Urbant Augustibröllop i Göteborg Med Industriellt och Botaniskt Bröllopstema: Rebecca + Adam

Åh vad vi älskar måndagar! Vi ser alltid fram emot att få visa upp veckans nya bröllopsberättelse där vi får chansen att djupdyka ner i brudpars bröllopsplanering. Den här veckan fokuserar vi på Rebecca och Adams bröllop som är fotograferat av Frkn Falkman. Med dels ett industriellt och dels ett botaniskt tema bjöd paret in till vigsel i Palmhuset och efterföljande fest på Sockerbruket. Som sig bör i Göteborg transporterade sig hela följet med spårvagnen till festen. Nyanser av grått och vinrött fick färga av sig på dagen som vi nu ska få återse i bilder av Amanda Falkman och genom en bröllopsberättelse av bruden Rebecca.

Bröllopsblogg_Sisters_in_Law_0007.jpg

Så träffades brudparet

Rebecca: Vi träffades 2007 i vår hemstad i Västerbotten. Adam såg mig först, genom bilrutan på väg till jobbet. Slumpen förde oss samman några veckor senare och kort därefter var det vi. En augustikväll 2011 på väg till mina föräldrars sommarstuga stannade vi till vid Linafallet. Och med det 16 meters höga vattenfallet vid vår sida gick han ned på knä.

parets bröllopsplanering

Rebecca: Det tog många år innan tiden låg rätt för ett bröllop, det var inget vi kände någon stress över. Flytt till Göteborg, hus och barn kom emellan. Men nu var det dags, 2020 skulle bli vårt år! När sedan pandemin slog till några veckor efter att inbjudningskorten var skickade, var vi inte så säkra längre. Planera lades på is, men i maj beslutade vi oss för att köra trots allt. Var det någon gång vi behövde fira kärleken var det nu. Vi båda var överens om ett mindre och personligt bröllop. Det industriella som möter natur var vår inspiration. Vi satte även ett färgtema i gråskala och burgundy. Vitt och tyll är så långt bort man kan komma från oss två.

enkel brudklänning silke

Om Valet av klädsel till bröllopet

Rebecca: Jag hade ingen tydlig bild av vad jag ville bära, men när en vän till mig introducerade mig för Zoe som har sitt egna märke Wildifre by Zoe, kände jag direkt att det var hon som skulle sy min klänning. Vi valde gemensamt fram ett fantastiskt sidentyg och hon skissade upp klänningen. Efter några få provningar och justeringar så hämtades klänningen tillslut upp dagen innan bröllopet!

Adams klädsel var nog det som tog längst tid för oss. Efter en hel del sökande och ett byte föll valet tillslut på en grå kostym från J.Lindeberg, tillsammans med en dubbelknäppt väst, svart skjorta och en paislymönstrad slips. Vår dotter bar en spetsklänning i burgundy från HM.

grå kostym bröllop göteborg

Styling och accessoarer

Rebecca: Adam fick sitt hår och skägg stylat av Amin på Randevu. Han bar även en del accessoarer i form av slips- och kragnål samt en kavajbrosch i stället för corsage.

Jag ville känna mig 100% som mig själv och tillsammans med min nära vän som är frisör bestämde vi oss att locka håret och till det bar jag en nätt håraccessoar som fick flirta med det botaniska. Då jag själv jobbar som makeup artist och har gjort många bröllop genom åren, la jag min egna makeup så som jag känner mig mest bekväm och med en mörkare läpp som kompletterade färgtemat fint.

enkel brudklänning
brudbukett florist göteborg

Brudbuketten

Rebecca: Buketten ville jag skulle följa färgtemat och floristen Linda som driver Sally bazar skapade en vild och underbar bukett med allt från specialbeställda kallor från Holland, till vackra skapelser från sin egen och andras trädgårdar. Den blev verkligen pricken över i:et!
Linda dekorerade även lokalen med stora kransar som hängde från taket, klädde in ledstången i trappan med grönt och dekorerade borden med murgröna och andra blad. Det organiska gjorde verkligen så mycket för den industriella lokalen!

brudbukett

Om fotografen Frkn Falkman

Rebecca: Var det något vi verkligen ville lägga krut på så var det fotograf, och när jag såg Amandas portfolio kontaktade jag henne direkt och blev överlycklig när hon fortfarande var ledig vårt datum! För oss var det viktigt att bilderna skulle kännas varma och förmedla känsla.. inget ljust, stelt och krispigt. Och det är verkligen Amanda - så genuin och härlig person dessutom. Kunde inte bli mer nöjd! Älskar hennes känsla för detaljer och att inga bröllopsfotograferingar blir den andra lik i hennes portfolio.

brudskor
Bröllopsblogg_Sisters_in_Law_0079.jpg
palmhuset bröllop göteborg

Platsen för bröllop

Efter lite efterforskning för vigselplats som låg logistiskt bra till för resande gäster och passande i vårt tema, föll valet på det vackra Palmhuset i centrala Göteborg. Festlokalen hade vi spanat in sedan tidigare och föll för den fina omgivningen vid Klippan, samt lokalens ytor och vackra fönster. Inför vigseln fick gästerna en tid och plats där vår toastmadame mötte upp dem. Sedan lotsade hon hela sällskapet genom trädgårdsföreningen, och de kunde gå in genom Palmhusets entré till tonerna av Queen - I was born to love you.

Efter vigsel och mingel promenerade vi tillbaka till Drottningtorget där två st av Ringlinjens gamla 20-tals vagnar hämtade upp hela sällskapet och bjöd på en rundtur genom Göteborg. Vi släpptes av vid Klippan och möttes av bubbel utanför Sockerbruket - där middag och fest väntade.

Vigsel i Palmhuset, Göteborg

Rebecca: Vigseln var det som jag var mest nervös över, men som gick av bara farten och nervositeten släppte direkt. Våra gäster samlades på Palmhusets balkong, och bjöds på vacker sång och gitarr från vår toastmadame tillsammans med gitarristen i Adams band Helldog, samtidigt som vi gjorde entré.

Vi hade en grym vigselförrättare som helt avslappnat vigde oss, allt gick väldigt snabbt haha! Men skönt var det, för dagen bjöd på strålande sol och du kan ju tänka dig hur hett det blir i ett växthus. Sedan lämnade vi och gästerna Palmhuset till en akustisk ZZ top - Gimme all your lovin framfört av Helldog, vilken känsla!

dukning bröllop

Bästa minnena från dagen

Rebecca: När jag såg alla gäster på vigseln, så himla fint att alla samlats.. Och när min bästa vän höll tal under middagen, inte ett öga torrt!

Adam: Bästa minnet var när vi steg ut från Palmhuset och alla gäster väntade utanför, nervositeten hade släppt och nu var det bara att njuta av dagen!

Tips till andra som planerar bröllop

Rebecca: Prioritera de saker som ni själva önskar, tänk inte på vad andra förväntar sig samt våga bryta trender och normer. Ta in professionell hjälp eller tips för att få en bra helhet - allt ifrån hår och makeup till dekoratör och fotograf. Gör en tydlig budget och sist men inte minst: NJUT!

bröllopsfotograf Göteborg

Tack Rebecca och Adam för att ni delar med er av er dag här på Sisters in Law!


Fotograf: Amanda Falkman
Brudklänning: Wildfire by Zoe
Brudgummes klädsel: J. Lindeberg
Festlokal: Sockerbruket Arena
Florist: Sally Bazar
Hårstylist: Pernilla på Victor Noblesse
Makeup: Rebecca Löfgren
Catering: Vegetarisk meny av Linus & Linus + tårta från Tårtverket