First look med Pia och Johan

De flesta porträffotograferingarna brukar brudpar vilja börja med det som lite kitschigt kan kallas för “first look”. Det betyder i all enkelhet att jag är med när paret ser varandra bröllopsfina för första gången. Det brukar bli fina bilder!

Pia och Johan gifter sig senare i sommar och för någon vecka sedan träffades vi vid Tavelsjön för att ta first-look-bilder. När vi kom till Tavelsjö spöregnade det, men efter ett par minuter blev ljuset magiskt.

Klänningen, så oerhört vacker. Jag är en sucker för spets!

Pia är florist. Mycket lämpligt när man ska gifta sig! Hon svängde ihop en pionbukett på plats.

Johan gick på andra sidan huset och bytte om…

… för att strax därpå gå ner till sjön för att invänta Pia, som gjorde sig klar på andra sidan huset.

Här hade jag för övrigt en av förra sommarens bästa badupplevelser. Jag minns hur varmt vattnet var, att vi simmade långt ut i sjön och riktigt kände livet i oss.

Stämningen går att ta på!

Ljuset, hörni! Västerbottninsk juni-kväll när den är som vackrast.

Kvällar är ju den bästa tiden på dygnet att ta bilder. Det är en av anledningarna till att det är bra att ha en fotograf en heldag; att få möjlighet att fånga kvällsljuset. Många brudpar önskar ju sig soligt väder när de gifter sig och jag fattar varför. Men själv önskar jag mulet, eftersom det är det tacksammaste vädret att fota i.

Brudar med sand mellan tårna <3

Pia och Johan tycker, precis som jag, att skogen är en fin plats för fotografering. Efter att ha tagit bilder vid sjön åkte vi därför in i skogen. Det var myggigt, så vi jobbade snabbt!

Jag åkte hem och kände igen en sån tacksamhet över att få kalla det här för en del av mitt jobb.

Funderar ni på att anlita mig till 2020 kan det vara bra att veta att jag kommer att uppdatera min prislista från 1 juli. Jag klämmer in ett 10-timmarspaket och höjer priset lite på samtliga paket. Det är alltså NU ni ska boka mig för 2020! <3