Norrbyskär

Med tanke på att vi var på Mickelbo gård igår kom den här dagen lite för tight inpå. Anledningen är att finheter borde spridas ut, speciellt finheter som stavas sommarminnen. Det här blev - också - en dag att spara på burk. Min systerson Arvid skriver ner det han vill komma ihåg. Jag fotograferar det (och skriver ibland).

Med ungefär ingen framförhållning valde vi att fira dagen på Norrbyskär med mamma och pappa som är och hälsar på. Det visade sig vara lyckad spontanitet.

Vi kom till färjan lite för sent, men hann med. Väl i land tog jag en obligatorisk bild av charmiga postlådor.

Vi gick till Norrbyskärs museum och åt buffé. Festligt!

I hallen där vi satt och åt pågick en utställning. Den här nedre bilden tror jag att var min favorit. Den gjorde sig också bra mot väggen och bredvid dörren.

Vi gick på en promenad längs den fina vägen.

Vi hälsade på hos våra höns som bor på Norrbyskär i sommar. Vi har ännu inte haft tid och möjlighet att hämta hem dem. Jag hoppas att det blir av snart!

Efter ett besök hos hönsen gick vi tillbaka muséet och var med på en guidad tur. Norrbyskär har en spännande historia. För hundra år sedan var där en stor sågverksindustri och fast jag har varit många gånger på Norrbyskär har jag aldrig tidigare varit på den guidade turen. Guidningen inleddes på muséet och fortsatte på det lilla tåget som finns där. Tåget i sig var en upplevelse och guiden så bra på att berätta!

Jaget! Och ni ser ju miljön. Det finns ungefär inga bilar där, så skönt. Tystnad, vackra hus och miljöer. Men som guiden sa, det är Norrbyskärs framsida som är kvar. Borta är allt som vittnar om hårt slit och säkert en många gånger ganska ful vardag.

Vi tittade lite närmare på ön.

Och tog färjan tillbaka till fastlandet.

En fin bonus var att bli bjudna på middag hos familjen A.