brogues. Vi ville vara uppklädda men ändå passa trädgårdsmiljön.

Platsen för bröllopet

Malin: Vi letade efter en fin plats att ha vigseln utomhus där vi också kunde ha någon typ av picknick eller fika. Jag är ingen stor friluftsmänniska, så det var viktigt för mig att det skulle finnas bekvämligheter som toaletter och så. Under coronavåren var vi på många promenader runt områdena där vi bor och gick förbi Vinterviken hur många gånger som helst innan vi kom på att vi så klart borde vara där! Vi hade en av våra första dejter på en konsert i Vintervikens trädgård, så det passade extra bra.

fotografmajabrand_malinalex_bröllop_27_websize.jpg

Vigseln

Alex: Vigseln hade vi en framför en utomhusscen. Vi tågade in till Vintervikens trädgård till ett traditionellt javanesiska slagverk. På Java, ön som min familj kommer från, brukar man enligt tradition vid högtider dela en nasi tumpeng, ett dekorerat berg av ris, en slags tacksamhetsceremoni. Vår vigsel följdes av denna ceremoni i trädgården med bubbel och skålande.

fotografmajabrand_malinalex_bröllop_51_websize.jpg

Styling och accessoarer

Malin: Jag tyckte att det var viktigt att känna mig som mig själv, så jag fixade håret och sminket ungefär som vanligt. Eftersom jag har kort hår fokuserade jag på att hitta ett par större örhängen till respektive klänning, som förstärkte de olika klänningarnas karaktär. Det var också viktigt för mig att kunna bära med mig cerat, tuggummin och kreditkort, och det löste jag med en väska som jag tycker är både diskret och samtidigt festlig med brodyr av konstnären Yoyo Nasty.

fotografmajabrand_malinalex_bröllop_282_websize.jpg

Blommorna

Malin: Blommorna kommer från Årsta Blomsterhandel. De komponerade ihop min bukett och en boutonnière till Alex.

De levererade även blommorna till ett blomsterdraperi som vi hade som backdrop under vigseln. Vi hade vigseln framför en scen, så vi kände vi att det behövdes någon typ av backdrop för att det inte skulle kännas som att stå framför ett tomt gap. I ett skrymsle på vigselplatsen fanns det ett gäng stora träramar som brukar användas som stånd på marknader, och vi kom på att man kan använda en sån som ram till ett blomsterdraperi. Årsta Blomsterhandel levererade blommorna, jag knöt ihop dem kvällen innan bröllopet, och mina hjälpsamma vänner fäste upp dem i ramen innan vigseln.

fotografmajabrand_malinalex_bröllop_15_websize.jpg

Alex och Malins bröllopsdag fortsätter i stadsmiljö.

fotografmajabrand_malinalex_bröllop_326_websize.jpg

Middagen / Festen

Malin: Efter vigseln mötte vi upp våra bästisar och vuxna syskon på en drink på uteserveringen till vårt hotell innan vi gick och åt middag. Eftersom vi inte var så många hade vi möjlighet att få bord på en riktigt bra restaurang, och valet föll på Rutabaga, en vegetarisk restaurang i Mathias Dahlgrens regi. Vi bokade en chambre séparée, så att vi fick en del av restaurangen helt för oss själva. Det var väldigt lyxigt att sitta allihop runt ett stort bord och serveras en magiskt god avsmakningsmeny. Vi överraskades även av en helt fantastisk blomsterdekoration i regnbågens alla färger.

fotografmajabrand_malinalex_bröllop_145_websize.jpg
fotografmajabrand_malinalex_bröllop_330_websize.jpg
fotografmajabrand_malinalex_bröllop_340_websize.jpg

Om fotografen

Malin: Vi hittade Maja någonstans på internet och jag blev helt golvad av ett stadsbröllop hon fotat som kändes så snyggt och samtidigt genuint. Vi träffades på en fika och kände efter det en sån pepp på att ha med Maja! Hon är sjukt proffsig och var under vår bröllopsdag otroligt skicklig på att känna in stämningen. När det var fullt upp smög hon runt i bakgrunden med ett leende och samtidigt var hon så härlig och social att gästerna trodde att hon var vår kompis sen innan (vilket är extra imponerande på ett litet corona-bröllop).

fotografmajabrand_malinalex_bröllop_317_websize.jpg
fotografmajabrand_malinalex_bröllop_314_websize.jpg
fotografmajabrand_malinalex_bröllop_133_websize.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

Malin: Ett tips till andra som planerar bröllop är att försöka involvera personer som ger inspiration och pepp till planeringen. Att ha med rätt personer både under planeringen och själva bröllopsdagen gjorde att det kändes roligt att planera och gav en extra dimension av både trygghet och kul på själva dagen. Till exempel så hittade vi en vigselförrättare, Tommy Fabricius, som var superengagerad och inlyssnande för vad vi ville, samtidigt som han kom med tips och bra idéer inför vigselceremonin. Att planera vigseln tillsammans kändes både roligt och tryggt med en så engagerad person. På samma sätt kom fotografen Maja med fina och kreativa inspel till porträttfotograferingen. Med hjälp av hennes bra idéer (och goa personlighet) blev portättfotograferingen minnesvärda stunder av fnissande vinkningar till främlingar i tunnelbanan, gapflabb bland kolonilotter och en lugn stund delandes en bröllopscigarr.

fotografmajabrand_malinalex_bröllop_199_websize.jpg

Stort tack till Malin och Alex som delade med sig av sin inspirerande dag med oss alla!


Fotograf: Brand och Brindle
Vigsel och lunch: Vintervikens Trädgårdscafé
Middagen: På restaurang Rutabaga
Florist: Årsta Blomsterhandel
Vigselförrättare: Tommy Fabricius