Sneak peaks och chokladtårta

Igen slås jag av att fotograferandet är så mycket mer än bara bild. Fotograferandet är att träffa människor och att kommunicera med dem, att känna av stämningar och få en känsla för specifika situationer och människor. Det är att lugna nerver, förutse händelser och vara steget före.

Det här är en bild från helgens brudpar Eva och Oskar. Jag blev så glad av deras respons gällande gårdagens fotografering. Det är ju ett enormt förtroende jag får, varje gång, och det är skönt att märka att jag hittar “rätt” par; att de förstår vad jag gör och vad jag tycker att är vackert. Det blir helt enkelt ett bra samarbete.

Det hade lovats regn, men vi hade så oerhört tur med vädret under hela fotograferingen. Precis när vi var klara öppnade sig himlen.

Idag fick jag en till förfrågan för 2020 och det känns så hedrande och härligt. Tidigare idag träffade jag en kvinna vid Astrids fotbollsmatch som sa att det är så roligt att jag får bokningar och jag kan ju bara hålla med. Att jobba som fotograf är ju förenat med att inte kunna ta jobb för givna, att bara önska att någon ska se det vackra i samma saker som jag.

Om du/ ni ska gifta er 2020, passa på att maila mig en förfrågan gällande ert datum. Det verkar bli ett stort bröllopsår och jag har redan fått fler förfrågningar jämfört med förra året den här tiden. För den som undrar jobbar jag ju inte bara i Umeå.

När jag kom hem från gårdagens jobb kom familjen A på visit. Tobias hade lagat ugnslax (så gott!) och till efterrätt åt vi chokladtårtan som jag bakade på morgonen. Den var maffig och härlig och krävde sina hallon och sin grädde, om vi säger så.

Receptet kommer här:

Chokladtårta

150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker.
Blanda ihop vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i smeten. Tillsätt smöret.
Häll i en form, ca 24 cm i diameter (jag hittade inte vår form, så det blev en lite för liten med bakplåtspapper som kladdade lite, men det gjorde inget).

Grädda ca 20 min (men pga formen blev det närmare 30 min för mig)

Låt kakan svalna och förbered glasyren.

Blanda 1,5 dl grädde, 1 dl socker, 2 msk ljus sirap och 100 g mörkchoklad i en kastrull. Koka i ett par minuter. Rör sedan i 75 gram smör och bred ut blandningen över kakan. Låt svalna.

Servera med bär och grädde eller vad du tycker att passar!

Hoppas er helg har varit fin!