Elegant Septemberbröllop Med Fest I Lantlig Miljö: Dorotea + Carl

Innan vi drar igång med veckans bröllopsberättelse, måste vi fråga: Har du sett första avsnittet av SVT:s Bröllopsfotograferna än? Vi har! Så kul att få se bröllopsfotograf Maria Broström i rutan när hon dokumenterade ett bröllop från Båstad. Vill du läsa mer om serien? Klicka dig vidare här.

Men nu, full fokus på veckans bröllopsberättelse från Dorotea och Carl som gifte sig i Kristus Konungens kyrka i Göteborg en septemberdag 2021. Festligheterna fortsatte sedan på Stora Holms Säteri som gav paret den lantliga känslan de var ute efter. Bakom kameran stod Cattis Fletcher som dokumenterat dagen med bravur. Vi kastar oss in i bröllopet och låter bruden Dorotea berätta om dagen samt planeringen inför.

Så träffades brudparet

Dorotea: Vi träffades via gemensamma vänner! Man kan säga att det var tack vare min brudtärna!

Planen från Carls sida var att fria till mig under en semester i Kroatien och han hade dagen innan avgång fått hem ringen. Kruxet där och då var att han hade fått en ask som han inte var nöjd med och ville byta ut den mot en annan, men tiden var knapp så han valde att packa ner allt i resväskan för att byta ut asken i Kroatien i stället. Han var främst nervös över att jag skulle hitta ringen och vid vissa tillfällen var det verkligen nära ögat.

Vi hade precis kommit hem efter en hel dag på stranden och olyckligtvis trodde Calle att jag skulle hoppa in i duschen när jag egentligen bara skulle hämta något från badrummet. Han kände då att det var ett ypperligt tillfälle att utföra askbytet. Med ringen hållandes i ena handen och asken i den andra, kommer jag ut från badrummet och får syn på ringen och även hans besvikna min. Vi skrattade så mycket åt det!

Bröllopsplaneringen

Det viktigaste var att vi skulle få det på vårt sätt. Vi valde ett visst tema och färgkod som vi höll oss till. Charmigt, lantligt, rustikt och romantiskt. Färgkoden var rustik-rosa. Mycket inspiration tog vi från Pinterest men även från Instagram.

Om klädseln

Jag ville ha något enkelt, elegant men också unikt, något helt i min stil. Och så blev det till slut (Det sägs att det oftast inte blir som man hade tänkt sig från början ). Jag designade min klänning själv tillsammans med skräddare på Emilianos Högtidskläder och Skrädderi.

Carl ville också rikta in sig på något mer annorlunda och icke-klassiskt. I stället för en slips valde han en kravatt som i sin tur skulle matcha vårt färgtema: rustik-rosa.

Vigseln

Vi gifte oss i den katolska kyrkan, Kristus Konungen kyrka i Göteborg. Kristus Konungen valde vi dels för att det är en katolsk kyrka, vi båda råkar vara katoliker + att kyrkan i sig är väldigt vacker och ståtlig. Jag har både döpts och konfirmerats i den kyrkan, och nu även gift mig med min största kärlek!

Middag/Fest

Jag ville framför allt lägga mycket krut på dukningen. Vi valde därför att börja samla på porslin redan 1,5 år innan bröllopet skulle äga rum. Vi ville ha gammalt och charmigt porslin som skulle matcha färgtemat. Vi sydde även upp våra egna linneservetter då vi var ute i en specifik färg (och för att vi var så många). Målet var att porslinet och servetterna skulle gå bra ihop med blommorna, jag tycker att vi lyckades bra med det!

Vi valde att inte ha med några tal, vi ville helt enkelt bara skapa en skön och avslappnad stämning utan några måsten. Vi bjöd på buffé så att gästerna fick chansen att mingla mellan borden. Eftersom vi hade gäster från alla världens alla hörn så spelades även musik i alla slags olika genrer. En helt oförglömlig och magisk dag!

Blommorna

Vi ville ha ett lantligt och romantiskt tema som skulle luta åt de mjuka och rustika tonerna. Alla blommor var beställda från Fröken Blomma. Det blev precis som vi hade tänkt oss och jag kan säga att blommorna var de finaste detaljerna på hela bröllopet!

Tips till andra

Inse att saker inte alltid kommer gå som man har planerat och det är helt okej det blir så. Släpp kontrollbehovet och ha kul! Avnjut maten!! Det gjorde inte jag av all stress.

Om bröllopsfotografen

Alla som har fått se våra bröllopsbilder har sagt att det är de finaste bröllopsbilderna de sätt. De är magiska och det känns som att de är tagna ur en saga. Fotografen var på strålande humör vilket såklart smittade av sig på oss och hon fick oss även att bli bekväma framför kameran!

Fotograf: Cattis Fletcher
Brudklänning: Egendesignad med hjälp av skräddare på Emilianos Högtidskläder och Skrädderi
Kostym: Roberto Vicentti från Emilianos Högtidskläder och Skrädderi
Festlokal: Stora Holms Säteri. Stenstallet och trädgårdshuset
Florist: Fröken Blomma
Hårstylist: Carls: Sharper of Sweden Barbershop, Dorotea: Familjevän som är fd frisör
Smink: Sally Saidoun
Catering: Restaurang Eken