bildregn från min torsdag

Idag har jag jobbat som fotograf. Dagen går till historien som en dag när jag kanske inte jobbade jättemycket med faktiska fotografier, men däremot fick jag idéer till framtida jobb och det är också något att ta vara på.

Efter att ha strosat vid älven på morgonen och insupit allt det vackra satte jag mig på biblioteket och läste Lena Anderssons Utan personligt ansvar. Det är en olycklig kärlekshistoria eller helt kallt en studie i makt och självplågeri, hur man vill se det. Lena Andersson skriver så vackert, så språket är verkligen en behållning.

Jag tittade in hos Linné och Grankvist. Om jag förstod saken rätt ska några av rosorna finnas i mitt brudpars bröllopsbukett på lördag. Så roligt! Det är alltid så spännande att se hur brudparens buketter ser ut. Kanske speciellt för mig som är något av en blom-nörd.

Efter ett odramatiskt frisörbesök firade jag lunch tillsammans med Ida som driver Eljest. På något märkligt sätt så kändes det som om jag redan känner henne. Himla trevligt var det. Och Rost har en fantastiskt god färkosttallrik.

Jag tog bussen hem ganska tidigt, för det behövde verkligen klippas gräs hos oss. Typisk sak som är svår att få till på hösten när gräset för det mesta är regnvått alternativt dagg-fuktigt. Men idag hände det. Jag och barnen släppte ut hönsen en stund också.

Ja, de är söta och så, men nu kommer vi in i den värsta tiden med höns. Blött och rått och kallt och mest bara otrevligt. Jag pendlar mellan tanken på att slakta hela högen och ordna festmiddagar eller bara bita i det sura äpplet och jobba orimligt mycket för orimligt få ägg en vinter till.

Som sagt: mycket trevligt. Vardagslyx kommer i oerhört många former.

Vallmon levererar än.

Idag och imorgon lägger jag sista handen vid det här bröllopet, för på fredag blir det leverans för Sara och Adam. Det finns så många bilder jag skulle vilja visa er. Inte bara från det här bröllopet, utan från flera av sommarens. Det finns tid till det, tänker jag.

Nu har jag skrivit ihop ett avtal till ännu ett brudpar för 2020 (hurra!) och ska nu värma tomatsoppan från igår. Denna dagen ett liv, osv.

Kram,
Matilda