Jordnära Höstbröllop i Lantlig Idyll: Malin + Fredrik

Idag reser vi tillbaka i tiden till en oktoberdag 2019 då Malin och Fredrik sa ja till varandra i en lantlig miljö. Detta bröllop blev ursprungligen publicerat i Sisters in Law Magazine - Issue 10 men får nu nytt liv inför höstsäsongen som väntar. Här finns massor av inspiration att hämta för er som gifter er under vad som kan vara årets mysigaste säsong!

Tillsammans med en berättelse från bruden Malin kommer vi även att få njuta av helt magiska bilder från bröllopsfotografen Cattis Fletcher. Låt dig inspireras när vi nu går med stormsteg mot en vacker höst!

Höstbröllop Sisters in Law Bröllopsblogg

Så träffades brudparet

Malin: Vi träffades första gången på en jobbintervju. Jag sökte jobb och Fredrik intervjuade. Men det dröjde ungefär ett halvår innan vi på en skidresa i fjällen på riktigt fick upp ögonen för varandra, och det sa pang en kväll då vi kollade på hockey och drack whiskey ihop.

Vi förlovade oss ungefär 1,5 år senare, då vi var på en helgs löpning i de Jämtländska fjällen. Jag hade i smyg köpt ringar under sommaren och smugglade med dem i ryggsäcken i väntan på det perfekta ögonblicket. Fredrik misstänkte ingenting. Det spöregnade nästan konstant, men mitt emellan Sylarnas och Blåhammarens fjällstation sprack det upp och jag gick ner på knä i leran.

Bröllopsplaneringen

Malin: Vi inspirerades av hösten, naturen och ville ha kvar den enkla, lantliga känslan. Så om man skulle sätta tema skulle det nog klassas som ett lantligt bröllop.

Malin & Fredrik -4.jpg

Platsen för bröllopet

Malin: Eftersom vi båda har en koppling till landet kändes det givet att ha vigseln på Malins farmor och farfars gård. Den exakta platsen för vigseln var i en kohage inringad av gamla stenmurar från förr, på en liten höjd ett stenkast från gårdsbyggnaden. Eftersom vi tycker platsen är så vacker promenerar vi ofta igenom där när vi är på landet. Nu när vi promenerar förbi där efter bröllopet så påminns vi om vigseln, vår kärlek och dem vi delade dagen med, vilket känns väldigt fint.

Höstbröllop oktoberbröllop sisters in law
Höstbröllop Sisters in Law Bröllopsblogg
Höstbröllop Sisters in Law Bröllopsblogg
Malin & Fredrik -50.jpg
Malin & Fredrik -145.jpg
Långärmad brudklänning höstbröllop

Om klädseln och stylingen

Malin: Jag ville ha en enkel, långärmad klänning. För att inte virra bort mig i havet av alla bröllopsklänningar valde jag en ganska snabbt och bestämde att jag var nöjd med den. Sedan gjorde jag små justeringar i ryggen så att den satt bekvämt, det kändes viktigt. Eftersom vi skulle vara ute i Oktober, i regniga Borås dessutom, valde jag stilfulla vita regnstövlar som jag hade under vigseln.

Eftersom Fredrik gillar flätor ville jag göra en uppsättning med just flätor. Som smycken använde jag ett guldhalsband med ett hjärta som jag fått från Fredrik, och en berlock som jag ärvt från min mamma. Örhängena var enkla ringar i guld. Körde ganska mycket på "less-is-more" conceptet.

Höstbröllop Sisters in Law Bröllopsblogg

Fredrik: Jag väntade till ganska sent att beställa min kostym. Men jag visste vad jag ville ha - en kostym med grövre tyg som fungerar på landet på hösten. Jag har alltid gillat blått och burgundy. Jag ville också köpa en kostym som jag kan använda fler gånger. Jag har alltid gillat tweed och hängslen. Det blev inte riktigt tweed, men det blev i varje fall hängslen! Jag valde slips, hängslen och näsduk i burgundy. Även jag körde på stilfulla stövlar i blått, för att matcha kostymen.

Malin & Fredrik -120.jpg
Brudbukett höstbröllop

Blommorna

Blomstervalet styrdes av höstkänslor och färgtoner i burgundy. Runt buketten lindades gröna, stora löv.

Höstbröllop Sisters in Law Bröllopsblogg
Höstbröllop Sisters in Law Bröllopsblogg
Höstbröllop oktoberbröllop sisters in law
Höstbröllop oktoberbröllop sisters in law

Om bröllopsfotografen

Malin: Vi tänkte att vi ville lägga lite extra krut på att välja en bra fotograf eftersom bilderna är det man har kvar efter bröllopet och bra bilder kan bevara känslorna för evigt. Cattis överträffade våra förväntningar med råge. De underbara höstfotona fångade känslorna på varje bild och allt kändes naturligt och avslappnat. Hade aldrig kunnat drömma om att få så fina bilder och att Cattis skulle kunna fånga vår kärlek på bild på ett så magiskt bra sätt som hon gjorde! Cattis bjöd på så mycket mer än bara själva fotograferingen som vi inte räknat med och vi kommer vara evigt tacksamma att vi valde henne som fotograf.

Höstbröllop oktoberbröllop sisters in law
Höstbröllop Sisters in Law Bröllopsblogg
Höstbröllop oktoberbröllop sisters in law
Malin & Fredrik -209.jpg
Höstbröllop oktoberbröllop sisters in law

Vigseln

Malin: Vigseln hölls under en egengjord båge i kohagen på höjden, omringade av alla stenmurar. Vi anlände i en hästvagn bakom shettlandsponnyn Beda och när vi kom fram till vigselplatsen möttes vi av alla fina gäster. Det var riktigt pirr i magen och svårt att hålla tillbaka glädjetårarna när vi gick på gången av löv under fiolmusik mot bågen. Vigselceremonin bestod av dikter, vi sjöng allsång till "Ut i vår hage" och lovade varandra evig kärlek till kärlekstårarna som ilade längs med våra kinder.

Höstbröllop oktoberbröllop sisters in law
Vigselbåge höstbröllop
Malin & Fredrik -253.jpg
Höstbröllop oktoberbröllop sisters in law
Höstbröllop oktoberbröllop sisters in law
Malin & Fredrik -349.jpg
Mingel lekar bröllop
Höstbröllop
Malin & Fredrik -359.jpg
Höstbröllop mingel
Malin & Fredrik -371.jpg

Bästa minnet från dagen

Malin: Förutom själva vigselceremonin minns jag bröllopsvalsen till fiolmusik på ängen efteråt lite extra. Men också då jag fick skjutsa Fredrik i traktorskopan - det var kul.

Fredrik: Jag minns vår entré till mottagningen efter vigseln lite extra. Jag satt i traktorskopan redo med bröllopschampagnen och Malin körde mig fram till mottagningen där våra gäster väntade för att skåla. Även fotograferingen var ett riktigt härligt ögonblick.

Malin & Fredrik -374.jpg
Malin & Fredrik -381.jpg

Tips till andra

  • För det första tror vi att det kan vara bra att ha inställningen att det inte måste vara den bästa/mest perfekta dagen i era liv. Tänk istället att alla dagar ska vara bra och att bröllopsdagen är en av dem så tar ni ner lite av förväntningarna. Då blir det också mer okej att saker går snett under bröllopet för det kommer det garanterat göra (och det är okej).

  • Tänk på mat till er själva under dagen så ni inte blir hungriga.

  • Gifter ni er på hösten så tänk på att ha med er extra kläder under fotograferingen så ni kan ta på er mellan fotona.

  • Ha med extra skor så ni kan byta på kvällen om ni har ont i fötterna.

  • Se till att undvika att behöva städa efter bröllopet, är det någon gång man vill slippa det så är det då.

  • Åk iväg någonstans efter bröllopet. Om det är något man har behov av så är det att landa, njuta och tänka tillbaka på bröllopsdagen och det var bland det bästa vi gjort att vara lediga 2 veckor efter bröllopet.

  • Njut av fotograferingen, det är en så stor och mysig stund innan allt börjar på riktigt. Delegera allt under dagen och släpp kontrollen totalt så ni bara kan följa med och njuta av bröllopet!

Malin & Fredrik -389.jpg

Bröllopsfotograf: Cattis Fletcher
Brudklänning: ASOS Bridal Collection
Kostym: Skräddarsytt från Suit Supply
Festlokal: Ellagården i Borås
Ringar: Norrfolks
Trycksaker: Optimal print
Hårstylist: Malin på Östlings salonger i Borås