Drömskt bröllop på Facienda: Elsa + Niklas

Det här är ett riktigt drömbröllop enligt mig. En ren fullträff! Platsen för bröllopet var Facienda, en unik lokal utanför Strängnäs som inte kräver så värst mycket dekorationer för att det ska vara en fantastisk plats. Som brudparet själva uttrycker det i sin berättelse, "Facienda i sig själv sätter stilen".

Bröllopsfotograf för dagen var Therese Winberg, och precis som lokalen så är Therese unik i sitt slag. Det ligger stor omtanke bakom varje bild och hon är inte rädd för att prova kreativa vinklar. Hon har ett konstnärligt bildspråk som är ytterst tilltalande för mig och det känns fantastiskt att åter igen få visa upp ett bröllop från henne här på Sisters in Law.

Nu lämnar jag över ordet till Elsa och Niklas och önskar er läsare en härlig start på veckan med detta drömska bröllop.

Brudparet Elsa och Niklas berättar

Vi träffades på en festival som gick i baktaktens tecken för en massa år sen och har hängt ihop sedan dess. Niklas funderade länge på hur han skulle fria men kunde till slut inte vänta längre. Han gick ner på knä på vår innergård en tisdag påväg hem från en härlig utekväll och knöt sitt skosnöre runt Elsas finger. Ringarna gick vi och valde ut ihop efteråt.
Vi började fundera över vårt bröllop ganska snart efter förlovningen och vi var båda överens om att vi ville ha en avslappnad fest med fokus på bra häng och god mat. Facienda var den första lokalen vi tittade på och fastnade direkt för takhöjden, innergården, dess opolerade känsla och närheten till naturen. Att lokalen i stort sett är en enda stor villa gör att hela bröllopet andas hemmafest, vilket passade vad vi var ute efter.
Facienda
Eftersom Facienda i sig själv sätter stilen och vi ville ha en avslappnad känsla, höll vi det enkelt när det kom till dekorationer. Vi dukade med handfärgade dukar, torkade lavendelkvistar och småbuketter i gamla sylt- och barnmatsburkar som vi själva satt ihop. Niklas pappa gjorde placeringskorthållare samt serveringsbrickor i ek. Stora ballonger, egensydda vimplar, ljusstakar i mässing och ljusslingor räckte för att det skulle kännas festligt. Vi gjorde alla trycksaker själva där vi satte typografin i fokus och printade, vek och skar ut allt hemma i lägenheten.
Brudklänningen syddes upp av Ida Sjöstedt. Elsa ville att den skulle vara bekväm och kännas som hennes stil, med mycket tyll. Det matchades med utsläppt hår, slöja och blomsterkrans. Niklas hade en klassisk svart kostym från Filippa K och fluga. 

Vigseln

Vi gifte oss den 20 augusti 2016. Vi ville gärna vara utomhus och ha en enkel men personlig ceremoni. Vigseln hölls vid en ek precis utanför lokalen och förrättades av en vän till familjen som är präst. Våra fantastiska vänner stod för sång och musik. Elsas syster var brudtärna och Niklas bästa vän Gonza var bestman. Känslan av att dela denna fantastiska stund med familj och vänner var mäktig!
Vigsel bröllop
bröllopsblogg
Therese Winberg bröllop
fotograf Therese Winberg
Therese Winberg
Bröllopsfotograf
Vi körde mingel på innergården till jazziga toner, skumpa och snacks. Middagen bestod av en trerätters-meny som vi hade satt ihop tillsammans med Klas Lindberg som stod för all mat denna kväll. Efter gott käk och härliga tal dukade vi av och öppnade upp baren samt dansgolvet, där Dj Jayzon spelade gamla hiphop-dängor. Vi hade också hyrt in ett fotobås som var omåttligt populärt! Vid midnatt serverades det nattamat på innergården, där vi körde på nygrillad kebab i pitabröd.
Bröllopsfoto
bröllop Facienda
Facienda bröllop
Facienda
Lantligt bröllop
Sagolikt bröllop

Om bröllopsfotografen Therese Winberg

När det kom till bröllopsfotograf var Therese ett enkelt val. Hon har en egen stil som känns äkta och som står ut bland andra fotografer. Hon vågar sig på det otraditionella vilket är vad som gör hennes bilder så intressanta. Med sin peppiga attityd förgyllde hon verkligen vår dag!
Idylliskt bröllop
Bröllopsinspiration
Bröllop

Fotograf: Therese Winberg
Lokal: Facienda
Mat: Klas Lindberg / Portal
Klänning: Ida Sjöstedt
Kostym: Filippa K
Bukett och krans: Floristkompaniet
Ringar: W.A. Bolin
Musik: DJ Jayzon
Fotobås: Inrederiet