Intimt och Naturnära Augustibröllop: Emma + Jonatan

Veckans bröllopsberättelse är från Emma och Jonatan som gifte sig en augustidag 2019. Med närhet till naturen och havet sa brudparet ja till en framtid tillsammans med närmaste familj och vänner som vittnen. Bakom kameran stod bröllopsfotografen Liisa Eelsoo vars bilder vi nu ska få inspireras av, tillsammans med en bröllopsberättelse från bruden Emma. I vanlig ordning hittar du ännu fler bröllopsberättelser här.

Augustibröllop_bröllopsblogg0276.jpg

Bröllopsplaneringen

Emma: Vi hade bokat en stor festlokal och påbörjat arbetet med gästlista men kände oss stressade över att hinna prata med alla, att alla skulle ha kul och att vi skulle hinna njuta av dagen. Vi landade därför i att det vi båda helst ville var att dela vår stora dag med de närmaste och vi bestämde oss därför för att avboka lokalen och ha en liten, mer intim vigsel och middag med närmaste familj och släkt. Vi ville vara på en plats som betyder mycket för oss och där vi båda känner oss hemma. Valet föll därför på Trosa där Jonatans föräldrar har sitt lantställe och där vi spenderat mycket tid tillsammans. Vi hade inget direkt tema men att hålla det enkelt och avslappnat fick vara vägledande.

Augustibröllop_bröllopsblogg0339.jpg
Augustibröllop_bröllopsblogg0295.jpg

Om klädseln

Jag ville ha en klänning som kändes romantisk och avslappnad och provade klänningar på ett par ställen innan jag hittade det jag sökte efter, en klänning från Zetterberg Couture.

Augustibröllop_bröllopsblogg0211.jpg
Augustibröllop_bröllopsblogg0369.jpg
Augustibröllop_bröllopsblogg1040.jpg

Middag/Fest

Emma: Vi hade middagen i mina svärföräldrars hus och med en inhyrd kock som grillade på plats. Vi dukade inomhus och dekorerade med vita tyger och vimplar. På borden ställde vi små buketter av blommor från svärföräldrarnas trädgård i samma färgskala som min brudbukett. Att göra bordsplaceringen var lite extra roligt eftersom vi känner alla så väl, och vi kunde se framför oss vilka samtal som skulle kunna uppstå. Det var fint att se våra två släkter mötas, en del kände varandra sedan innan medan en del fann varandra under kvällen. Vi njöt av att lyssna på samtalen under middagen och kvällen och vi fick höra många roliga minnen från varandras liv.

Augustibröllop_bröllopsblogg1025.jpg
Augustibröllop_bröllopsblogg1038.jpg
Augustibröllop_bröllopsblogg0548.jpg

Vigseln

Emma: Vi hade tur med vädret och vigdes på en udde med havet glittrande bakom oss. Vi ville att vigseln skulle kännas enkel men intim och sa ja till varandra framför våra gäster som satt på filtar på klippan. I efterhand har vi fått veta att udden passande nog kallas för ”kärleksudden” av de boende i området. Våra goda vänners pappa var vigselförrättare och en barndomskompis till min man spelade fantastiskt fina stycken under vigseln.

Augustibröllop_bröllopsblogg0762.jpg
Augustibröllop_bröllopsblogg0723.jpg
Augustibröllop_bröllopsblogg0872.jpg
Augustibröllop_bröllopsblogg0365.jpg
Augustibröllop_bröllopsblogg9916.jpg

Om bröllopsfotografen

Emma: Jag fick tips om Liisa via en kompis till min lillasyster. Vi kollade in hennes Instagramkonto och vi båda gillade verkligen hennes foton, framförallt ljuset i dem. Själva fotograferingen blev en väldigt fin stund och Liisa lyckades verkligen fånga både miljön och stämningen. Jag gillade att Liisa var så avslappnad och själva fotostuden blev därför en av höjdpunkterna under dagen!

Augustibröllop_bröllopsblogg9871.jpg

Bästa minnet från dagen

Emma: Att få samla våra respektive familjer för en dag tillsammans. Eftersom vi hade ett litet bröllop fanns det tid för samtal med alla gäster och också tid för att tillsammans njuta av dagen.

Augustibröllop_bröllopsblogg9834.jpg

Tack Emma och Jonatan för att ni delade med er av er dag här på Sisters in Law

Fotograf: Liisa Eelsoo 
Brudklänning: Zetterberg Couture
Kostym: Tiger of Sweden
Plats: Sigtuna Stiftelsen and Källa Gamla Kyrka
Florist: Lindkvistiskakompaniet
Hårstylist: Daniella Urborn
Catering: Alla tiders matlagare