Höstbröllop I Lada På Ekerö: Sofia + Robert

Sofia och Robert sa ja till varandra den 25 september 2021 och fick precis det drömmiga och lyxiga bröllop som de önskade! De visste tidigt att de ville anordna ett höstbröllop och bjuda in nära och kära till en riktig brakfest. Förutom att bröllopet blev flyttat från 2020 till 2021 så fick brudparet det bröllop de längtade efter. Vi lämnar över ordet till bruden Sofia som tillsammans med de vackra bilderna från bröllopsfotografen Paulina Gabre ska få berätta om sin och Roberts dag på Skytteholms Herrgård och konferens på Ekerö.

Så träffades brudparet

En tjej från landet som tog sitt pick och pack för ett efterlängtat liv i storstan. En kille som flyttat för att börja plugga och som sedan jobbade extra i en sportaffär i Stockholm. Det var där vi träffades.

Efter inte allt för många månader växte Sofias mage och ut kom vårt första barn Alvar 2010. Vi hade en härlig tid på söder men kände att livet skulle vara skönare i ett hus med barn och flyttade ut till Ekerö.

Med Alvar hos farmor o farfar förlovade vi oss i solnedgången i Barcelona våren 2012. Underbar resa och lyckligt par! Som småbarnsföräldrar och önskan om ett syskon fick inte giftermål något stort fokus just då. Tillslut så utökades familjen med inte bara en krabat utan två samtidigt. Vi blev nu lyckliga föräldrar till 3 st underbara killar!

Vi har kämpat hårt under några år och kände nu äntligen att vi har tid för oss själva igen och vad passar inte då bättre än ett frieri!? Så en kväll på en mysig Italiensk restaurang i Stockholm (2019) så kom äntligen frågan som jag har väntat så länge på... “Vill du gifta dig med mig?” Med tårar i ögonen så sa jag självklart ja och vi skulle nu äntligen få vårt drömbröllop!

Bröllopsplaneringen

Sofia: Jag älskar att planera event och fester och gör det även i mitt vanliga jobb så detta blev nu drömmen att få planera sitt eget bröllop precis som jag ville ha det. Vi visste tidigt att vi önskade ett höstbröllop, med dessa färger och tema utefter det. Vi ville samla alla nära och kära till en riktig brakfest - det var viktigt för oss. En fest alla sent skulle glömma. Vi gillar de dova höstfärgerna och magiska ljus som då finns. Detta fick ligga till grund till de temafärger som vi sedan bestämde oss för. Rost, dusty green och vitt.

Vi skulle ha gift oss redan 2020 men pga Covid så blev i bröllopet flyttat. Ny tid skulle nu bli sommaren 2021. Vi ville verkligen att vårt bröllop skulle bli av och ville verkligen inte flytta fram det mera men ju längre tiden gick så insåg vi att detta kommer inte att hålla med de restriktioner som fanns så till påsken 2021 så bestämde vi oss för att reducera gästlistan från ca 70 pers till 40 pers och flytta fram det till hösten 2021. Till ett höstbröllop som vi tänkt från början. Tråkigt att inte alla nu skulle få vara med men ändå kändes det ganska naturligt att välja endast våra närmaste. Vi kände att vi nu hade råd att verkligen få det precis som vi ville ha det, det skulle bli den dagen vi drömt så länge om och det fick nu bli så där extra lyxigt för alla som nu var där för att fira oss.

Efter att tappat sugen helt under vintern så kom nu äntligen energin tillbaka och vi vågade hoppas på att detta skulle bli av. Vi återupptog alla planer, mycket var redan bokat och ordnat och vissa saker ville vi helt enkelt ändra från våra originalplaner. Vi strök kyrka och båt till Herrgården och beslutade att hålla ceremonin på plats på Skytteholm i en helt underbar lada. Vilken succé det blev! Hade inte velat ha det på annat sätt.

Om klädseln

Vi bestämde tidigt kostym till Robert. Vi ville att den skulle sticka ut o vara en kostym som stack ut. Fastnade direkt för en rostbrun kostym från Tiger som vi köpte och som sedan fick ligga i garderoben under 1,5 år i väntan. Vi var rädda att vi inte skulle gilla den när det tog ett extra år innan den fick användas men den blev verkligen perfekt och passade så bra in i vårt tema!

Min klänningen var den första jag provade. Provade ett antal till men hade hela tiden denna i tankarna som jag tyckte stack ut var klassisk men ändå lite utmanande och "kaxig" som jag älskar att klä mig.

Styling och accessoarer

Jag ville ha en ganska strikt låg knut i nacken och till detta så satte vi ett hårsmycke för att skapa en mer elegant men ändå fin känsla.
Jag hade inget halsband utan valde istället att ha ett par större jättefina örhängen från Drakenberg Sjölin, (Le Pearl Earrings) med en pärla och till detta hade jag ett armband från Carolina Gynning med en matchande pärla. Stilrent och klassiskt.

Blommorna

Sofia: Vilka blommor och uppsättningar som Madde på Add a flower skapade! Vi lade mycket fokus och pengar på en underbar och stor brudbukett och även matchande blommor på bröllopsbåge. Tärnorna hade en mindre bukett med urval av blommor från brudbuketten. Långa band i samma färg som Robert kostym blev pricken över i. Blev verkligen så fint!

Vigselringarna

Jag har alltid älskat Efva Attlings smycken och när vi förlovade oss redan 2012 så fick jag en Efva Attling ring som skulle kompletteras med en diamantring. När jag nu provade ut så kändes det med deras design att det blev "ojämnt" med endast två ringar. Det slutade med en större diamant ring i vitt guld som är kvadratisk och som omsluts av en platt ring med små diamanter samt min förlovningsring på andra sidan som har tre små diamanter. Det blev verkligen jättefint tillsammans och nu äntligen känns allt komplett :-)

Om bröllopsfotografen Paulina Gabre

Sofia: Eftersom vi blev tvungna att flytta vårt bröllop pga pandemin så hade vi en bokad fotograf som efter vår ändring av datum inte kunde så då började jakten efter att hitta en ny som hade det vi sökte. Kollade instagram, flera bröllopssidor, bloggar (bla denna) och hittade Paulina Gabre som fångade den känslan. Vi önskade bilder som fångade dagen och alla "moments" med bra känsla och vi är så glada att jag hittade henne, Det blev precis som vi önskade! Lyhörd och påhittig och köpte alla idéer som vi önskade med rök och annat som jag så gärna ville ha. Kunde även hjälpa till att knyta flugan vilket Robert var överlycklig över!

Hon fanns med oss från tidig förmiddag och fångade "fixet" med tärnorna i vår svit och killarna som gjorde sig i ordning i Sjöpaveljongen. First look, fotografering på olika fina platser kring Skytteholm både med och utan tärnor och våra barn, vigseln i ladan, mingel med tårta och gruppbild, fotografering i solnedgång samt förrätten och med de första talen som var då. Så mycket som fångades på bild som vi är så glada för idag!

Platsen för bröllopet

Sofia: Efter att ha valt bort kyrka då vi tyckte det var för riskabelt med alla de restriktioner som fanns så ville vi nu gifta oss borgerligt och kunde med det vara med flexibla med upplägget och få det precis som vi önskade. Ladan har tidigare varit vigselplats och jag såg direkt potentialen med lokalen. Vi kom då på att även efterföljande mingel med brudskål och tårta skulle få vara i en del av laden. Det blev verkligen så mysigt och riktigt lyckat.

Vigseln

Sofia: Då vi nu valt en borgerlig vigsel så var musiken väldigt viktig för oss. Vi hade Mattias Andreasson (EMD) som sjöng och spela och det var verkligen helt fantastiskt bra och kändes så lyxigt men en professionell artist. Han började att spela Sonja Aldéns Du är allt som var en överraskning till min blivande. Så fint! och sedan spelade jan Utan dina andetag (Kent) och avslutningsvis en lugn version av Amazing (Danna S) och den blev verkligen så fantastiskt bra som vi hade drömt om. Vi hade våra barn med som var ringbärare och så läste även vigselförrättaren upp en låt av Håkan Hellström, "I dina armar". En fin låt som vi även har citerat i våra vigselringar.

Middag/Fest

Vilken bröllopsmiddag och fest det blev! Precis som vi önskade, dans hela natten lång med världens bästa coverband. Väldigt fina och framförallt roliga tal som fick alla på ett väldigt glatt humör. Middagen rusade fram och den avslutades med en Hot Shots tårta som blev en succé innan buss tog oss vidare till festen.

Dukningen är mitt kall (haha) vill få en lyxiga bohemisk känsla med färger från vårt tema. Jag tycker jag lyckades bra och dukningen blev riktigt fin. Till minglet efter vigseln och till kvällens fest hade vi ett liveband som heter Bubb of Sweden som spelade helt grymt bra. Kan verkligen rekommendera! De spelade nyare låtar som fick hela dansgolvet att hoppa och dansa.

Bästa minnet från dagen

First look, vigseln, bröllopstårtan och dansandet hela natten lång!

Tips till andra

Var påhittiga med goodiebags och annat kul som gör att man minns detta länge. Lägg pengar på liveband, fotograf och hår och smink. Man kändes sig verkligen som en superstar när man fick allt serverat och blev så fantastiskt fin.

På måndagen efter vårt fantastiska bröllop åkte vi på den mest underbara resan vi någonsin haft till Positano och Capri i Italien. Verkligen så romantiskt och fint som man kan tänka sig. Där fick vi tid att smälta allt och verkligen ta vara på varandra och hinna njuta efter alla stressiga dagar innan.

Fotograf: Paulina Gabre
Brudklänning: Bianco Evento, modell Dallas
Kostym: Tiger kostym + skjorta, Fluga + näsduk JohnHenrik
Festlokal: Själva festen fick pga restriktioner flyttas från Skytteholms Herrgård till Rastaholm Världshus (så att vi kunde få chans att dansa)
Florist: Add a flower
Ringar: Efva Attling modell Princess wedding thin ring + Stars & signature thin ring som vigselringar
Trycksaker: Skapades av mig själv. Så roligt att få skapa det efter eget huvud efter vårt tema!
Hår och makeup: Maria Vikström
Catering: Maten ingick i vårt paket på Skytteholms Herrgård och konferans