Urbant Junibröllop i Jönköping: Desirée + Nebiyat

Vi blir alltid lika glada när brudpar vill dela med sig av sitt bröllop här på Sisters in Law. Att få ta del av tankarna inför bröllopet, de stilval par gör och de vackra bilderna bröllopsfotografen tar är en ynnest! Idag ska vi få läsa om Desirées och Nebiyats junibröllop som fotografen Judith Kirkhoff fångat så vackert på bild. Judith var inte med och fotograferade i kyrkan och vid middagen, men vi får istället se en vacker serie porträttbilder i urban miljö i Jönköping, tillsammans med ord från bruden Desirée.

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_7252.jpg

Så träffades brudparet

Desirée: Jag och min man kommer ifrån stan och träffades i tonåren men efter studenten tappade vi kontakten. Vi hittade tillbaka till varandra för några år sedan och sedan dess har det varit självklart för oss att det är vi två. Förra året friade Nebiyat till mig på toppen av Kebnekajse, vilket var en underbar upplevelse.

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8685.jpg
Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_7374.jpg

Bröllopsplaneringen

Desirée: Vår bröllopsplanering har ändrats många gånger på grund av pandemin. Då vi ville säga ja till varandra i år så valde vi att ha ett litet och familjärt bröllop. Vilket nu i efterhand passade oss väldigt bra då vi inte är personer som gillar att vara i centrum. Planeringen har skett mycket tillsammans med min familj, då de tycker att det är roligt att planera fester. Inspiration till vår dag är från temat Urban Wedding. Det kändes som en avslappnad och lite "cool" stil som passar mig och min man. Samt är min mans släkt från Etiopien så försökte vi få in en mix av det svenska och etiopiska genom till exempelvis maten.

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8498.jpg

Platsen för bröllopet

Desirée: På grund av pandemin valde vi en kyrka med bra teknik och god möjlighet för zoom.

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8912.jpg
Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8982.jpg
Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8862.jpg
Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8755.jpg

Klädseln

Desirée: Att hitta vår klädsel för bröllopet gick faktiskt väldigt fort. Vi var i Kina för något år sedan och där vi skräddarsydde en mörkblå kostym till min man. När jag letade bröllopsklänning letade jag inte efter en speciell stil, mitt fokus var att jag skulle hitta en klänning som jag tyckte om och att jag inte skulle jämföra mig med andra. Jag såg en klänning på Instagram som jag fastnade för direkt, beställde den och kände mig så vacker i den.

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8713.jpg

Blommorna

Desirée: Blommorna till min bukett och till dekorationen hade ett tema av orange, gul och grönt. De valdes då det är mina favoritfärger och passade bra med vårt tema.

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8631.jpg

Vigselringarna

Desirée: När vi valde ringar var det viktigt för mig att tillverkarna skulle ha bra etiska och hållbara principer. När vi hittade ett företag som både hade bra principer och väldigt fina ringar bestämde vi oss för dem.

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8374.jpg

Styling och accessoarer

Desirée: Örhängena har jag fått ifrån min mamma. Utöver det hade jag inga fler smycken då min klänning tar mycket uppmärksamhet. Mina skor valde jag då de var enkla och eleganta vilket passade bra med min klänning.

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8378.jpg
Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_7887.jpg
Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_7907.jpg
Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_7546.jpg

Vigseln

Desirée: Vår närmsta familj var på plats i kyrkan tillsammans med oss men släkt och vänner från till exempel USA, Etiopien och Skottland var med oss via zoom. Jag är så tacksam för vår vigsel där fokus var på vår kärlek. Den blev väldigt familjärt vilket medförde att vi kunde slappna av och verkligen njuta. Min svåger sjöng sånger om kärlek och att man ska finnas där för varandra genom livets alla säsonger.

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8004.jpg
Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8044.jpg

Bästa minnet från dagen

Desirée: Mitt bästa minne från bröllopsdagen var att få gå in i kyrkan tillsammans med min pappa och se Nebiyat stå framme i kyrkan. Det var ett ögonblick där jag insåg hur lyckligt lottad jag är som får gifta mig med min bästa vän. Nebiyats håller med om att det här var det bästa ögonblicket.

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8083.jpg

Om fotografen

Desirée: Vår fotograf var Judith Kirkhoff. Jag har följt henne länge på Instagram och tycker hon är fantastiskt duktigt på att fånga fina ögonblick. När vi träffade henne i verkligheten slogs både jag och Nebiyat om hur ödmjuk hon var men samtidigt professionell. Jag är så glad att hon ville ta våra bröllopsbilder och kan varmt rekommendera andra att boka henne. Jag älskar alla våra bilder och hittar nya favoriter ju mer jag tittar på dem. Så ett varmt tips till er som ska välja fotograf!

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8099.jpg

Om jeansjackorna

Vi ville presentera vårt nya gemensamma efternamn på ett roligt sätt. Och då vi båda gillar jeansjackor och båda har spelat fotboll kom vi på idéen att trycka namnet på jeansjackornas rygg. Vi satte på oss jackorna under vigseln när pastorn presterade vårt namn. Vi är så nöjda att vi gjorde på vårt sätt!

Foto: Privat

Foto: Privat

Urbant Bröllop i Juni i Jönköping_8120.jpg

Tips till andra som planerar bröllop

Desirée: Mina tips till er som ska gifta er är att NJUTA och ta bort all press och stress. Det är en dag som ska ha ett fokus på er kärlek och era önskemål. Ta bort all jämförelse och försök känna en tacksamhet och glädje för att ni ska få säga JA till livet tillsammans!

IMG_8199.jpg

Fotograf: Judith Kirkhoff
Brudklänning: Asos
Kostym: Skräddarsydd från vår resa i Kina
Festlokal: Systers trädgård
Florist: Holländaren
Ringar: AKIND