Lantligt Bröllop På En Hälsingegård: Maria + Carl

Maria och Carl gifte sig den 17 juli 2021 och bjöd in till ett lantligt bröllop på en Hälsingegård. För att fånga dagens alla ögonblick tog de med sig fotografen Wojciech Kmiecik vars bilder vi snart ska få se. För andra veckan i rad publicerar vi ett bröllop där bruden hittat sin brudklänning hos Bröllopsbruket, och det är något som ligger oss lite extra varmt om hjärtat då vi på Sisters in Law driver Bröllopsbrukets Umeåbutik. Brudklänningen som Maria bär är däremot från Bröllopsbruket i Malmö, där hon hittade sin drömklänning - en By Malina på second hand. Bor du i Skåne och söker en brudklänning nu så kan vi varmt rekommendera ett besök hos vår kollega Kristin som driver Malmöbutiken! Boka tid för provning på Bröllopsbruket i Malmö här.

Vi lämnar nu över ordet till bruden Maria som berättar mer om sin och Carls bröllopsdag!

Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-2.jpg

Så träffades brudparet

Vi träffades på ett dansgolv i Linköping 2008 där jag bodde tillfälligt i några månader. Vi hade inga telefoner på oss utan bytte telefonnummer på små lappar som såklart tappades bort av båda sen. Men på något sätt hittade Carl mig på Facebook som var rätt nytt då genom en sökning på Maria Hudiksvall. En fika strax efter ledde till en middag och sedan var vi ett par. Sedan flyttade jag till Umeå och Carl till Lund så tidigt i vår relation, de första fem åren, hade vi distansförhållande när vi studerade på olika universitet i varsin ände i landet. 2013 flyttade vi äntligen ihop, då i Köpenhamn men nu bor vi i Malmö sedan sex år tillbaka.

Vi förlovade oss i Paris 2 januari 2020. Vi hade shoppat och jag gick till hotellrummet med trötta fötter medan Carl skulle handla lite snacks vi kunde äta innan vi skulle ut på någon restaurang. När han kommer tillbaka säger han ”kan du komma till hallen?” Och där står han på knä med världens mest perfekta ring som han specialbeställt efter att ha stalkat min Pinterest-tavla ”wedding”. Sedan skålade vi med bubbel, gick ut på fin restaurang och resten av resan gick man runt och var som nykär på nytt.

Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-11.jpg

Styling och accessoarer

Jag har utsläppt till vardags och ville inte ha helt uppsatt men ändå något lite annorlunda. Amanda på Larsson & Lange i Malmö klippte och färgade mitt hår och sedan var det Paulina på Style it Hudiksvall som orndnade min frisyr på bröllopsdagen. En lätt uppsättning av delar av håret även om det mesta var utsläppt. Två slingor fram. Sedan lång brudslöja i tyll och spets. Caroline Svedbom hade precis släppt sin bridalkollektion så det blev fint armband, halsband och örhängen därifrån.

Om klädseln

Jag har drömt om mitt bröllop sedan jag var barn och kände att min outfit var väldigt viktigt. Jag ville KÄNNA mig fin och provade nog över 50 klänningar innan jag till slut hittade min spetsdröm från By Malina Bridal begagnad på Bröllopsbruket Malmö. Jag unnade mig även mina drömskor från Manolo Blahnik. Carl köpte sin kostym på Suit Supply och skjorta på Pelote. Fluga från John Henric.

Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-34.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-37.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-39.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-49.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-54.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-57.jpg

Bröllopsplaneringen

Vi visste att vi ville vara i Hälsingland där jag är från då vi gillar den lantliga miljön där med gamla gårdar och grön natur. Sommarbröllop var en självklarhet. Vi hade från börjat planerat ett tredagarsbröllop för 130 personer men fick såklart tänka om i och med pandemin. Vi valde att dela upp bröllopsmiddagen på två dagar, familjen, släkten och brudfölje bjöds in till bröllopsmiddag på fredagen på mina föräldrars hälsingegård. Vänner (och även här närmaste familjen och brudfölje) bjöds till bröllopsmiddag på lördagskvällen i festlogen på hofra b&b där vi egentligen velat samla alla 130. Vi hade vigseln på Hofra b&b, i deras fina trädgård utomhus så där kunde alla 130 gäster också vara med. Vi valde att ha tårta och bubbel direkt efter vigseln så alla fick ta del av ngt även då.

Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-62.jpg

Platsen för bröllopet

En jättevacker Hälsingegård med tillhörande festloge i fin miljö. Drivs av Per och Jenny som själva bor där.

Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-72.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-83.jpg

Blommorna

 En riktig Pinterestbukett, yvig med bl.a eucalyptus, brudslöja och några större vita blommor och blandat övrigt grönt. Grönt och vitt!

Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-157.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-287.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-265.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-464.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-479.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-439.jpg

Vigseln

Borgerlig Utomhusvigsel i magisk lantlig miljö. Vädret var perfekt (soligt). Vi gick in med brudföljet (två tärnor, en bestman) genom en björkallé till tonerna av Delsbo brudmarsch som spelades av nära vänner till oss. Vänner sjöng och spelade även under vigselakten samt utgångslåt så det kändes väldigt personligt. Man grät en del under vigseln, vi båda sa ja och bytte ringar men jag lyckades inte helt få på ringen på Carl då hans finger nog svällt lite i värmen .

Bästa minnet från dagen

Att komma in till vigselplatsen och se alla man känner vara samlade för vår skull. Det var mäktigt.

Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-539.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-514.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-579.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-604.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-637.jpg
Wedding Photo Studio-709.jpg
Wedding Photo Studio-921.jpg
Wedding Photo Studio-931.jpg
Wedding Photo Studio-951.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning 3-124.jpg
Wedding Photo Studio-1396.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning 3-221.jpg
Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning 3-254.jpg

Middag/Fest

En traditionell bröllopsmiddag med mat från Peter Brolin Gastronomi. ”Family style” med olika rätter som kom in i flera serveringar. Mycket lokala råvaror. Det blev många tal och roliga inslag. Sedan liveband (Pålles bodega”) och därefter DJ (DJ Krille) som spelade till halv tre då festen slutade.

Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning 3-234.jpg

Om bröllopsfotografen

Wojciech tog kontakt med mig på Instagram ca ett år innan bröllopet och erbjöd parfotografering för att bygga sin portfolio. Vvi blev så nöjda med bilderna och redigeringen att vi anlitade honom så han åkte från Malmö till Hudiksvall. Gillar hans naturliga stil, sedan är han en lättsam person som gästerna gillade. Han förstod vad vi ville ha och levererade därefter.

Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-1466.jpg

Tips till andra

Planera så mycket som möjligt i god tid så sista tiden inte blir så stressig. Var inte perfektionist, allt löser sig och dagen kommer bli den bästa även om vissa saker måste ändras i sista stund. Våga be vänner och familj om hjälp. Lita på att de du anlitat till olika uppdrag fixar det så du slipper tänka på ALLT.

Bröllop_Bröllopsbruket_brudklänning-1437.jpg

Fotograf: Wojciech Kmiecik
Brudklänning: By Malina Bridal (köpt second hand på Bröllopsbruket Malmö).
Kostym: Suit Supply kostym. Skjorta från Pelote.
Plats: Hofra Bed & Breakfast, Delsbo, Hälsingland
Florist: Gröna Bönan, Hudiksvall.
Ringar: Vanbruun / Safira
Trycksaker: Min bröllopssajt
Hårstylist: Style it Hudiksvall (förarbete Larsson & Lange)
Smink: Style it Hudiksvall
Catering: Peter Brolin Gastronomi