Vårbröllop med vigsel i bokskog: Clara + Julia

Clara och Julia gifte sig en varm vårdag den 20 maj 2017. Deras vigsel anordnades i en grönskande skogsdunge där fåglarna sjöng och idag berättar de om sin dag som Frkn Falkman förevigat. Och som alltid så är det så jäkla härligt att få starta sina veckor med en love story som denna, eller vad säger du?

Tack Clara och Julia för att ni delar med er av er bröllopsberättelse! 

Bröllopsfotograf Göteborg
Bröllopsfotograf Göteborg
Bröllopsfotograf Göteborg

Förlovningen

Vi åt linssoppa på ett café i Haga på vår första dejt. Julia visste direkt att det skulle bli något stort, medan Clara var mer skeptisk. Men två dejter till så var hon också på fall! Två år senare friade Clara. Clara och hennes vänner hade bjudit in Julia på en "spelkväll" som egentligen var en förlovningsmiddag. Julia överraskades med tända ljus och blommor. Clara och hennes vän sjöng vår gemensamma favoritkärlekslåt och gick sedan ned på knä och friade. Julia utbrast "Ja, jag vill det!", champagnen poppades och vännerna bjöd på hemlagad finmiddag.
Bröllopsfotograf Göteborg
Bröllopsfotograf Göteborg

Klädsel och styling

Vi bestämde oss direkt för att vita prinsessbakelser inte var något för oss. Vi besökte många olika bröllopsbutiker med dåliga resultat varje gång. Parallellt med det beställde vi hem mängder av olika klänningar och kjolar från Internet. Till slut valde Julia en ljust aprikosfärgad fotsid klänning av märket Anna Field.
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0105.jpg
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0104.jpg
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0101.jpg
Clara hade desto svårare men bestämde sig veckan innan bröllopet för en gammelrosa tyllkjol från esprit och en vit blus från h&m till det. Julias skor var ett par vita ballerinaskor från Ella of Sweden. Clara hade ett par vita sneakers i spets med skosnören i siden, från ellos. Eftersom vigseln skulle hållas utomhus och vi inte vågade lita fullt ut på vädret så hade vi även köpt likadana vita bomberjackor i siden, från Kappahl.
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0085.jpg
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0086.jpg
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0093.jpg
Vi har turen att känna en fantastisk frisör, vår vän Tilda, som kom hem till oss på bröllopsdagens morgon och stylade båda våras hår samt sminkade oss. Örhängen köpte vi båda på etsy, och Julias hårsmycke likaså. Armband från Snö of Sweden. Själva vigselringarna köptes på Nordstans Guld och är egendesignade i Palladium med små diamanter. 
Bröllopsfotograf Göteborg
En annan fantastisk vän, Emmelie, band våra vackra brudbuketter. Vi hade själva valt blommor och köpte från Svalebo Blommor; Rosa knoppig pion, aprikos ranunkel, vit anemon och vit brudslöja. Emmelie kompletterade med daggkåpa, jätterams och ormbunke. Då Julias klänning var rak och figurnära valde vi en yvig bukett till henne. Claras kjol var mer fluffig och då tyckte vi att en rund bukett passade fint.
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0080.jpg
bröllopsblogg+bröllop+inspiration
bröllopsblogg+bröllop+inspiration
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0316.jpg

Vigseln

Vi gifte oss i bokskogen Änggårdsbergen i Göteborg. Julia fann platsen på en promenad och när Clara också varit där bestämde vi oss direkt. Skog och natur kändes som en lugn och vacker plats att fira vår kärlek på. Skogen pyntar sig själv otroligt vackert i maj, men återigen hade vi fina vänner som tillverkade ett bröllopsvalv av björk och tyll. Själva vigseln var ganska kort och samtliga gäster stod upp. Vi hade gömt oss uppe i skogen och när alla gäster hade kommit tog Claras musikervänner ton och vi skred ner hand i hand mellan träden. Gästerna förstärkte magin genom att blåsa såpbubblor över oss. Ringarna förvarades i en hemsnickrad ask i björk och fårull. Efter vigseln hade vi brudskål, kramkalas och mingel i skogen.
bröllopsblogg+bröllop+inspiration+vigsel
bröllopsblogg+bröllop+inspiration+vigsel
bröllopsblogg+bröllop+inspiration+vigsel
bröllopsblogg+bröllop+inspiration+vigsel
bröllopsblogg+bröllop+inspiration+vigsel
bröllopsblogg+bröllop+inspiration+vigsel
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0222.jpg
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0247.jpg
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0269.jpg
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0241.jpg

Om fotograf Frkn Falkman

Vår fotograf, Amanda Falkman, fann Julias mamma på Internet då hon letade information inför sitt besök på Röda Stens julmarknad (där Amanda deltog). Hon skickade länken till oss och vi blev störtkära i hennes unika och nära sätt att fånga kärlek så som den faktiskt känns. Vi gick till julmarknaden, träffade Amanda och det sa klick! Vi är helt otroligt nöjda med våra bröllopsbilder, våra känslor speglas i bilderna och hon fotade sånt som andra missar i jakt på det perfekta porträttfotot. Det enda vi ångrar är att vi inte hade henne med under hela dagen! Vi rekommenderar varmt Amanda! En varm, härlig människa som är bekväm att ha med denna stora dag i livet.
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0304.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

  • Välj inte ett datum då något stort event pågår i staden! Det var ett himla meckande att lösa transport av gäster, brudpar, mat osv när Göteborgsvarvet pågick samtidigt och stora delar av staden var avspärrad. 
  • Välj en fotograf vars bilder verkligen tilltalar er. De är bilderna ni har kvar efteråt, och de är värda mycket. Många har systemkameror och är bra på att fotografera, men att vara bröllopsfotograf är något HELT annat.
  • Gör som ni vill! Skit i måsten, traditioner och släkt som tycker saker som inte passar er. Det är er dag och det kommer bli kanon, på just det sättet ni valt.
  • Om något går fel, ta det lugnt! Antagligen så är det bara ni som märker det och ingen kommer att komma ihåg detta i efterhand. Glöm inte att njuta!
lowfrknfalkman_clarajulia_20170520_0292.jpg

Leverantörer
Fotograf: Frkn Falkman
Dekorationer: Bröllopsdekorationer.com 
Buffé: Spira Food
Tårta: Annas Tårt- och Marsipandesign
Trycksaker: Vår vän Jennie Lindell, som är grafisk designer
Blommor: Svalebo Blommor