Avslappnat Augustibröllop I Finland: Amanda + David

Det bröllop som ni ska få ta del av nu är ett helt fantastiskt augustibröllop där vi bland annat inspireras av två magiska brudklänningar samt vackra blommor som vi inte kan slita blicken ifrån. Brudparet Amanda och David gifte sig den 7 augusti 2021 i Korsholm, Finland och med sig hade de den Umeåbaserade bröllopsfotografen Matildas Tillvaro vars bilder vi ska få njuta av snart. Återbruk och miljövänliga detaljer var en del i bröllopsplaneringen, vilket ni får läsa mer av genom Amandas berättelse nedan.

Bröllopsberättelse sommarbröllop-9899.jpg

Så träffades brudparet

Amanda: Jag och min kusin hade bott tillsammans i Stockholm i ett halvår när jag en dag matchade med David på Tinder. Han ringde mig samma kväll och vi pratade i flera timmar. Vi bestämde oss för att ses redan nästa dag. Ingen av oss vet riktigt hur det gick till, men plötsligt hade David flyttat in.

Vi förlovade oss en regnig kväll i oktober 2019, ungefär ett halvår efter vår första träff. David hade köpt en ring, och ingen annan förutom hans föräldrar visste om det. Förlovningen kom som en chock för de flesta, inklusive mig. Allt gick ju så fort! Men ja:et var självklart.

Bröllopsberättelse sommarbröllop-9931.jpg

Bröllopsplaneringen

Amanda: Vi hade egentligen inget speciellt tema i tankarna när vi planerade bröllopet, förutom färgerna som vi ville att skulle finnas med i både blommor och dukning. Det som var viktigast för oss var att det skulle vara en mysig, avslappnad och festlig kväll med god mat och våra närmsta.

Planeringen var inte det lättaste, dels på grund av distansen, men också på grund av covid-19. Vi planerade bröllopet som om allt var normalt, men vi var också hela tiden beredda på att kanske behöva ställa in alltihopa. Från Davids sida kunde slutligen bara 6 av 30 gäster komma på grund av omständigheterna.

Bröllopsberättelse sommarbröllop-9937.jpg

Blommorna

Amanda: Brudbukett, diadem och corsage är gjorda av @spirande.fi, alla blommor är odlade inom konceptet slow flowers, det vill säga bara blommor i säsong och odlade lokalt på friland. Resten av blomsterdekorationerna är gjorda av min mamma @ovesparadis, och odlade i hennes egen trädgård. De torkade arrangemangen samt gräskronor och blomstermoln är gjorda flera veckor på förhand! Konfettin som kastades efter vigseln var torkade blommor, mest av ringblommor, blåklint, trädgårdsrosor, kråkvicker och lejongap.

Bröllopsberättelse sommarbröllop-9934.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-9955.jpg

Om klädseln

Amanda: Jag visste redan från början att jag ville ha en klänning med långa ärmar, men det tog mig långt över ett år innan jag hittade en som föll mig i smaken. Jag köpte min klänning på Bröllopsbruket i Stockholm, det var glittret och de långa ärmarna fick mig att falla för den. Först då slog det mig att min mormor fortfarande hade kvar sin brudklänning från 1972, och jag kunde inte släppa tanken på hur speciellt det hade varit att få gifta sig i den. Mitt i allt stod jag där med två väldigt olika brudklänningar och kunde inte välja vilken, så då fick det bli båda. Till vigseln blev det min mormors klänning, som min moster kortade av åt mig och jag sydde en slöja till. Till festen bytte jag om till den glittriga. Jag valde att ta bort den långa vita underklänningen och ersatte den med en kort beige.

Bröllopsberättelse sommarbröllop-9972.jpg

Amanda: Den perfekta kostymen hade vi sett i ett tidigt skede på Pinterest. Men den mörkgröna färgen var svårare att hitta än vi föreställt oss, och David testade ganska många kostymer i olika färger och modeller, innan han tillslut hittade en mörkgrön kostym från Asos eget märke, väldigt lik den vi tänkt oss från början, och med lite övertalning även en blommig fluga från Neckwear.

Bröllopsberättelse sommarbröllop-9970.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-9992.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0028.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0061.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0127.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0139.jpg

Om bröllopsfotografen

Amanda: Egentligen hade vi velat att Matilda skulle få komma bara som bröllopsgäst eftersom hon tillhör den närmsta släkten, men vi kunde inte ens tänka oss att anställa någon annan än henne som fotograf. Hon lyckas alltid locka fram de mest genuina känslorna i sina bilder och hon får dem att kännas så naturliga och avslappnade. Matilda har stenkoll och hjälpte oss strukturera upp saker och ting inför själva fotograferingen och vigseln som vi själva inte ens tänkt på! Det var en stor trygghet att ha henne där under dagen!

Bröllopsberättelse sommarbröllop-0202.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0258.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0272.jpg

Vigseln

Amanda: Vigseln var underbar! Jag hade glömt buketten i bilen och fick nästan gå in utan den, men det löste sig i sista sekund. Vi gick in till "At Last" av Etta James och jag får rysningar varje gång jag hör den nu i efterhand. Ut gick vi till "Signed, Sealed, Delivered" av Stevie Wonder framförd av min farbror, moster och pappa.

Bröllopsberättelse sommarbröllop-0275.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0283.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0313.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0315.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0325.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-8291.jpg

Bästa minnet från dagen

Amanda: Det finns så många otroligt fina minnen från dagen, men en av favoriterna var stunden precis efter vigseln. Vi båda hade varit så fruktansvärt nervösa inför själva vigseln, men den lilla stunden då vi gick ut från kyrka tillsammans och insåg att vi hade klarat det var bara fylld av lättnad och glädje!

Bröllopsberättelse sommarbröllop-8320.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0533.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0520.jpg

Platsen för bröllopet

Amanda: Platsen för bröllopet blev Korsholm i Finland, mina hemtrakter! Eftersom vi är bosatta i Stockholm och sällan kan resa hem till min familj så kändes det väldig roligt att vi kunde få möjligheten att gifta oss där. Men själva festplatsen velade vi om länge. Både jag och David hade en tydlig vision om hur festlokalen/platsen skulle se ut, men utbudet var begränsat. Vi fick slopa en del av våra första idéer då vi insåg att stället vi föreställt oss inte ens existerar. Mina föräldrar föreslog den nybyggda, tomma lokalen vid Vassor lägergård, och jag måste erkänna att jag inte alls såg samma potential i den från början som de såg. Det tog flera månader innan vi spikade fast att det var den det skulle bli, men jag är så glad att det blev så! Det var en perfekt grund, där fanns friheten och utrymmet att ställa i ordning allt som vi själva ville ha det. Jag hade aldrig ens kunnat föreställa mig hur drömlikt det skulle bli!

Bröllopsberättelse sommarbröllop-0525.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0524.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0529.jpg

Bröllopsfesten

Amanda: Till festen försökte vi tänka återbruk så mycket som möjligt, därför lånade vi det mesta av dekorationerna till exempel ljusstakar, vaser, glasflaskor och ljusslingor. Ljusunderläggen, tårtfaten och skyltarna till buffén tillverkades av en vindfälld björk.

Bröllopsberättelse sommarbröllop-0654.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0629.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0734.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0740.jpg
Bröllopsberättelse sommarbröllop-0792.jpg

Tips till andra

Amanda: Börja i tid och förbered allt som går på förhand! Då hinner man till och med samla sina finheter från loppis och tillverka saker själv. Och våga be om hjälp!

Bröllopsberättelse sommarbröllop-0861.jpg

Tack Amanda och David för er fina berättelse och för att ni ville dela med er av er dag hos oss på Sisters in Law!

Fotograf: Matildas Tillvaro
Brudklänning: By Malina, köpt hos Bröllopsbruket i Stockholm
Kostym: Asos
Plats: Vigsel i Korsholms Kyrka, Finland. Fest i ladan vid Vassor lägergård.
Florist: @spirande.fi
Hårstylist: @mimohair
Smink: @studio_valerix
Catering: @kesmofood + @andreas_knips_hembageri