Regnigt Oktoberbröllop i Skogsmiljö: AnnaLinnéa + Marcus

Den här bröllopsberättelsen blir det tredje bröllopet i rad där brudarna valt att inte bära en vit brudklänning. Den 18 maj fick vi se en vit tyllkjol med grönt linne och veckan där innan, den 11 maj fick vi se en vackert djupröd klänning på bruden. Och idag får vi se bruden AnnaLinnéa bära en elegant klänning i rostig orange ton. Här finns alltså många fina exempel på alternativ brudklädsel för er som inte alls känns för att bära en traditionell brudklänning på er dag.

AnnaLinnéa och Marcus gifte sig den 12 oktober 2019 och bjöd in sina gäster till ett flerdagarsbröllop i höstens tecken. Det regnade och var mulet på deras dag, vilket hör hösten till. Ett perfekt väderförhållande för fotografen Amanda Falkman som älskar det dramatiska uttrycket lika mycket som vi på Sisters in Law. För alla er som just nu flyttar fram era sommarbröllop och kanske väljer att planera höstbröllop istället - låt detta bröllop vara en inspirationskälla. Se bara så effektfulla bröllopsbilderna kan bli! Vi lämnar över ordet till AnnaLinnéa som berättar om sitt och Marcus oktoberbröllop.

skogsbröllop höstbröllop
skogsbröllop höstbröllop

Så träffades brudparet

AnnaLinnéa: Vi träffades en sommarnatt 2013, i toalettkön på Magnus och Magnus. Vi förlovade oss på nyårsdagen 2017, det blev inte som planerat. Jag hade väntat flera månader, smitt ringar själv och tänkt att det skulle ske i lugn och ro på naturskön plats. Men Marcus var så stressad för vi skulle gå och handla, så jag fick honom inte ens att sätta sig ner. Han sa ja, sen gick vi till Ica.

skogsbröllop höstbröllop

Bröllop på Chalmersgården, Härryda

AnnaLinneá: Vi ville att det skulle vara ett flerdagarsbröllop, någorlunda otraditionellt och välkomnande, mycket men inte för mycket och vackert men inte konstlat. Vi hade inget särskilt tema men vi fokuserade på hösten och naturen.

Platsen var viktig eftersom vi ville ha nära till vatten och möjlighet för många att sova över. På själva bröllopsdagen badade nog jag tre gånger för att bli av med stressen.

regnigt bröllop höstbröllop
höstig brudbukett
höstbröllop inspiration
höstbröllop inspiration
höstbröllop inspiration
regnigt höstbröllop
röd brudklänning bröllop

Val av klädsel till bröllopet

AnnaLinnéa: Jag ville inte ha en vanlig vit bröllopsklänning och Marcus ingen vanlig kostym. Letade länge är väl att överdriva, jag gick igenom allt på internet i flera månader. Men när jag väl gick ut för att köpa en klänning tog det en timme och sen hade jag valt en i en "vanlig" affär. Enda nojan var att någon av gästerna skulle ha likadan klänning! Marcus letade kostym länge, målbilden var en annorlunda kostym i hösttoner som också gick att använda efter bröllopet. Det blev en mörkblå kostym i manchester.

röd klänning bröllop
höstbukett bröllop

Blommorna 

AnnaLinnéa: Samma vecka som bröllopet insåg jag att vi borde ha en bukett. Jag frågade mina föräldrar om de kunde lösa det hela, skickade några inspobilder och de gick till sin lokala blomsterhandlare. När jag blev uppringd och fick frågan om Marcus skulle ha ett corsage gick jag på nåder med på detta. Det är ett av mina bättre beslut, Marcus corsage var fantastiskt!

blommor höstbröllop
höstbröllop

Om fotografen Amanda Falkman

Vi valde Amanda eftersom bilderna hon tagit tidigare inte liknade några andra bröllopsbilder vi sett. Vi var helt tagna av den drömska och trolska stämningen hon fångat.

Vigseln

Vigseln var kort, vår glada vigselförrättare Wiwianne pratade göteborgska och läste den dikten som man läser för alla brudpar i Härryda. Sen var det klart.

borgerlig vigsel
borgerlig vigsel
Höstbröllop i skogen
höstbröllop

Bästa minnena från dagen

AnnaLinnéa: Bästa minnet var fotograferingen, den lugnaste och mest kärleksfulla stunden på dagen.

Marcus: Fotograferingen och sekunderna efter vigselns avslut.

festlokal härryda

Tips till andra som planerar bröllop

Ta så mycket hjälp ni kan! Har ni redan tagit mycket hjälp, ta mer!

festlokal härryda
festlokal härryda bröllop

Bröllopsfotograf: Amanda Falkman
Brudklänning: Dagmar
Kostym: Oscar Jacobson
Festlokal: Chalmersgården Härryda
Florist: Flora, Olskroken Göteborg
Ringar: Förlovningsringar som AnnaLinnéa gjort återanvändes som vigselringar.
Catering: Silvis, Nordhemsgatan Göteborg