Personligt Julibröllop På Lilla Götafors i Mölndal: Nessie + Niklas

Nessie och Niklas gifte sig den 16 juli 2022 och anordnade ett stressfritt och personligt bröllop på Lilla Götafors i Mölndal. Med ledordet skogsmagi skapades en lummig atmosfär inuti den rustika och industriella lokalen, där brudparet även hade sin vigsel. För er som vill ha ett stort bröllop men vill dra ner på alla “måsten” och ha en stressfri planering, så kan detta bröllop bli en stor inspirationskälla. I bröllopsberättelsen nedan berättar brudgummen Niklas om just detta. Vi lämnar över ordet till Niklas, som tillsammans med bilder från den Umeåbaserade bröllopsfotografen Matildas Tillvaro, guidar oss igenom sitt och Nessies bröllop.

Så träffades brudparet

Vi träffades på gymnasiet. I år 3 flyttades min linje till en ny skola och jag var en av de som fick uppdraget att göra reklam för skolan på gymnasiemässan i Göteborg. Nessie gjorde samma sak, så vi stod bredvid varandra och hjälptes åt hela dagen. Efter det pratade vi sporadiskt under våren och sommaren innan vi blev tillsammans på hösten.

Jag friade i en hage full av alpackor. Alpackorna var väldigt nyfikna på oss även om de inte riktigt förstod vad vi sysslade med. Men det blev väldigt fint med alla fluffiga åskådare!

Platsen för bröllopet

Lilla Götafors ligger i Kvarnbyn i Mölndal som spelade en stor roll i uppbyggnaden av Mölndal stad under 1800-talet. Lokalen är just en gammal kvarn som gjorts om och finns att boka för olika event. Vi hittade den av en slump och den passade vår stil perfekt!

Bröllopsplaneringen

Vi blev faktiskt väldigt inspirerade av själva lokalen när vi var där på besök. Den rustika känslan och alla missmatchade möbler passade oss perfekt. I början pratade vi om att ha vigseln utomhus, så när vi bestämde oss för att ha både festen och ceremonin på samma plats var det naturligt att vi ville ta skogen med oss in. Vi hade några inspirationsbilder men vi visste att de som skötte stylingen av lokalen var grymma på sitt jobb så vi lämnade mycket till dem. Vi gav dem nyckelordet ”skogsmagi” och de levererade!

Nej till blomster

Vi valde faktiskt bort att ha bukett och blomsterarrangemang. Kort och gott kändes det inte som vi!

Vigseln

Vigseln var ganska enkel och straight forward. Vi hade en jättebra vigselförrättare som höll allt kort och sakligt men på ett väldigt fint sätt. Vi hade skrivit korta löften vi läste för varandra och det blev väldigt fint!

Bästa minnet från dagen

Det är så svårt att välja specifika ögonblick från dagen, men att få vara omsluten av alla personer man älskar mest i världen var verkligen magiskt!

Om klädseln

Vi letade faktiskt inte alls särskilt länge efter våra kläder. Nessie hittade sin klänning på första försöket (bevisligen blev det ju väldigt, väldigt bra) och jag likaså med min smoking. Skor var däremot svårare att hitta och tog flera månader att hitta rätt. Det var väldigt viktigt för oss båda att vi var extra bröllopsfina men att vi ändå behöll vår personliga stil, så vi la även ner tid på accessoarer för att det skulle kännas helt perfekt.

Styling och accessoarer

Jag har ofta accessoarer även privat så för min del visste jag precis vad jag ville ha. Jag köpte ett enkelt guldarmband och en ring till lillfingret som jag matchade med en ring jag ärvt från min morfar. Klockor är något jag tycker mycket om så efter ungefär ett års letande fann jag en Tissot som matchade stilen jag var ute efter.

Nessie använder generellt inte så mycket accessoarer men ville ha något extra på bröllopet. De hittade matchande örhängen och ringar och valde ett ärvt halsband från deras farmor.

Vigselringarna

Jag hade en idé om vad Nessie tyckte om för ringar och beställde en från USA på Etsy. Det blev succé!

Min ring är min farfars vigselring som jag ärvde efter att han gick bort. Jag har kvar graveringen i den men valde att sätta i en sten för att göra den till min egen. Stenen blev en brun diamant som smälter ihop snyggt med guldet.

Om trycksakerna

Vi hade många trycksaker på vårt bröllop. Vi hade program, grejer till olika lekar, bordsplacering, skyltar till buffén och lite olika skyltar som förklarade t. ex gästboken. Nessie är designer så alla trycksaker designades av hen och skrevs sedan ut hemma på olika sorters papper med hjälp av en Epson Eco Tank-skrivare.

Middag/Fest

Vi ville ha det ganska chill och inte sådär stelt som det lätt kan bli. Därför hade vi en crêpe bar och gående bord där man kunde välja både söta och matiga tillbehör.

om Bröllopstårtan och festen

Tårta är givet på bröllop så vi såg till att vi hade en maffig vegansk 3-våningstårta från VegoFika i Göteborg, med alpackor som cake toppers såklart.

När det var festdags hade vi en spellista vi satt ihop själva och dansgolv. Vi hade också karaoke som tyvärr inte funkade så bra men det var kul ändå!

Om bröllopsfotografen Matildas tillvaro

Var ska man börja? Matilda är helt enkelt bäst. Vi hittade henne på instagram och såg direkt att hennes foton var precis vad vi sökte. Hon har en unik och tidlös stil, ett ljus och en värme i sina bilder som många andra fotografer saknar. De blir liksom inte sådär murriga som många andra lätt blir. Hon var överallt utan att vara i vägen och fångade alla fina ögonblick inte bara på oss som bröllopspar utan på alla våra gäster också. Hon gjorde oss jättebekväma framför kameran och var så himla bra och trevlig, kunde absolut inte blivit bättre! Det var verkligen underbart att ha med henne på vår dag.

Tips till andra

Det är så otroligt skönt att göra saker ”för tidigt”. Att hålla ner stressnivån är grymt viktigt och det är ett jättebra sätt att göra det på. Man vill inte ha en miljon saker att göra en månad innan.

Fotograf: Matildas Tillvaro
Festlokal: Lilla Götafors, Mölndal
Brudklänning: Ivory & Grace
Nessies skor: Blue by Betsey Johnson & Vans
Smoking: These Glory Days (Skjorta från Eton) Väst: Slipskungen
Niklas skor: Jeffrey West
Nessies ringar: Från en liten Etsy-butik, Niklas ring: Ärvt från sin farfar
Trycksaker: DIY
Hårstylist: Frida Linderås
Catering: Vi gjorde maten själva, bröllopstårtan kom från VegoFika i Göteborg.