Hej från sommarhuset!

Äntligen har jag alltså min stora jobbdator på plats i sommarvärlden. Igår jobbade jag så sjukt många timmar, så nu känner jag mig på banan igen.

Som jag tidigare skrev så är det ett måste att tycka om redigeringen, för det är en så stor del av jobbet. För mig är det först under redigeringsfasen framför datorn som jag faktiskt ser vad jag har samlat in under arbetspasset och får börja jobba med den potential som jag tror att finns i bilderna. (Här visade jag hur galna oredigerade bilder ser ut obearbetade.)

I helgen var jag hemma och jobbade och med mig hemifrån tog jag förutom arbetsdatorn också några pioner från vår rabatt. Magi! Så oerhört mäktiga och stora blommor.

Mat är ju ett återkommande tema under sommaren, så här kommer ett recept på goda morotsbiffar:

MOROTSBIFFAR

3 dl riven morot
2 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl skorpmjöl
vitpeppar och salt efter behag
1/2 dl vetemjöl
50 g smält smör

Rör ihop allt…

… och stek ett par minuter på varje sida.

Igår tänkte jag servera biffarna med smörfrästa grönsaker, men det blev mest nån konstig gryta av det hela. Det gick bra, det också.

Den här stekpannan är för övrigt det bästa jag sett i stekpanneväg. Gamla gjutjärnspannor brukar ju vara så mycket bättre än nya. Den här stekpannan kom med huset när vi köpte Torphage (mycket annat kom också med huset som inte var lika välkommet) och jag letar efter en på loppis att ta hem till Umeå.

Min sovrums-vy sommartid.

Hoppas ni har det fint!