Hallonsylt

På förmiddagen var jag i stan på lunch med ett kommande brudpar. När jag kom hem plockade jag en liter hallon i anslutning till vår tomt. Ändå fint med hallonsnår så nära. Jag plockade en liter igår också och nu hade jag tillräckligt för att göra lite sylt.

Jag har inget speciellt recept som jag brukar använda mig av, så jag googlade och gjorde ungefär som det stod.

Det stod inget om att man föst kan hälla upp en del hallon på sin bästa tallrik och bara njuta av den åsynen, men det passade jag på med innan jag körde igång.

Jag hade ett drygt kg hallon och kokade upp det med 2 dl vatten. Jag lät det hela sjuda i ca fem minuter, hällde på 750 g syltsocker, lät allt koka upp och koka i tre minuter innan jag hällde sylten på burk. Jag har inte ens smakat på sylten ännu. Det får bli imorgon.

Igen: så fint att kunna använda det som finns så nära!