Intimt Augustibröllop på Ulfsunda Slott: Reem + Jacob

Idag presenterar vi februari månads sista bröllopsberättelse och det är brudparet Reem och Jacob som inspirerar oss med sitt intima Augustibröllop på Ulfsunda slott i Stockholm. Bröllopsfotografen Nadine Rebecca fångade bröllopet på ett sagolikt sätt och vill du se mer från henne kan du bland annat spana in detta inlägg från arkivet: Bröllopsinspiration I Vintage- Och Bohemisk Stil Med Moody Färgpalett. Men först måste ni ta en titt på Reems och Jacobs bröllop som vi hoppas ska inspirera er som planerar bröllop just nu.

Så träffades brudparet

Reem: Jag var nyanställd på ett labb på en vårdcentral i Stockholm. En morgon hade jag druckit en ny typ av Red Bull på morgonen och fick nässelutslag. En sköterska bokade upp mig till en av läkarna som visade sig vara Jacob, han har efterhand berättat att han funderade på hur man kan dricka Red Bull på morgonen men att han höll sig för att säga något. Någon månad senare sågs vi i fikarummet och Jacob frågade hur det gått med mig. Jag svarade av någon anledning att det var bra och att jag var singel. I december så var det julfest på jobbet och Jacob sjöng och spelade. En kollega sa att han tittade på mig med en djup åtrå i ögonen. På vägen hem från festen var jag och Jacob de sista kvar på tunnelbanan. Vi hade skämtat och haft roligt och han kysste mig innan vi tog farväl. Vi sågs igen på en lunch hemma hos Jacob en söndag efter julfesten och blev i princip oskiljaktiga efter det.

Lite mer än två år senare, på min födelsedag var jag och Jacob ute och åt på restaurang. När vi hade kommit hem och hade bytt om till pyjamas så började vi diskutera våra framtidsplaner. Det visade sig att Jacob hade köpt en förlovningsring dagen innan min födelsedag och ville spendera all framtid ihop.

Bröllopsplaneringen

Reem: Vi ville ha ett litet bröllop med enbart våra närmaste på ett slott men samtidigt så ville vi inte att rummet vi skulle vistas i skulle kännas som för stort. Ulfsunda slott kunde erbjuda ett perfekt alternativt med tält och vacker innergård. Vår klädkod till gästerna var ”semiformellt”.

Vigseln

Reem: Vigseln ägde rum på slottets innergård framför en vacker fontän som porlade. Jag gick in till tonerna av Spiegel Im Spiegel av Arvo Pärt som framfördes på piano och fiol live. Jag höll mitt tal och Jacob överraskade mig med en egenskriven låt ägnad åt mig. Vi utbytte ringar och tog emot vigselbeviset och gick sedan ut till Im Feeling Good av Nina Simone medan gästerna kastade riskorn över oss.

Bästa minnet från dagen

Reem: Det bästa ögonblicket för mig var att ställa mig mittemot Jacob under vigseln, och se honom vara lika exalterad, nervös och glad som mig. Känslan av enighet och att vigseln var självklar för oss båda kunde utbytas i blickarna trots att vi stod tysta framför varandra. Att Jacob såg mig och jag såg honom och vi båda någonstans kommunicerade ”wow! Vad stort och rätt det här känns” i blickar innan vi sa ja till varandra.

Jacob: När vi trädde på oss ringarna och tillsammans vände oss mot gästerna som gifta och man på riktigt kunde börja ta in hur stort det var.

Vigselringarna

Reem: Våra ringar inhandlades på Cartier ur deras ”wedding band”-kollektion. Jacobs var den bredare varianten.

Styling och accessoarer

Reem: Jag valde att ha Hollywood-lockar. Örhängen och halsband var från Story of Love, samma kollektion som förlovningsringen.

Blommorna

Reem: Dessa hjälpte min väninna mig att välja. Vi valde rosor i gammalrosa, lite mörkare vinröda blommor och hon valde ut en vit hyacint. Hyacinten är jag mycket tacksam över att hon valde. 

Om bröllopsfotografen

Reem: Jag hade sett hennes bilder på instagram och tyckte om känslan som de framkallade. Det fanns en förståelse för ljuset och hon verkade kunna fånga paren i en gemenskap mot väldigt vackra bakgrunder. Jag kunde tänka mig att ha ett foto på oss av taget av Nadine på vår vägg hemma.

Stort tack till Reem och Jacob för att vi fick dela med oss av er bröllopsberättelse idag!

Fotograf: Nadine Rebecca
Brudklänning: Garamaj of Sweden
Plats: Ulfsunda slott
Florist: Blomsterhandeln Mimosa Stockholm 
Ringar: Förlovningsring är story of love från guldfynd , vigselringar från Cartier
Hår & makeup: Lava Kerber